Wednesday, September 21, 2011

Ular vs Labah-labah (real)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera .......................

         Entry kali ni,,aku nak review tentang perlawanan di antara ular dan labah-labah,,cehhhh ayat !!!
        Aku rasa,,patut kalau dikongsi bersama,,ada pengajarannya,,,Jom sama-sama kita tengok dan nilai :) ,,,,

Memang kita dah jangka bila................................


vs


keputusan????

ayo amaaa!!!
Tapi,memang susah nak percaya kalau.................. 

 
 
Nota suka suki : Jadi,,jangan sesekali memandang rendah pada kebolehan seseorang,,,mungkin dia lebih kecik dari kita,,mungkin juga dia lebih lemah dari kita,,,tapi yang pasti!!! dalam sesetengah aspek,,,mesti ada ,yang dia boleh mendahului kita,,,lumrah alam....Kita tak lebih,kita tak kurang

sekian,,terima kasih sebab baca,,silakan komen

30 comments:

suha said...

betul lahh yen. jangan sesekali pandang rendah pada orang lain. masing masing ada kelebihan dan kekurangannya sendiri. peringatan untuk suha jugak ni :)

yen(toka ziizokukuto) said...

heeee :) yup suha,,thank sebab komen,,,peringatan untuk yen dan semua jugak :)

tiefazatie said...

nice la n3 nie wak..=)
btol la tue..yg besar jgn disangka kuat..yg kecik jgn disangka lemah kan2..sama gak cm personaliti seseorang itu..

yen(toka ziizokukuto) said...

iefa,,,betul tu,,,, :)
setiap dari kita ada kebolehan masing masing an ;)
thankz ya sebab komen,,,

bella luna said...

bak kata cikgu aku dulu,kecik2 cili padi,jgn disangka tiade pedasnya,faham tak?hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

hehehe,,,,itu budak pra sekolah pun faham kot :) :) heeeeeeeeeeee

bella luna said...

haha,mane tahu ade yg tak faham,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh :) thankz cikgu bella :)

diana said...

tak cuba tak tahu..
betul tak??
sekurang2nya kita berusaha la untuk hidup kita..
jangan sebab kita kecik kita just menyerah je...

lawan selagi boleh...

***************
insyaallah...
pukul 12 tengahari esok akak
publish entry review blog kamu ye..
kalau tak de apa2 hal la ye..

sue perbs.. said...

setiap org ade kelebihan.. jngn pnfg rendah org lain.. btw, thanx singgah.. salam pknalan jugak

miszfazierra said...

dasyat betul labah2 tu . memag hebat :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kenal dr sis LM.
entri menarik.nasihat yg bagus buat diri akak juga.jgn kita ingat kita ni kecik akan kalah pd kuasa yg besar kan?belum cuba belum tau kan ?hehe

budakijaupendek said...

betul.
badan kecik jgn ingat tak hebat!
hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

akak diana,,,,betul tu,,,lawan tak semestinya dgn kekuatan kan,,dengan pemikiran pun kita boleh tentang :)

akak sue,,,,betul betul betul,,,jgn sesekali pandang rendah pada yg lain,,,

yen(toka ziizokukuto) said...

kak faziera,,biasalah tu,,labah2 black widow,,,kecik2 tapi berbisa,,

kak lidya,,salam kenal jugak ya sis,,nasihat untuk diri saya jugak ni,,,,walau kuat mana pun sesuatu kuasa tu,,,kita tetap ada keunikan sendiri kan :)

yen(toka ziizokukuto) said...

sis fara,,,heheeh tu utk diri sendiri erk hahahah :) ,,,badan besar pun lau menghabiskan beras pun tak guna kan :) heeee peaceeee no war

~Nana 귀여운~ said...

Jangan sangka kecik2 tiada power, ia lagi hebat dr sangkaan kita..haha

hanaahmad said...

sorry, gua ni fobia dengan ular. xley nak baca dan tengok apa2 berkaitan dengannya. so memang gua tak baca langsung dari ats. sorry wey. tapi nak jugak komen sebab nak balas komen yang lu tinggalkan kat blog gua. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

nana ,,,, betul tuuu,,, jangan pandang orang sebelah mata heheh

hanaa,,,uwh oke oke,,maaf pasal entry ni :),,tapi entry yang lain takde pasal ular kot,,heheh

cik kiwi's said...

haha. dasyattt ngatttt. tulah. kecik kecik cili api..:)

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah pengajaran untuk semua :) ,,,cik kiwi's cili api ke huhuh

ciNdhaDahniEa said...

nice nice nice... kecik kecik cili api oke.. macam akak..lalalalaa oke prasan! haha

yen(toka ziizokukuto) said...

kalau akak kecik,,boleh lah saya panggil adik :) hahaha

diana said...

jangan pakai widget mister linky tu.orang dah tak pakai widget tu.dari pakai widget tu baik letak bloglist.lebih update dengan entry rakan2.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

salam kenal dari kakD
betoi tu jgn pandang lemah pada yg kecik....

kalau dah ada entry menarik...elok buat yg baik buang popular post tu...@ pilih mana2 satu ja...

→![N.I.N.A]!←™ said...

wah wah , ngerinye tengok gambar .
ular besar tu kalau terserempak pun nina dah lari dulu >.<

Nizam Ijam said...

hebat2 :D

yen(toka ziizokukuto) said...

kak D,,salam kenal juga
sangat sangat betul ;)

owh terima kasih yaaaa,,komen anda diterima :)

yen(toka ziizokukuto) said...

nina,,,hehee kalau dah terserempak takkan nak dok diam je kan,,hehehe

bro nizam,,,hebak hebak :)

ctk said...

walaupon kecik tp berbisa...huhu..menakotkan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...