Tuesday, September 20, 2011

Cosplayers terhebat !!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,,,,,,

        Untuk entry kali ni,aku nak cerita sikit pasal cosplay,,,,,,,Hehehe lawak jugak lah nak review pasal cosplay ni sebenar nya,,sebab ada cosplayers yang cool tak kurang juga yang hampeh.Bagi yang belum tahu makna cosplay ni,meh aku terangkan.Tapi,memang ramai yang dah tau pun kan???

       "Cosplay ialah singkatan bagi Costume Play.Penggaya akan menggayakan baju-baju yang terdapat pada watak-watak kartun,eatak filem,watak komik,watak anime ataupun watak games".

         Bagi aku cosplayers ni memang akan nampak "menarik" dan "cool" itupun kalau digayakan dengan betul dan bersesuaian dengan penggaya.Kalau tidak memang hampeh,hehehehe sedap je mengata.Masa ni lah kita dapat tengok watak-watak kgemaran dalam bentuk nyata kan.....

Jom kita layan ni.............

Cosplayers akan menjadi "menarik" dan "cool" bila......

Watak "orochimaru" dalam naruto


watak 'Roronda Zorro" dalam one piece

watak "piccolo" dalam dragon ball 
watak "laxus"dalam fairy tail  
Tapi memang buat orang "gelak" kalau...................

tak senonoh kot ???
geli geleman aku

apa motif?????
perggghhhhhhhhhhhhh!!!!!!



Sekian terima kasih...............Silakan komen :)

26 comments:

miszfazierra said...

haha , kelakar giler gambar yang last2 tuh . geli plak tengok . huhu :D

tiefazatie said...

isk..ada tue cam xptt je pakai colsplay nie..haha

yen(toka ziizokukuto) said...

faziera,,,,hahah tu la pasal,,,sakura lelaki yang tak boleyh blah,,geli,,,,hehheheh

sis tie,,,,hahah ada yang pakai kotak je,,,takde bajet heheheh

roha said...

salam perkenalan! x jmpa shoutmix kamu la. saya dah follow. mai la blog saya plak

yen(toka ziizokukuto) said...

salam perkenalan jugak,,shoutmix hide n seek laaa,,,heheh

tiefazatie said...

tue la..adui la..geli ai..haha

Ijah EmoTemo said...

aduii mcm2 ek hahahaha

yen(toka ziizokukuto) said...

ifa,,,,heheheheh,, :)

ijah,,,memang macam macam,,hahahah tergelak gelak tengok

si kiut lavender said...

si pak cik rambut kuning nampak comel

si rambut pink..kamu nampak sgt ayu...

si baju merah..erm..skali tgk cam si cupi tapi xda anak panah..cam pari2 lari jauh...

si kotak...tiada terjemahan buatmu

si baju hiaju..kamu nampka smart..nmpak cam mesra alam..ahaks.,..

yen(toka ziizokukuto) said...

skl,,,,,pak cik rambut kuning comel?????hehehehe power taste awak heheh,,,,,,,eh ,,bju hijau tu yang mane plak erk,,kompius kompius hahahahah

syafiqakarim said...

minat superman.kalau jumpa costum dia,tolong beli kan.haha errr :p

yen(toka ziizokukuto) said...

haha,,senang nya dia mintak kan,,,,huhuhuh,,mintak la dekat your super "man" heheheheh

si kiut lavender said...

ecececy....tu ha background blog nih..hijaudya nmpak smat je an..hee..kamu nih

Saiazuan said...

gundam tu klaka la siot!!!


luxus tu smart! watak fav aku :D

ciNdhaDahniEa said...

errrr... pic yg last2 tu agak 'seram' tengok.. hahaha

ezzu said...

nk tergelak plak tgok gmbr yg last2 tu...hehhe

yen(toka ziizokukuto) said...

Skl,,,,heheh,,memang background ni pakai baju kan,,kan kan???? :)

zuan,,,,gundam tu,,bila fikir2 balik kreatif gak hahahah,,,,wah layan fairy tail jugak,,,laxus dah sakit lah bro lawan hades

yen(toka ziizokukuto) said...

akak dania,,,hahah yang last last pengubat stress hehehe

ezzu,,haha,,sape tak gelak mang takde perasaan kot

BisMi Aishah said...

salam perkenalan ;)

♥Putri ilyanie♥ said...

kelakar tgk gmbr yg belah bawah.. xsesuai langsung lelaki nak wat gaya tu

emy zulaiha said...

lelaki paling bawah!haha kostum senang gile mcm tue :p

Farieyna Bahri said...

gelinya yg no6 tuuuuuhh... hahahah..ramona flowers ba tu kaannn..

yen(toka ziizokukuto) said...

aishah,,,,,salam perkenalan juga yaa :)

putri,,,,,hahahah tu la pasal..tak sesuai

yen(toka ziizokukuto) said...

emy,,,,hahah itu jimat nama nya heheh

farieyna,,,,tak tau la apa benda tu,,heehehe,,,sory bha

said...

orochimaru tu yang paling style habess..hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

huhu,,minat anime la ni,,,berbelit belit kot jari dia :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...