Thursday, April 9, 2015

Bajet Artis


Assalamualaikum,,holla blogger,,
im,back maaf lah lambat update,,,
"ter"buzy dengan urusan dunia,,,hahaha alasan...
btw,,,today,,erm ermm,,,
nak belanja korang satu video,,,hahahah,,,,ni video saya sendiri tauu,,,
actually antara sebab buzy,,,sebab before this "sebok"prepare untuk perform kat satu event ni,,alaa event kecik kecik je,,artis pun underground jee,,hahahahah..

so,,kat video tu antara lagu yang saya perform,,,hahah,,kalau best layanlah,,kalau tak best bagitahu,,,
btw kat video tu tak full,,,just demo jee,,segan pulakk,,hahahahah

gambar sekidar hiasan,,just nak bagitahu,,suka tengok dia perform hahahahah
"SUNGHA JUNG"



cuba teka lagu apa???


video


#sebarang request akan diusahakan,,hahah bajett retissss

Wednesday, March 18, 2015

Karya novel punca ketagihan ?

assalamualaikum
hye bloggers....

Korang perasan tak yang drama-drama dan filem malaysia sekarang ni banyak yang di adaptasi dari novel...

haaa,contohnya macam  cerita-cerita ni..

1. Lagenda Budak Setan



2.  Love You Mr Arrogant



3. Sebenarnya Saya Isteri Dia


4.  Setia Hujung Nyawa



5. Teman lelaki upahan




Ni lah trend di malaysia sekarang.Kalau mula-mula dulu,,biasanya cerita adaptasi novel ni bersiaran pukul 7pm dn ada yang 9pm.
Tapi,,,sekarang ni pagi,petang,siang dan malam ,,,,ada je drama-drama adaptasi novel ni disiarkan.....dan yang terbaiknya,,,kebanyakan drama yang diadaptasi dari novel ni ,,,tidak mengecewakan,,,layannnn...
#layan-layan juga,,jangan sampai leka :)

Dan ini benda yang aku perasan tentang drama atau filem yang diadaptasi dari novel....

1.Mempunyai plot/jalan cerita yang kukuh berbanding filem atau drama yang biasa.

-Aku  tak bermaksud skrip drama - drama biasa tak bagus,,,ada je cerita-cerita yang berkualiti,,,cuma,,,,kalau nak dibanding kan dengan novel,,,,jalan cerita dari novel lebih detail dan plot-plot cerita tersusun satu-satu.so,jaranglah drama yang diadaptasi dari novel ni tergantung,,,,maksud aku,,,mula-mula dia cerita kisah ni,,,tak habis lagi kisah ni,,tetiba ada benda lain,,then, yang  kisah first tu,,,dilupakan tetiba je,,,(ni agak sakit hati) cerita filem skrang banyak macamtu....nak cepat agaknya...

2.  Cerita yang agak klishe,,,tapi mempunyai aura tersendiri

-Apa yang aku perasan,,,novel yang diadaptasi sekarang kebanyakan keadaannya agak sama,,,korang mesti faham kan maksud aku??kalau dulu trend drama indonesia mesti tertukar-tukar anak,,,lepastu yang mati,,tak mati lagi,,,,sekarang ni,,trend drama di malaysia,,,kebanyakan kisah kahwin paksa,kahwin atas dasar keluarga,kahwin tetiba,kahwin bersyarat,kahwin senyap-senyap....

so,,apa kena mengena dengan aura tersendiri tu????

memang ramai yang menyampah sebab cerita terlampau klishe,,sama je keadaan cerita dia,,tapi cuba korang nilai dari sudut positif...kalau korang perasan ...kebanyakan cerita sekarang nak menunjukkan yang betapa indahnya "bercinta selepas bernikah",,,,yelaaa,,,kahwin paksa,,,tak kenal tetiba kahwin,,,tapi endingnya,,,kebanyakannya bahgiakan??kita sebagai penonton pun seronok je tengok,,,kita memang dah boleh agak yang last-last diorang akan baik,,dah tahu sangat,,,tapi yang buat kita tertunggu-tunggu,,macammana diorang boleh baik...haaaa tu auranya...,

sebenarnya ada banyak lagi point,,tapi dah terlalu panjang pulak,, :)
setakat ni jelah entry aku...
Kawan-kawan,,hargai karya-karya tempatan ye,,,kalau bukan kita,,siapa lagi nak support,,,,
peaaceeee

errr,,bestnya cinta selepas nikah,,hahahhahahh





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...