Monday, September 12, 2011

Bento,Makanan Jepun yang Unik

Bento???nota kecik,,bukan ben ashaari ye kah kah..suka suki je kau


Info sikit-sikit :))


       Bento berasal dari perkataan jepun yg bermaksud "hidangan di dalam bekas".kalau maksud mudah pahamnya "segala jenis makanan yg dihidangkan di dalam segala jenis bekas"macam lagi rumit je hahaha.
Bento ni selalunya dijadikan bekal untuk makan di pejabat atau sekolah.Bento merupakan makanan yang unik kerana boleh dihiaskan mengikut kreativiti masing-masing.Yang lagi menarik,,setiap apa yg ada di dalam bekas tersebut boleh dimakan.
Perghhhh sayang kot nak makan kah kah


Peminat domo sekalian,mengidam je lah ye



Berkhasiat sungguh burung marah ni heheh

Yang ni simple je,tapi menarik,kenapa ada kotak kismis pulak tu???hahah

6 comments:

suha said...

haha. angry bird pun ada kan. sayang kot nak makan

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,,actually macam-macam ada heheheh,,,semua kreatif-kreatif,,,takdelah malu sebab bawak bekal heeeee

EyA edamanhatiku said...

bento mang bez..dlam anime slalu npak hehe..nk tao klemahan bento?kering, xble bwa mkanan berkuah @ bertumis t comot..

yen(toka ziizokukuto) said...

kering tu lah sebenarnya kelebihan bento :) .bento kan makanan bekal yang di bawa ke pejabat atau sekolah.kebanyakan makanan yang berkuah atau bertumis mengandungi amino acid atau tryptophan yang buat kita mengantuk :)

Farieyna Bahri said...

cutenyaaa...teringin nak buat cam gitu gak.. hihihi

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,,,siapa tak teringn,,menarik kot :) ,,kalau jual kat pasar malam kompom laku,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...