Friday, October 14, 2011

Blog tutorial terbaik


Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,

Ceh,,,,tajuk entry,,,,
Macam hebat sangat pulak,,,
Baca content dulu ye,,,,

Blog tutorial terbaik



*Perbualan di fb

Aiman : haaa,online pun kau,,aku nak tanya sikit boleh

razi     : Kau tanya je lah cepat,tak payah nak panjang-panjangkan entry ni!!

Aiman : Aku nak tukar border blog aku la,,boleh ajar tak??

razi     : Apa susah,,,kan sekarang banyak blog tutorial,,,kau search je lah

Aiman :Eh,,betul jugak tu,,,,terima kasih.

Selepas tamat perbualan ,,Aiman terus menggunakan khidmat incik google untuk mencari tutorial tersebut.

"perghh panjang gila tutorial ni,,,ah,,baca je lah"
"janji blog aku cantik"

Setelah tamat baca dan faham,,tibalah masanya untuk aiman copy kod tersebut ,,,
tiba-tiba,,,

"Shit la,,,,kenapa tak boleh nak highligt text pulak ni"
"penat aku baca woi"
"Terbaik lah tutorial ni"
"menyusahkan aku je"

-Tamat-

Amacam,,korang pernah tak kena macamni,,??
Kepada blog yang ada buat tutorial tu,,,jangan lah letak widget yang tak boleh highlight text or disable right click ni,,,
Sebelum buat tutorial,,check dulu,,,
manalah tau korang pernah letak,,tapi tak perasan,,,,

44 comments:

Cik Tetra said...

hahahah pernah2..penat2 bace tutorial..sekali x boleh copy.kena gune care manual..tekan ctrl + c ..blog akak pon disable right click..tp blog akak bukan blog tutorial okeh..hehehe.. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ahaha,,tapi,,masalahnya kalau tak boleh nak highlight tu,,,nak ctrl+c pon tak lepas,,,

Cik Tetra said...

laa yeke..highlight pon x boleh?? hmm..baik takyah kasi tutorial kan..aiyooo...haha

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,maybe tu first tutorial dia kot,,,tak tau la,,,heheheh

meisnani said...

cakap mcm yen pena kene je..
errr... yen nty lwat blog akak eyh..
entry name yen...=)

yen(toka ziizokukuto) said...

penah lah kena,,,,sbab tu,,,blog ni takde border,,heheh

Cik Tetra said...

kalau first tutorial..dimaafkan lahhh..HAHAHA.. :D

bobiedanbad said...

hehe pernah terkena

yen(toka ziizokukuto) said...

bobie,,,hahah,,best kan,,,dah khusyuk baca,,hahah,,ada slack plak

reenapple said...

tak pernah buat...=)

Niena Pengembara Ilahi said...

huhuhu mmg terrrrbaikk

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,,

heheh bagus bagus :)

niena,,

terbaik la sangat kan kak,,hheh

JIJI YU said...

bese le tu..privacy le

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh memang le,,,tapi masalahnya,,,buatpe buat tutorial kalau tak boleh nak copy code,,heheh

suha said...

yen.

suha belum pernah cuba lagi. banyak mintak tolong direct dari kawan je. hehe. :)

Ungu Violet said...

cam xikhlas jer nak bagi tutorial...huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,,
huhu,,,teringin jugak nak buat border,,,ada k yg nak tolong,,huhu

ungu,,

maybe dia tak perasan kot kak,,,takleh nak tuduh j kan :)

NasZ said...

pernah gak. tapi bukan tutorial. hehe.

MOHD NASER.com

NasZ said...

dah letak link awak kat bloglist suka sama suka. ce check.

MOHD NASER.com

Ezad Skytech said...

hee..baik tak payah buat blog tutorial kalau tak nak kongsi kan...heee :)

Ujie said...

yen..header ke border?
border tu yang mana?
kalau header, yen download je photoscape. lps tu pandai2 la try sana sini.

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh
betul tu zad :)

miratun madihah said...

haha.dia buat tutorial untuk diri dia je tu :D

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah
terbaik kenyataan akak tuh heheheh :)

Fara Atika said...

ahaha! tu biase lah.. tade gune punye kod tak leh nk highlight.. buang mase buang duet! ahaha..

cik ika said...

sis selalu kne..

budakijaupendek said...

setuju.
nk bg tutorial,
tp disable right click.
nak share atau tak ni ? ^^

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,,,

plus sakit hati jugak heheh,,err,,yg duit tu apa kna mengena??hehehe

ika,,

huhuh ramai yg kena kak,,

yen(toka ziizokukuto) said...

kak fara

hahah,,,tau takpe,,but kalau disable right click,,ada cara lagi,,,yang tak boleh nak highlight tu lagi sakit,,,heheh

Nafisah Ruslan said...

kalau boleh takyah la buat disable right klik tu.. menyusahkan ade lah.. hu2

yen(toka ziizokukuto) said...

huhu,,tau takp,,,blog kan utk semua,,kita tau la nak backlink nanti kan heheh

Cik tikah said...

pernah buat 2 kali je tutorial. lepas tuh x buat dah. haha..

yen(toka ziizokukuto) said...

ok la tu,,
yen tak pernah buat lansung heheh

sis92 said...

haha sokong awk 700 percent
haha
bengang kot! :)

diana said...

tu la/..
baik tak yah buat tutorial kalau kedekut..

♥Putri ilyanie♥ said...

penah jugak kena..

si kiut lavender said...

la...cam xikhlas ja nak buat tutorial tuh...cian,,wat penat ja baca..:P

Reen said...

haha kesian gilaaa. nasib tak pernah kena lagi :P

Cik Nurul said...

adehhh.. itu memang sungguh nak protect blog tu... -.-

Shuhaida Subri said...

Owh.. x boleh copy ek..
Ala.. senang jek.. Meh sini nak ajar.
Sebenarnya kalau korg p kat blog yg x boleh nak right click pun korang tetap boleh copy gak.
Tau x camne?

1. Korang p je kat file pastu klik Save Page.

2. Lagi satu cara yang korang leh guna ialah guna browser Mozilla Firefox. Nape Mozilla? sebab Mozilla ni ada 1 add on. Namanya Pearl Crescent Page Save. Yg ni bagus. Biar la page tu panjang mana sekali pun korang leh akan leh Copy. Pastu boleh simpan untuk rujukkan korang bila free..
Hehehe.. Sekian. Wasalam.

Sesapa free jom la melawat blog akk:-
http://shuhaidablog.blogspot.com/

ctk said...

ct pon pnh kena...sabor je lah..huhuhu...kalau ley copy pon,actually menyusahkan org nk tekan itu tekan ini ..adOi..

~Nana 귀여운~ said...

penah kene yen..sis penat2 baca tourial nak kasi lawa la itu blog kunun2 nya..tapi bila nak copy cod x boleh highlight.....hampeh..

[sutera kasih] said...

pernah gak terkena camni hehe..sy pun dh remove widget disable kt blog..sbb sy syg my readers :)

ieyza afieyna said...

terbaik arr... tutorial tu wt perhiasan je kowt.. ape la.. hee.. sepatutnye check la dulu kn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...