Wednesday, March 18, 2015

Karya novel punca ketagihan ?

assalamualaikum
hye bloggers....

Korang perasan tak yang drama-drama dan filem malaysia sekarang ni banyak yang di adaptasi dari novel...

haaa,contohnya macam  cerita-cerita ni..

1. Lagenda Budak Setan



2.  Love You Mr Arrogant



3. Sebenarnya Saya Isteri Dia


4.  Setia Hujung Nyawa



5. Teman lelaki upahan




Ni lah trend di malaysia sekarang.Kalau mula-mula dulu,,biasanya cerita adaptasi novel ni bersiaran pukul 7pm dn ada yang 9pm.
Tapi,,,sekarang ni pagi,petang,siang dan malam ,,,,ada je drama-drama adaptasi novel ni disiarkan.....dan yang terbaiknya,,,kebanyakan drama yang diadaptasi dari novel ni ,,,tidak mengecewakan,,,layannnn...
#layan-layan juga,,jangan sampai leka :)

Dan ini benda yang aku perasan tentang drama atau filem yang diadaptasi dari novel....

1.Mempunyai plot/jalan cerita yang kukuh berbanding filem atau drama yang biasa.

-Aku  tak bermaksud skrip drama - drama biasa tak bagus,,,ada je cerita-cerita yang berkualiti,,,cuma,,,,kalau nak dibanding kan dengan novel,,,,jalan cerita dari novel lebih detail dan plot-plot cerita tersusun satu-satu.so,jaranglah drama yang diadaptasi dari novel ni tergantung,,,,maksud aku,,,mula-mula dia cerita kisah ni,,,tak habis lagi kisah ni,,tetiba ada benda lain,,then, yang  kisah first tu,,,dilupakan tetiba je,,,(ni agak sakit hati) cerita filem skrang banyak macamtu....nak cepat agaknya...

2.  Cerita yang agak klishe,,,tapi mempunyai aura tersendiri

-Apa yang aku perasan,,,novel yang diadaptasi sekarang kebanyakan keadaannya agak sama,,,korang mesti faham kan maksud aku??kalau dulu trend drama indonesia mesti tertukar-tukar anak,,,lepastu yang mati,,tak mati lagi,,,,sekarang ni,,trend drama di malaysia,,,kebanyakan kisah kahwin paksa,kahwin atas dasar keluarga,kahwin tetiba,kahwin bersyarat,kahwin senyap-senyap....

so,,apa kena mengena dengan aura tersendiri tu????

memang ramai yang menyampah sebab cerita terlampau klishe,,sama je keadaan cerita dia,,tapi cuba korang nilai dari sudut positif...kalau korang perasan ...kebanyakan cerita sekarang nak menunjukkan yang betapa indahnya "bercinta selepas bernikah",,,,yelaaa,,,kahwin paksa,,,tak kenal tetiba kahwin,,,tapi endingnya,,,kebanyakannya bahgiakan??kita sebagai penonton pun seronok je tengok,,,kita memang dah boleh agak yang last-last diorang akan baik,,dah tahu sangat,,,tapi yang buat kita tertunggu-tunggu,,macammana diorang boleh baik...haaaa tu auranya...,

sebenarnya ada banyak lagi point,,tapi dah terlalu panjang pulak,, :)
setakat ni jelah entry aku...
Kawan-kawan,,hargai karya-karya tempatan ye,,,kalau bukan kita,,siapa lagi nak support,,,,
peaaceeee

errr,,bestnya cinta selepas nikah,,hahahhahahh





Monday, March 16, 2015

Rahsia nak dapat data telefon percuma

Assalamualaikum,,,,



hye bloggers.......
harini saya nak bocorkan rahsia yang paling best sekali kat dunia,,,dan yang paling owhsem nya,,korang takkan jumpa rahsia ni dekat mana mana entry,,,,dah nama pun rahsiakan,,,,,kannnnnnnn..........

Saya pun serba salah nak bocorkan rahsia ni,,,tapi takpelah,,ilmu kalau makan sorang,,,tak kemana kan????mulia tak hati,,,hahaha,,sila tampar...

ok back to the topic......

Rahsia nak dapatkan data telefon percuma.

Ok,,,baca sampai habis,,setiap apa yang aku nak share ni,,penting tau...takut kalau tertinggal nanti,,tak jadi,,,pastu cakap aku tipu pulak....
Aku dah cuba sendiri teknik ni....uwh btw teknik ni hanya boleh digunakan untuk pengguna celcom,digi,dan maxis sahaja,,,harap maklum,,,,kalau anda menggunakan telco yang lain sila tukar sekarang,,,,

So,,teknik ni adalah rahsia,,,,dan jangan risau....tiada sebarang bayaran atau risiko ye,,,so,,jangan risau,,,saya dah lama buat macamni,,tiada masalah,,janganlah takut ye,,,dijamin selamat....
so..

DAH TAK SABAR-SABAR NAK TAHU??
YE,,NAK AJAR LAH NI.......

haaaaa.ikut step ni......

1. pastikan anda pengguna maxis,celcom dan digi sahaja.Jika ya,,,Kita boleh mulakan.

2.  kemudian pastikan anda mempunyai telefon android,,,,telefon lain tak boleh ye.yela kalau 3310 celah mana nak data nya kann,,hahaha,,

3. Kalau semua nya ok...open your message box then,,,type new message.

4. pastu tulis macam kat bawah ni....

" HELLO AUNTY,SAYA MAU DATA PERCUMA BOLEH KA?"

5 .hantar ke 29009

then anda akan dapat satu mesej balasan....

"AMBOI BANYAK CANTIK MUKA HANG,,SEMUA BENDA NAK PERCUMA... NAK DATA BELILAH!!! "

"SEKIAN"

ini adalah entry untuk saya melepaskan stress.....sila jangan kecam saya,,,wakakakakkakak,,,,tipah tertipuuuu,,,wakakakakak,,,,,citer percuma,,laju je hihihi

weyh korang,,,jangan cuba pulak ye.







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...