Monday, October 31, 2011

Terima kasih mak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,

Semalam saya ada lah pergi satu tempat ni,,,
"fun fair"nama tempatnya,,
Tapi bagi saya,,
ni bukan fun fair,,
nama yang terbaik "burst your money fair"
yelah,,,semua bermain tak ingat dunia,,
Hadiah dia tak berkualiti pun,,
Saya pergi ke sana dengan satu tujuan,,
Untuk menghapuskan sifat malu yang ada dalam diri ni,,,
Tapi,seperti biasa,,tak berjaya,,,hahaha,,
Nak dijadikan cerita,,
Saya pun stalk la perangai2 pengunjung kat sini,,
tetiba nampak satu couple,,
memang pasti budak sekolah,,,
kemain lagi bersayang-sayang ,,
jealous owh hahah,,
dalam hati ni,,"untunglah dapat awek comel"hahah
Then,,saya belek belek la phone saya,,
Tiba-tiba,,,
Omg,,Skrang dah pukul 12.45am,,,
Apa couple tu buat kat sini,,
bermesra dekat tempat yang tak berfaedah macam ni???
Macam mana boleh kluar malam ni???
saya memang jakun,,hahahah

bila family dah datang,,untuk angkut saya balik,,,
terjadi lah perbualan ni dalam kereta,,

MAK  :Camne???malu lagi tak,,

YEN    :Tak berubah pon,,,

MAK   :
(SENYUM JE)

YEN    :Suka pula mak,Tadi yen nampak ar couple ni,,,comfirm budak sekolah,
             dating kat situ,,,tapi masalahnya,,dah pukul berapa ni,,,senang je diorang
             dapat keluar kan,,

MAK  :huh,,Diri awak tu jaga,,,asik nak bercakap pasal orang je,,,diorang ada family,,
            pandailah dia menjaganya,,

YEN   :errr

ergghhhh,,,terkena balik,,,hahahha
Pelajaran baru yang saya dapat,,,
Kita tak perlu lah nak menjaja keburukan orang,,,
kita pun bukan sempurna,,
masih banyak kesalahan yang kita buat,,
Sebaliknya,,apa keburukan yang kita nampak,,
Jadi kan satu iktibar,,supaya tidak jadi ikutan diri sendiri,,
Belajarlah dari sekeliling kita,,,

TERIMA KASIH MAK,,
huhuh,,

50 comments:

Cik Tetra said...

awwww so sweet la..betulo tu..kite x pyh amik tahu psl org lain..kite jge diri kite je.. :)

faizal mohd said...

eh. nape gi funfair untuk atasi sifat malu??

mamaDiana said...

yes, muhasabah diri bila tgk orang lain..jadikan ygbaik2 itu panduan dan sebaliknya itu sebagai sempadan..salam kenal2 , mai singgah blog akak ye.

Mizfantagiro said...

Ibu selalu menyedarkan kita ttg sesuatu walaupun pasal benda kecil jer..sayangg umi saya! ^^

iyka syafika said...

betol2..kita xleh jaga tepi kain org sgt tapi xslah jugak nk sibuk cikit2..name lagi manusia,ade aje sifat ingin tahu dan syak wasangka

miss kinah said...

gi funfair boleh nekkan confident diri ea??

yen(toka ziizokukuto) said...

kak tetra,,

thankz kak :)

faizal..

funfair kan ramai orang,,,,huhuhuh,,,

yen(toka ziizokukuto) said...

mama,,

terima kasih ye kak,,nanti saya singgah :)

mizzz,,
ya betul tu,,sayang umi,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

iyka,,

betul tu betul,,erima kasih ;)

miss kinah,,

tak semestinya funfair,,nanti saya cerita dekat next entry

aimie amalina said...

hehehe
mak tu lbh makan asam garam kan

die tahu apa yg kita pikirkan
sebb die dh laluinye

jage diri kite adalah lbh baik =]
waaa
g fun fairr
beshhnyeeee =]

yen(toka ziizokukuto) said...

bestnye kerr??
salah laa,,,
malunyaaa,,hehehhe
thankz for komen

Fara E's said...

mak comel , auwww , haha

si robot comel said...

lah kenapa tak ajak akak yang comel ni pi funfair boleh bersayang-sayang juga,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

fara ,,

hahaha,,no komen,,

kak madi,,
hahahahah,,,tak boleh,,nanti ketaq kepala lutut heheh

bobiedanbad said...

Betul tu, ambil ikhtibar dgn setiap yg berlalu d persekitaran kita.

diana said...

lelaki memang gitu kan???
nampak apa2 lebih suka cerita kat orang..bukan nak pi tegur budak2 sekolah tu...

hahahhah...

suha said...

ikut cakap mak selalu, bahagia hidup. :)

Lea Isnawi said...

dgr cakap mak tu
jaga diri, jaga nama baik keluarga :)

meisnani said...

pernah dgrkan "kasih ibu membawa ke syurga" ??

ikut je kate2 ibu selagi ianya utk kebaikan... InsyaAllah sng masuk syurga...

PCL said...

bagus tu, suatu pembelajaran baru bagi diri akan menjadikan kita lebih dewasa...

semoga anda sentiasa dengar kata2 kedua ibubapa anda.

ShahzCudin said...

malu yg cmne tu?
hihi..

bella luna said...

betul ckp yen,kite sendiri pun tak sempurna,.belajarlah drpd kesalahan org sekeliling kita,jadikanlah ia iktibar dan sbg pengajaran untuk kita menjadi lebih baik,.

Saiazuan said...

malu itu bagus.. ;)

Syamimi Ramli said...

sesungguhnya...bila kita cakap buruk pasal seorang hamba Allah ni...maka akan timbulnya fitnah yang entah betul ataupun tidak..wlaupun bnda yg kita ceritakan aib seseorang tu betul...kat akhirat nnti...Allah akan tontonkan balik aib kita... moga2 trhindarla kita....ameen...

sue perbs.. said...

haha.. dh lama tak prgi funfair.. memg menghabiskan duit.. betul jugak tu.. tk elok brckp tntg kburukan org lain.. diri kita belum tentu baik

Ungu Violet said...

dengar cakap mak tuh...hikhik..:P

NasZ said...

betul tu. tengok diri kita sebelum nak tunjuk salah org lain. hehe. nice entry.

Ezad Skytech said...

haa..dengar cakap mak tu..hee~

~Nana BamBam~ said...

kalau mak dah nasihat tu, keno dengo..huhuh.. :)

syahirooAhmad said...

hahah.. sweet je crita kau ni.. :) beb jgn malu sgt.. kene kental.. :) aku pun dulu cam hang gak.. skg nih wat dono je. tegur je sape2.. pastu wat hua hua sikit..

syarifahsidrus said...

jangan jadi pemalu sgt..hhhee :)

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,,

huuhuh,,benda ni takde kaitan dengan jantina kotmmdua dua ada buat kesalahan yang sama :)

suha,,

betul tu,,terima kasih :)

yen(toka ziizokukuto) said...

lea,,

terima kasih,,

kak nani,,

pernah dengar,,
insyaallah,,terima kasih,,

yen(toka ziizokukuto) said...

pcl,,

terima kasih atas nasihat tu yer :)
insyaallah,,

shah,,

no komen,,hehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

kak bella,,

terima kasih atas nasihat tu ye kak,,
terima kasih :)

zuann,,

tapi masalahnya,,malu jenis melampau,,

yen(toka ziizokukuto) said...

syamimi,,terima kasih atas nasihat tu yer :)
terima kasih,,
insyallah,,saya jaga,,

kak sue,,

serius menghabis kan duit heheheh

yen(toka ziizokukuto) said...

kak ungu,,

dengar cakap cikgu lah,,,heheh

abg nasz,,

hheh betul tu,, :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad,,

haha,,,kau pun sama,, :)

kak nana,,,

insyaallah

yen(toka ziizokukuto) said...

shahiroo,,

hahah,,ang mana yang sweet tu,,
hahah,,,ayat best owh,,kental erk hahahah,,
tengok la camne,,heheh thankz bro,,

syarifah,,

sifat semula jadi,,hehe

hanaahmad said...

kirim salam dekat mak!

sekurang-kurangnya kau tahu bahawa keluar lewat malam itu tidak manis buat anak muda seperti kamu. jadi, dengar nasihat mak kau tu. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

kak hana,,

huhuh,,terima kasih,,nasihat yang baik,,terima kasih ;)

ctk said...

wah..baiknyer dia ngan mak..hihi...eh..nk ilang malu ape yen?hehe

izzahdegreat said...

mak memang brfikiran jauh hehe...kite je kekadang melulu...xpe2, sentap kejap

Cik tikah said...

tu la.. cik tikah dok kl bnda mcm tuh dh biasa tgok. kdg2 pukul 2 pagi pun de lagi. tpi btol ckp mak yen, jaga2 apa yg kita ckp. tkut trkena pada diri :)

cik ika said...

bila nk ilg malu adik ni..aish..bwu nk ajak jpe..hehehe

EyA edamanhatiku said...

hahak btul tu kta mak yen tu..sokong2

Fara Atika said...

hahaha.. betoi lah tu.. tapi.. mampu ker kite jadikan ia pengajaran?


=,='

Run Away said...

kita pikirkan tentang kita dulu...tentang lain kita ambik tahu sikit2 jew...;d..malu tu perlu..tapi biar bertempat...;d

♛ Dea Arematt ♛ said...

haha..nice..:P burst my money fair..:P

Blogger said...

Trying to find the Ultimate Dating Site? Join to find your perfect match.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...