Monday, September 26, 2011

wahai wanita,,kesiankanlah kami ni,,lelaki

assalamualaikum dan selamat sejahtera...

        Hari ini tak tau ar nak citer apa,,,tapi nak buat entry jugak hehehe,,Entry kali ni khas saya tujukan pada wanita,,tapi kalau lelaki nak komen,,silakan,,ada kena mengena dengan kita yop...

        Wanita,,pernahkah anda terfkir,,kerana anda lelaki boleh hanyut,,hanyut apa??,,nanti saya tunjuk contoh,,heee....kalau anda keluar or bahasa idealnya "hang out" pakai la sopan sikit yee,,bersopan tu tak semestinya hang kena pakai jubah dan tudung labuh ,,,hehehe,,ccukup lah sekadar tidak memakai skirt or pakai pakaian yg tak patut,,bahasa kasaqnya,,nampak lurah or sebagainya..Hang tau la lelaki ni kan,,karang kitaorang pakat dok usha baik punya,,hang biising,,tapi hang yang buat pasaii,,heheh

        Bukannya apa,,kesian kat lelaki dik or kak oiii,,kena jaga mata,,,buatnya tengah drive,,hang pakat lalu,dgn pakaiaian yg mahal tapi kain dak complete,,,dengan lenggok yg romantis,,boleh jadi malapetaka hang tau dak,,,sekali pandang memang tahap boleh bawak maut punya.Kesiankan lah kat kami ni,,takut-sok dok jadi macam ni haa,,,Dosa kami dapat siap dengan package sekali.



            Hangpa tak kesian kat kami ka???Hangpa bangga ka kalau kami dok pakat usha hangpa,,atas bawah atas bawah,,tak malu ka??Sedangkan yang kat tv pon,,kami dak berkelip,,ni kan plak hangpa  yang bgi free show,,murah sangat ka??,Bukan suruh jalan pakai bju kurung,,Tapi tak salah pun,,Cuma,janganlah dok tayang2 apa yang lelaki takda tu,,tau la hangpa ada,,tau la lelaki punya size lain,,Ayat dasyat dol,,boleh kena banned ni,,heheh
Hangpa tak kesian kat kami ka???Hangpa nak kepala kami putus macam ni ka????Dah kluar surat kabaq,,bru semua dok pakat nak sedaq,,,



                 Kasihankan lah kami,,wanita oi,,kami nampak hangpa kami toleh tempat lain,,tapi tempat yg kami toleh pun nampak jugak geng geng hangpa,,,nak suruh kami jalan tutup mata ka??Fakta untuk wanita,,,kalau nnak pegi date ka,,pakai la elok elok,,ingat kami suka ka lau pakai pakaian tak sopan,,kami rimas tau tak,,tgk lelaki lain dok pandang,,,dok usha atas bawah depan belakang,,,setan pon dok pusing kiri kanan kiri kanan :).Kami cakap la suka,,bab dok nak jaga hati hangpa ni.Kasihanlah kat kami.dok menipu aja.
Lau hangpa gi date pakai elok elok,,sejuk hati kami,,sayang makin betambah,,hangpa pun selamat ,,orang lain dak mengata pasai hangpa,,, :)

Nota pengarang :maaf dialek berterabur,,mix perak,kedah,pineng .Harap maaf kerana ada menggunakan bahasa yang agak kurang sopan untuk entry diatas.

Sekian terima kasih.silakan komen

31 comments:

miratun madihah said...

ang orang utara ka? kehkeh

budakijaupendek said...

lelaki mata bola tennis betul.
haha

yen(toka ziizokukuto) said...

orang selangor la,,flexible,,hehehe ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

sis fara,,sape suruh buat free show??heheh

Ujie said...

ni kesan lelaki2 yg gagal jd pemimpin...
ayah tak didik anak, suami tak didik isteri. camne yen..agak2 boleh jd pemimpin tak? hehe...

yen(toka ziizokukuto) said...

berkerut dahi dengar nii,,,hehehe,,soalan cepu mas,,ok,,dah jawab dalam hati,,sis dengar tak??heheh

diana said...

seksi2 la lawa...
hahahah..
baru mengancam...
boifren pun sayang tau...
lelaki ni kata ja tak suka...
padahal,hati berbunga2..
hehehehehh

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. tegur direct je senang..

Ungu Violet said...

haha...luahan hati ke...kelazzz..hihi

♥Putri ilyanie♥ said...

tak kecian pun.. hahaaa.. kejam tak

suha said...

okay, tapi kan yen, dua dua kena jalankan peranan. yang agak kurang elok tu elak lah dari melakukan. baik bab berpakaian (perempuan) atau bab pandangan/mata (lelaki) hehe :)

~Nana 귀여운~ said...

walaupon saye freehair, saya pakai baju pon x sefree yg dikata tuh..huhu..masih tutup gak.. :P

ROJAK said...

la ni pakai tutup habih pun ada orang mai kacau apa cerita?

jangan pakai tutup aurat kerana pesen. tutuplah aurat ikhlas kerana Allah.

Saiazuan said...

adoi, wanita.. bawa lelaki ke neraka bersama mereka...

meisnani said...

cuba lihat dari sudut positif,
kenapa hanya perlu salahkan wanita?
kenapa tidak tanya pd diri sendiri?
bukankah seharusnya seorang lelaki menjaga pandangannya? menjaga bicaranya ketika bersama wanita? (harus ada tabir)...

jika semua wanita ini mengeheret ke neraka, bagaimana pula dengan wanita yg mngandungkan kamu?

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,,eh ye kee?huhu,,,tak leyh gak cakap macam tu,,tkut anak terikut :)

faieenn,,penah cuba,,tapi kena sound direct jugak,,,"kau anak ustaz mana"???

yen(toka ziizokukuto) said...

sis ungu,,,heheh lebih kuramg lah kot,,,kesian kat kami,,,

putri,,ok fine,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

suha betul tu,,,lagipun yen tulis kesian lelaki kena jaga pandangan,,maksudna apa tu??heee,,thankz bab komen,,

nana,,,,huhuh macamtu lah :)

yen(toka ziizokukuto) said...

rojak,,biasa ar tu,,,kita semua perangai bukan sama kan,,,ibarat jari,,ada panjang ada pendek,,
thankz for nasihat :)

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,huhu :) thankz for komen,,

meis nani,,thaknz for comment,,,memang kami perlu menjaga pandangan,,entry ni pun pasal lelaki yang dah susah tuk jaga pandangan skrang ni,,,,ni hanya pandangan sebagai lelaki,,,cuma ingin belas kasihan wanita,,dan memang ini yg berlaku sekarang,,,tidak berniat untuk menyalahkan wanita,,ini untuk membantu golongan kami juga,,,bukan bermaksud kami tak jaga pandangan,,,
tapi saya tak salahkan sis cakap macamtu,,sebab ayat yang saya gunakan,,sesetengahnya agak kasar,,,tapi jgn risau,,next entry,,saya contra kan pula,,,saya tak post dua dua sekali,,,biar org baca satu satu :) ,,saya dah buat untuk lelaki,,, tinggal nak publish je sebenarnya,, :)

meisnani said...

okay that's good yen...^_^
waiting 4 ur upcoming entry... huhu...

→![N.I.N.A]!←™ said...

lelaki dan wanita , masing-masing ada peranan . :)

jann sinuja said...

susah nak bagi orang lain sedar kecuali ade sesuatu yang betul-betul buat diorang sedar...btw entry ni best..tunggang langgang pun orite pe,,kesiannya kat hangpa :p

yen(toka ziizokukuto) said...

sis nani,,,most welcome sis,,thankzz ya:)

sis nina,,sangat sangat betul,,thankz for komen

yen(toka ziizokukuto) said...

jann sinuja,,,,takpelah,,kta buat apa yg termampu je kan :) thankz for komen,,,tula kesian kat kami,,heheh

sue perbs.. said...

amboi.. kesian kat hangpa ak.. tk dpt den nk nolong.. ape pon sama2 la menjaga aurat tk kire laki atau pompuan

yen(toka ziizokukuto) said...

sis,,betul tu,,kesian kat kami kan,,huhuh,,,thakz for your komen ye sis :)

Run Away said...

lelaki ni mata gatai tau dok..kahkah.....;d

aimie amalina said...

baekkkkkkkk!\kami selalu akan jage diri kamiii =]

ctk said...

hehe..klau xske ,bgthu je trus..maybe dy cuma nk nmpk cntik dpn kamu..kamu diam, mesti dia igt kamu suka ..yela..selalunye lelaki suka yg seksi2 :D

apepon trus terg je la, dy nk trasa tu laen cter..lau dy syg,mesti dy berubah kan :D

duta surga said...

saya pon kesian kat lelaki.. tapi saya perempuan..kene bom media2dan pihak2 yg menghalalkan artis2 perempuan ni.. ahahahhah sebb budak2 muda kan wat artis jadik idol.. artis melayu parah!



saya komen melalut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...