Tuesday, September 27, 2011

Lelaki,,,tolonglah faham golongan wanita..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

            Semalam saya ada membuat entry mengenai wanita yang perlu membantu golongan lelaki untuk menjaga pandangan mereka.Dah baca ke?..Rasanya tak fairlah kalau hanya wanita je yang perlu bantu lelaki kan,habistu macammana dengan dia orang?Jadi pada entry kali ini,saya akan bukak tajuk "lelaki,,tolonglah faham golongan wanita...."...Harap korang semua baca lah. peaceee...

           Apa yang kitaorang kena faham ni???tak faham betul lah wei,,,,nak kena faham jugak ke???saya ada jugak refer to search engine,,apa yang kitaorang kena faham sal wanita ni....pastu saya refer dekat member perempuan pulak,,dia orang kata betul lah tu,,apa yang betul????hahahah

           Nak diringkaskan cerita,,"lelaki(aku sekali) tolong lah faham wanita ni".Depa ni len macam sket,dah mula dah dialek mix berterabur,,hehe.Luar strawberry dalam coklat,,sekali kita ayat cairr yop..kalau jenis perempuan yang luar konkrit dalam besi sekalipun kalau kita kasi ayat guna formula kimia,,ai^2+<3+yu^3-> bertalu talu,,lebur jugak depa,,so kita ni lelaki kena la beringat,,jaga kata-kata ,,jgn dok nak cover je,,sekali depa dah feeling,,yg lagi dua tu nak campak mana??heheh..pergh terus dua hahaha,,Sanggup ka nak jadikan tiga,,perghh melampau,,heee (bergurau).Kalau betul-betul ikhlas takpa,nanti kita pon dok suka,,payah yop,,di sini menanti,di sana menunggu,hehehe.Kesian lah kat depa ni,,sama sama lah kita bantu membantu ,,,hee


              Kalau dah terlanjur depa suka kita pun,,,balas la elok-elok,,,depa pun ada hati dan perasaan jugak,,jangan nak salah kan depa jaa,,janganlah sebab kita tak suka,,kta pi pakat ramai-ramai panggil satu uni,,dok baca sajak khas bertajuk "kutuk mengutuk amalan mulia"  depan pintu rumah depa,,malu yop oiii,,,lebih baik kita dok bincang elok-elok,suka cakap suka,,dah ada cakap dah ada,,,jgn sampai dah terkena nasi kangkang baru kita nak cakap lek lok,,hehehe .Pastu nak salahkan depa jugak??tak patut tak patut.

            then,,ni last pulak yop,,kalau kita suka kat depa pun,,pastu dgn tak sengaja depa pun dah syok kat kita,,kenal lah dalam dalam dulu yop,,jadi sahabat dulu,,kawan karib,kawan terbaik,perfect admire ,,,jgn risau ,,depa tak lari mana dah,,,then bru lah serius yop,,ni tidak,,bru pangkat junior,,kenal pun bru tiga hari dah dok panggil,sayang,baby,anje,bucuk,jelita,mama,intan,payung,berlian,emas permata,baiduri,,kah kah kah,,bukannya apa,,nanti takut,,belum sampai sebulan,,panggilan baby dok bertukar jadi "babi",,,kesian lah depa,,salah kita jugak,,serkap jarang ja,,,Tak boleh nak salah kan depa jaa,,,
Sekian......................

Nota pengarang : jaga lah hati perempuan ni yee,,depa tolong kita,,kita pon kena tolong depa,,cuba jenguk kisah mak bapak kita bercinta dlu,,bru berkat :)

Sekian terima kasih,silakan komen :)


             






           

40 comments:

ika said...

kerana perempuan ingin di mengerti..
lyn lirik lagu uh mesti korang yg lelaki akn phm..:)

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh thankz sis,,for sharing,,hehehhe :)

ruby sarip said...

betul tu, lelaki suka sakitkan hati pompuan.. *nasihat skit kat depa
hihi :P

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,no komen,,heheh,,peace no war,,heheheheh

Faaein Talip Roy said...

haah.. betul tu.. orang kata.. hati2 dengan lelaki yang bermulut manis..

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,tapii,,,yg mulut manis ar perempuan suka kan,,takkan nak serius je,,heheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hati perempuan ni lembut..klu awek tu nnt dia makin syg.klu isteri tu nnt dia msk dan layan kalian bgi putera raja..takda rugi punya..hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

sis,,,hahah,,thankz for comment ;) huhu

diana said...

lagi satu orang lelaki tolong jangan suka meraba2 bila bersama awek2 ye...

suha said...

hehe. entry berbalas untuk yang sebelum ni yaa. thankss yen. sama sama ingat mengingati antara kita kan. peace no war! hee :)

Saiazuan said...

mereka berhati lembut.. belai hati itu dgn kasih sayang.. ayat je x cukup kan ..

izzahdegreat said...

terharu bace entry ni, rse mcm hak wanita dipertahankn...hehe, kami wanita trcipta dr rusuk lelaki, so kene lah syg, lindung

ekabukanmakcikkau. said...

woihh boleh plak kau selit kimia bagai kat situ eh? hahhaha.dah ah tadi ade kimia sok ade gak , cam gamprek erghhhh

budakijaupendek said...

perempuan suka lelaki memahami tp perempuan juga suka menyendiri.
ehh ok, sy melalut.
ahaks!

♥Putri ilyanie♥ said...

seorang lelaki perlu menyayangi seorang wanita sepenuh hati.. seikhlas ati.. tapi setakat ni Putri asyik jumpe lelaki yg hanya memainkan perasaan Putri dan tak pernah hargai kesetiaan dan kasih sayang Putri.. kecewa.... :(

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,betul tu betul,,sokong-sokong,,,,:) komen yg baguz,,

suha,,,betul tu,,hehehe,,,tak salah lau sama sama beringatkan,thankz bab komen ye suha,,

~Nana 귀여운~ said...

kadang kalau perempaun dah jatuh cinta kat seseorang laki pon dan lelaki tu dAPAT rasa, jangan la main2kan perasaannya jika tak suka...kalau suka kenal die kenal hatibudi die..ngeeee..

yen(toka ziizokukuto) said...

bro zuan,,aku sokong,aku sokong,,thankz for komen :)

sis izzah,,huhu,,takpe takpe,,ikhlas ni heheh,,biarlah kita sama-sama beringat kan,,,:) thankz sebab komen

yen(toka ziizokukuto) said...

eka,,yg pasal kimia tu,,memang tuk perli kau pun,,memang takde tujuan lain,,hahah

sis fara,,,heheh,,maksus sis,,perempuan suka buat endah tak endah kan,,padahal sayang gila,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

puteri,,betul tu,,tapi sekurang kurangnya,,pengalaman dah banyak mengajar puteri kan,,bersyukur lah tu,,macam yn lansung tak pernah rasa,,tau nilai je,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

sis nana,,betul tu,,apa yang sis cakap tu,,dah ada kat perenggan last hehe,,,kenal sekejap je,2,3 jam,pastu bercinta,,tak paham betul heheh

sue perbs.. said...

yeah.. pompuan memg berhati lembut.. jngn dpermainkan prasaan kami ni.. ( heh, macam ade experience pulak )

yen(toka ziizokukuto) said...

sis sue,,,huhu yer ye jgn risau kami tau hhuhuhu,,kami mintak maaf yer,,hehehe,,untungla ada experience huhu

Run Away said...

sama2 memahmi lew..hik..../salam..kenal...;d

❤ eyeme ❤ said...

wah...entry berbalas eh..bagus2..no discrimination kat cni..i loike!!!! hehe

ROJAK said...

dah dapat lebih satu jangan campak yang lagi satu atau dua yang dah terpikat. apa susah lelaki boleh kahwin empat. saleh yaakob contoh terbaik di malaysia

Ungu Violet said...

huhu..terharunye mmbaca stetmen2 kat atas...hik

yen(toka ziizokukuto) said...

run away,,,heheh oke oke ;) thannkz fo kommen,,

eyme,,yup huhuh,,dua dua dapat hehe :) thankzya

yen(toka ziizokukuto) said...

rojak,,heheh salih yaakob tu dah kawin pastu tambah lagi,,heheh tu len,,,hehe

sis ungu,,hehe thankzz :) statement berani tu,,hehe

ciNdhaDahniEa said...

tolong la paham..~

:p

yen(toka ziizokukuto) said...

akak,,hehehe yla yela yela,,hehe

meisnani said...

wah2... meisnani terlewat neyh.. ahahha
okay la entry ney... tp hanya tertumpu kpd 1 aspek shja.. yen sgt2 ta adil!!
sepatutnye yen tulisla "wahai lelaki
tolonglah bimbing wanita yg betul2 anda ingin jdkan sbgai isteri.."
jgnla asek nk ehem2 je.. pastu da dpt trus blah... haishh ta bek taw.. tuh komfem dari baby jd babi... ahahha men samak sket...=p

yen(toka ziizokukuto) said...

akhirnya datang juga,,heheheh :) ,,,tak boleh la nak cerita semua kak oii,,nanti entry entry lain,,dah takde idea nak tulis apa,,huhu,,kena simpan dulu,,hehehe,,,
wah kak,,,direct hit kenyataan tu,,hehehe,,bahaya ni heheh,,,tu bukan jadi babi la kak,,,tu memang betul betul jadi baby yg tak berdaftar ,,hehehe

meisnani said...

ahhahaha... tu lagi kasaq tuhh... haha awat hang pggil ceq kakak?
memang ceq tue dari hang eyh??
ceq bwu nak pasan mude lak kali neyh... ahahhaha melepas...

miratun madihah said...

lelaki buaya darat,kehkeh lama tak karok lagu tu :D

yen(toka ziizokukuto) said...

hahaha,,,suka erkk,,,apa cerr,,hehe

TwIstiEs*meSti Mau* said...

kaum hawa pn,,fhm la,,jgk kaum laki2..

aimie amalina said...

yeeeee!
jage hati kamiiii
heeee

ctk said...

pompuan sgt sensitip..nampk laki senyum je, da igt laki tu suka kat dia..hahaha..hati2 :D (dulu ct cmtuh, skrg da phm..senyum tnda nk ejek..haha)

si kiut lavender said...

aduss..kenapakah kamu masukkan formula kimia di sini...xromantik..:P..

syg kmau sebab cuba utk memahami hati kami..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...