Saturday, March 14, 2015

Teknik untuk berjaya

Holla bloggers,,
Hari ni saya nak kongsi ilmu sikit,,dengan korang semua....
Sebenarnya ilmu ni saya dapat dari pegawai psikolologi saya merangkap mentor,,,, :)
Biasalah,,,rapat dengan kaunselor,,,bodek-bodek sikit,,,macam-macam lah belajar,,,hahahahha..
Tapi macam biasa lah,,,ilmu ni bukan untuk kita je...
so,Mari kita kongsi bersama.....
This is what i learned....

Roots Of Success







-Dah semestinya semua orang nak yang terbaik in life kan???? tak kesahlah sama ada anda masih belajar,sedang bekerja,dah bergelar ibu bapa ke....mesti semua nak give the best,,am i right?/ :))....
-so,how do we get it???
-Kita semua mesti pernah ada pengalamankan,dimana seseorang hendak kita memberikan 100% dalam setiap benda yang kita lakukan.
-Tetapi,,bagaimana pulak nak mencapai 100%?
-Apa yang membuatkan kita dapat memberikan 100% dalam setiap perkara?

Mari kita renungkan  :)

Jika..

A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O         
1     2      3      4     5     6      7      8     9    10   11   12    13     14   15  

  P     Q     R     S     T     U
 16    17   18    19   20    21     

 V      W    X    Y     Z
22     23   24    25    26



Jom kita kira :)


1.      H-A-R-D-W-O-R-K
            8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%
                            +
2.      K-N-O-W-L-E-D-G-E
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%
Tetapi,,,,

3.      A-T-T-I-T-U-D-E
             1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Kesimpulan :
Apa jua yang kita lakukan,,, dengan kerja keras dan pengetahuan SAHAJA hanya akan buat kita dekat pada kejayaan,,,tetapi “sikap” yang membuat kita Berjaya... Dan yang paling penting!!! jangan lupa pada yang ESA,,,
bertindak sekarang..

renung-renungkan :)



13 comments:

Tihara said...

bagus entry ni
pesanan dari seseorang
bila dengar azan
renungkan maksudnya
marilah solat
marilah menuju kejayaan

orang yang jaga solat tu
sebenarnya orang yang berjaya
insha Allah ada jalannya

tiga lalat said...

Salam. Hee attitude yg mentakjubkan. 😀

CikMai said...

attitude memang penting. Sikap kita dengan Tuhan, sikap kita dengan manusia.

ct cheery said...

Gud sharing dear...

ct cheery said...

Gud sharing dear...

hainom OKje said...

Bagus tips ni Yen..... Tq berkongsi ilmu. Ilmu itu kan datangnya dari Dia maka Dialah yg berhak memberi.....

ezyra daniel said...

thanks untuk good info tu..

yen(toka ziizokukuto) said...

kak tihara,,,
tq kak,,,terima kasih sebab mengingatkan :)

tiga lalat,,
yup betul tuu :)

yen(toka ziizokukuto) said...

mai,,,
betul tu mai,,,,apa apa pun yang kita buat,,kalau takde attitude,,,tak guna :)

cheery,,
ok cheery,,thankz sudi baca

yen(toka ziizokukuto) said...

sis hainom,,,ok kak,,thankz baca,,betul pe yang akak cakap tu,,,

ezyra,,,
sama sama :) untuk perkongsian semua

sud@is said...

Tq sharing ilmu hebat ni... kena kuat ingatan

Zizie Zack said...

nice.. btol la tu.. mana ada kejayaan dtg bergolek..

yen(toka ziizokukuto) said...

suda
ok,,sama sama ;)

zizie
yup btul tu zizi,,,kita kna usaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...