Tuesday, October 11, 2011

Senyuman memberi anda kelebihan :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,

Maaf kerana sudah lama tidak update entry,,,,,
Kesulitan amat dikesali,,hehehehe

Okey,,,hari ini saya nak berkongsi cerita sedikit mengenai senyum,,,,
single word ye,,not double,,,nanti blogger senyum-senyum marah :)

Pasti ramai diantara yang sentisa senyum je dimana-mana kan???
tapi ramai ke yang ikhlas????hehehehe
Saya sendiri pun susah ak tafsir benda ni :)

Tetapi apa yang saya ingin berkongsi di sini ialah,,,"Kelebihan Senyum"
Antaranya ialah:

Mempunyai daya penarik..

     Normal lah kan,,,,kalau orang yang sentiasa tersenyum tu,,pasti mudah mendapat kawan,,,,,yelah kita tengok dia pun,,sejuk je hati kan,,,cuba kalau kita nampak orang yang sentiasa masam je,,,kita nak tegur ke???kalau perli or kutuk,,mungkin lah kot :) ,,,tapi saya tak macamtu,,hahahah tolong percaya,,,

kelihatan awet muda....

    
Senyum juga merupakan salah satu senaman kerana ia melibatkan banyak pergerakan otot pada bahagian muka,,,,jadi amalkan lah senyuman ni,,,,tak rugi apa-apa pun,,,,pada lelaki kalau sentiasa terenyum,,pasti akan kelihatan hensem/macho di mata perempuan,,,kalau perempuan pula akan kelihatan comel dan anggun di mata lelaki :) tapi pandai-pandailah,,jangan sampai di tafsir "poyo"

Membantu kita untuk berfikiran waras dan positif,,,

    
Jika anda menghadapi masaalah atau kebuntuan idea,,,,saya cadangkan di sini,,,lebih baik anda teseyum,,,kerana senyuman boleh membuatkan emosi kita tenang,,,jika sudah tenang pasti boleh berfikir dengan waras dan dapat membuat keputusan yang baik,,,jika anda sentiasa terfikir perkara negatif atau benda bukan-bukan,,cuba anda senyum,,pasti anda boleh kembali positf,,,mengikut kajiann,,,apabila kita senyum,,otak akan memberi isyarat bahawa,,diri kita pada masa ini dalam keaadaan baik :)

setakat ini sahaja perkongsian saya untuk hari ini,,,
memang ada lagi,,,
tapi saya takut terlalu panjang,,,
jadi cukuplah ni,,,harap memberi manfaat,,

Yang paling penting,,pastikan setiap senyuman yag anda ukir kan itu ikhlas dari hati anda :)



*salah satu,,memang senyum tak ikhlas lansung,,,hahah puihh
      

43 comments:

Reen said...

SENYUMMMM :)

bobiedanbad said...

senyum itu sedekah :)

Ujie said...

^____^ senyuman adalah penawar segalanya!

meisnani said...

hey yen... how r u??
more better than yesterday??
^_^
err nmpk ta sis da trpkse senyum tuh?
hahaha bile bce ney sumpah terase gler... sbb sis bkn jnis ske snyum..
tp Alhamdulillah gare2 muke masam ney jugak la ramai dpt kwn.... waakkakakkaaa...

♥Putri ilyanie♥ said...

senyum itu sedekah.. heee..

bebyhani said...

sakit2 pon dan agi edit pic..HAHAHA aplaa sahabat..jalan2 blog mariana oke..ade story..bce tau :)

cik ika said...

senyum tak perlu kate apa2..peace !!!
:)

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,

tak perlu kkata apa apa:)

bobie,,

betul betul betul

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie,,,betul tu kak,,,huhuh sakit pon boleh baik kan,,mati je tak boleh :)

nani,,,

kak,,alhamdulillah,,,bler fikir balik cara terbang atas jalan tu,,macam tak caya je takde apa apa sgt,,,alhamdulillah,,,,:)

huhu,,terpakse erk,,,,untung la ramai kawan,,so da takde alasan nak sedih2 :) ,,,bulan 12 ni,,bertambah lagi sorang huhuhu

yen(toka ziizokukuto) said...

putri,,,

terima kasih,,,betul tu

ariana ,,

sebenarnya,,saya join contest,,tu yg sempat tu :)

yen(toka ziizokukuto) said...

kak ika,,,

no war :)

syahidahfouat said...

senyum itu sedekah :D moh sama sama senyummm

yen(toka ziizokukuto) said...

jom,,heheh,,kat mane??/hahah

Cik Tetra said...

senyum x perlu kata apa-apa..hehe..and ade org ckp dengan senyuman jugak org boleh terpikat..HAHAHA..tips tu yen..amalkan lahh..heeee..

gambar last skali x bley blah..nak jgk ade lisa..haha..

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,,kak,,tu tergolong dekat daya penarik heheh,,kak,,,profile akak,,senyum,,ayu je,,terpikat ar kak,,hehehe

lisaaa,,why you betrayed me,,,where your loyalty,,huhuh

Cik Tetra said...

yup2..hahaha..yela kan senyum tu bagus..sebab tu akak senyum je..HAHAHA.. :)

alahh da jodoh dia ngn yusry..biarlah dik..muahahaha.. :D

yen(toka ziizokukuto) said...

kak,,,,lisa tak jadi punya dgn yusrii,,,hahah,,,masin mulut ni :)

si kiut lavender said...

dpat senyum dri org len di pgi hari akan buat hidup kita spnjang hari tuh pnuh senyuman..=)

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh...dr lovedah komen,,,,,nanti yen senyum kat skl,,hahaha pagi pagi :)

anamizu said...

hamboih3..
kemain lagi..
LISA eh???
tp ade norman tuh :P



luv,
cik ana

yen(toka ziizokukuto) said...

kak ana :)

hahaha,,,lisaoh lisa :)
hahaha,,,yusri lah kak huhu

miratun madihah said...

kita salu senyu kat orang,tapi sesetengah tak reti nak senyum balik,kehkeh

meisnani said...

yen, sis waiting 4 u okay...
cepat2 sembuh taw!!!
sis always pray 4 u...
maybe u can be a good listener to me at PSIS...
once u da daftar, let me be the first to know it okay? =)

budakijaupendek said...

hehek!
amboi jeles ke tgok lisa dgn bfnye ?

siti kektus said...

senyum tak payah bayar apa2. :p

Saiazuan said...

lets put a smile~ on that face

:)

Ungu Violet said...

senyumanmu memang menawan...hihi

AIEN NOT ALIEN said...

jika ada masalah..cuba senyum untuk neutralkan perasaan..sekurang2nya dapat membantu..kannn..hihi

ieyza afieyna said...

singgah cnie, smbil senyum2 kat yen.. ^__^

*bukan senyum2 gedik ok. hee

senyum itu satu sedekah,,

Niena Pengembara Ilahi said...

senyumlah slagi masih mampu :D

yen(toka ziizokukuto) said...

mira,,

hehehe,,betul tu,,kadang2 diorang pon pelik,,kenapa kita senyum,,hehe

nani,,,

insyallah kak,,,jika tiada apa-apa masalah,,,kita berjumpa lah nanti,,,n itry to be a good listener too :)

yen(toka ziizokukuto) said...

kak fara,,,

sape bf dia kak???heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

siti,,

hehehe,,hebat hebat :) senyumm

zuan,,

hahah quote tu,,hahah

yen(toka ziizokukuto) said...

ungu,,,

apa ni kak,,apa ni??hehehehe :) peaceee

aienn

betul tu,,tips yg menarik

yen(toka ziizokukuto) said...

ieyza,,

membalas senyuman anda :))))))
huhuhuh

niena,,

makan dalam aat tu :)

Fara Atika said...

kalau kita senyum,
semua org akan berjangkit,
bila kita senyum slalu,
dunia tida penyakit.

senyum... jgn kata apa2..
senyum...
bla.. bla.. bla..

~Nana 귀여운~ said...

Senyom, tak perlu kata hapa hapaa :)

yen(toka ziizokukuto) said...

fara atika,,

amboii,,suka nyer dia,,huhuh :)

nana,,

hahah,,,yelatu kak ;)

Fatin Farhana Binti Ramli said...

senyum .. tak perlu kata apa apa ..

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh lagu yang bgitu berpengaruh :)

Cik Nurul said...

senyum2 kat sini....

^__________________^

ctk said...

bab awet muda yang suka tuh..hahaha..SENYUM CEKET YEN :D

suha said...

selalu senyum, wajah ceria.

orang pandang pun senang je. huu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...