Saturday, October 15, 2011

4 perkara yang paling menyampah ketika menggunakan telefon

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,


Zaman skrang ni,,,kalau kita tak pernah ada telefon bimbit,,mesti macam menipu je kan,,

yelah,,,zaman sekarang,,budak sekolah rendah pon dah pandai bergaya dengan gadget ni,,,

Tapi,,,,mesti ada "situasi yang buat korang menyampah bila menggunakan telefon ni".....



1.  Bila dah luahkan sesuatu dekat kawan/kekasih dengan panjang lebar,,,,,Dia boleh balas,,,
  
      -ok, k, ooo, bye , k bye , nak tido jap , erm ,up to you ,ntah ,kot ,agaknye la,,
     *mesti bengang je bila dapat balasan macam ni,,,,penat kot kita cerita,,hahah

2.  Bila baru je topup tiba-tiba dapat mesej macam ni,,,,,,,

      -"RM2 dan RM0.50 caj urusan telah dicaj ke akaun anda untuk perkhidmatan
         Sos Topup.Anda boleh mengguna Sos Topup sekali lagi"
      *ni memang paling bengang ar ni,,padahal salah kita jugak,,hahah
     -"RM3 telah dicaj ke dalam akaun anda untuk  yuran langganan
      *masa bila lak aku ada langgan benda-benda camni,,,hahaha

3.  Bila member/kekasih cakap nak tido dulu,,,tapi bila korang call dia,,
     
       -"No yang anda dail sedang sibuk,sila cuba sebentar lagi"
      *tadi bukan main nak tido ,,,tiba-tiba bergayut dengan orang lain pulak,,ohsemm

4.  Bila kita perlukan seseorang untuk berbincang,,,,tiba-tiba,,
    
       -"no yang anda dail tiada dalam perkhidmatan,,sila cuba sebentar lagi" -     
       * Yang ni bngang gak,,asal taching je off phone,,camne nak berbincang/pujuk??
          (mesti ramai yang sentap haha)   

Nota pengarang:
Amacam,,ada yang terkena tak??hehehe

42 comments:

faidah misnan said...

no 1 slalu berlaku . .

salwaismail said...

haha benci gila bila kita ckp kemain banyak, dia balas ok, hm, ya je! :D

teha said...

mujo xpenah kene yg mcm kt ats tu... hehe

bobiedanbad said...

haha pernah terkena

ctk said...

betul2..selalu terjadi..bab yg makan kredit yg geram tuh..huhuhu

Saiazuan said...

haha aku bkn pengguna phone sgt

~Nana 귀여운~ said...

semua betol..sisi ada kene mcm 2..humm..hampeh..haha

Cik Tetra said...

no 1 selalu jd..org cerita pung pang punga pang..dia boleh jwb OH je..omg!! hahaha.. :D

Cik tikah said...

setuju!! hehe..

Ezad Skytech said...

haha...macam da biasa kena je..kah3~

Fara Atika said...

dah biase.. rasenye.. fara dah lame makan garam.. sampai boleh dapt darah tinggi.. hehe..

note: *tipu jer.. :D

miratun madihah said...

oh tepuk dahi,memang selalu lah,hehe

diana said...

nasib baik akak bukan hantu telepon..
eh!!mana telepon akak ye???
dah 2 hari tak nampak???
aih..dalm kereta la gamak nya ni....

Fatin Farhana Binti Ramli said...

HAHA .. setuju sangat ..

Shuhaida Subri said...

Aii tuan blog.. Anda menjadi follower sy yg ke 100.

http://shuhaidablog.blogspot.com/2011/10/follower-ke-100-suka-suki-blog.html

izzahdegreat said...

sure2 bengang dgn bende2 cmtu hahaa, ilang mood tachink tu ;p

Anis Zafirah said...

no 4, ~ alamak :)

cik ika said...

selalu sgt kner lg2 no 1 uh..hehehe..nice entri dik

meisnani said...

hye yen.. sis bwu ade mase nk bace blog yen ney... pg td g kursus la smpai ptg... btw, agak trknena gakla.. nak2 part bile da topup tuh... hangen je! dorg bukan nk halalkan yg kite pnjam tuh... apew pown ta bley... ahahha

L said...

ak setuju.. mmg selalu jd kat ak.. hahaha

nk tawu nikmat dunia? mehla bacer..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

L said...

ak setuju.. mmg selalu jd kat ak.. hahaha

nk tawu nikmat dunia? mehla bacer..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

si kiut lavender said...

dah selalu kena...sab0 jelah..heee..:)
pernah org buat mcam tuh kat SKL dan SKL pun 2 x 5 gak..ngeh3..:P

Cik Nurul said...

dah biase semua2 ni.. huhuhu

[sutera kasih] said...

bengang yg 1st tu huhu

Ujie said...

tu sume biasa jd kat remaja la..kat yg terlebih remaja mcm akak ni, hp pon jarang guna.

Panggil Aku Han said...

no 1 tu slalu sgt...hahah..

♥Putri ilyanie♥ said...

selalu kena no 2 punye.. heeee...

Ungu Violet said...

tak suka bila ada owang tepon suh wat kad kredit...huhu

iMBobo said...

no 1 tu kesiannye klau terkena hehe

tiefazatie said...

haha..ada la jg..hahah..sabo je la..

yen(toka ziizokukuto) said...

faidah,,

tau pun :) thankz komen

salwa,,,

selalu lelaki yg maccam tu,,hahah

yen(toka ziizokukuto) said...

teha,,

tak lama lagi kena la tu,,heheh

bobie,,

heheh,biasalah tu :)

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,,

yela,,,memang aku tak percaya,,haha

nana,,

takde kesiannya,,,ramai yang dah rasa,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

cik tetra,,

wah,,memang sakit hati lah kalau macam tu,,hehe

tikah,,thankz,,

ezadd,,

hahah diam lahh,,

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,cehhh,,tau la senior,,heheh :)

mira,,,

hahah,,hantuk kepala nak??

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,

hbat akak ni,,,huhuhuh,,,,sampai boleh lupa,,heheh,,,

fatin,,thankz :)

shuhaida,,,

terima kasih tau :)

yen(toka ziizokukuto) said...

izzahh,,

ni kompom selalu kena ni,,

kak ika,,

heheh,,terima kasih kak,,

kak nani,,untunglah dah dapat sijl,,,,heheheh :)

yen(toka ziizokukuto) said...

l,,,

biasalah,,budak hot,,hhehe,,eh apa kena mengena,,hehehe

skl,,

ouh,,balas membalas ar ni,,hebat tuh,,heheh

nurul,,

owh,,dah senior ar bab2 ni,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

sutera kasih,,

ramai yg bengang heheh

han,,

tu wajib kot,,heheh

putri,,

ni mesti suka sos topup hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

bobo,,

lelaki jarang kena,,selalu buat je,,heheh

iefa,,
haha,,sabo sabo :)

ieyza afieyna said...

sokong ! sokong sgt2 la..

memang geram bile semua tu terjadi..
tambah2 bile time kena potong sos topup n callerringtone. haha

suha said...

haha. lagi sakit hati bila kita call sebab sesuatu yang penting dia pulak tak angkat. hmm huhu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...