Friday, November 4, 2011

Berjalanlah dengan ilmu

Assalamualaikum dan selamat sejahera,,,

"Berjalanlah dengan ilmu"
Marilah kita renungkan bersama,,

     Untuk membentuk bibir yang menawan,ucapkan kata-kata kebaikan.Untuk mendapatkan mata yang indah,Carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.Untuk mendapatkan tubuh badan yang lansing,berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.Untuk mendapatkan hati yang suci,janganlah hanya asyik mengejar duniawi.Untuk memperoleh kehidupan yang baik,berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan,dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

sumber:Suara hati




"sudah dua bulan saya berblog"
"Terima kasih kepada rakan-rakan blog saya,,tanpa anda semua tak dapat lah saya bertahan dalam dunia blog ni"

32 comments:

Nafisah Ruslan said...

kata2 yang indah :)

yen(toka ziizokukuto) said...

:)

Niza Romli said...

uniknya kata2 tu...harus kita amalkan :)

yen(toka ziizokukuto) said...

betul tu :),,terima kasih komen

diana said...

baru dua bulan eik??bagus2..tengok rank alexa dah lepas dari angka sejuta tu..lepas ni target bagi bawah dari 500k pulak..akak cabar nih!!hehhehe

si robot comel said...

kata yang unik, keep it up dik!! cayalah.

Ujie said...

sbb tu adanya kata2-
ILMU ITU PENYULUH HIDUP.

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,
terima kasih kak,,,akak juga yang banyak support :)

kak madi,,
hahah,,,insyaallah

yen(toka ziizokukuto) said...

kak ujie,,,
betul tu,,terima kasih kak,, :)

Saiazuan said...

eh ko bru 2 bln? hmm impressive..

bobiedanbad said...

Teruskan berblog, Akak pasti akan singgah.

bobiedanbad said...

Teruskan berblog, Akak pasti akan singgah.

Cik tikah said...

taw x ilmu itu sgt penting dlm hidup nie. hehee.. :)

antechno said...

salam kenal

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,
thankz :)

bobienbad,,
terima kasih kak :)

yen(toka ziizokukuto) said...

cik tikah,,
tau tau :)

suha said...

tahniahh yen! teruskan berblogging ya. suha support penuh ni huu :)

Panggil Aku Han said...

kata2 yg indah...:)

~Nana BamBam~ said...

sesame..berkat sokong menyokong..... :) selalu la mencipta en3 en3 menarik..heheh

cik ika said...

nice!!

sue perbs.. said...

memang sueperbs kata2 di atas ni.. hehe.. like2

~Nana BamBam~ said...

sweet word <3

EmpayarUtama said...

:) Apapahal pun, selamat bercuti dulu

ekabukanmakcikkau. said...

mata aku byk dihabiskan masanya duduk didepan seorang mamat poyo yag sengal lagi kusut yanga ku nak sangat lempang muka dia herghhhhh

ctk said...

baru dua bulan , dh rmai peminattt...keep it up yennn :)

Cik Jannah said...

sama2. hehehe..

Khas untuk mereka yang mengenali diri ini. :)

http://jannahsuhaimi.blogspot.com/2011/11/baru-aku-paham-perasaan-depa-selamat.html

aimie amalina said...

berjalan la di muka bumi ini dengan kata2 yg indah =]

wee
salam aidil adha yen!

syahirooAhmad said...

apa yang kita amalkan dalam dunia blog ini. adalah saling bantu membantu.. :)

selamat hari raya yen..

Ezad Skytech said...

teruskan berblog dan teruskan buat entri yang best2...heee~

Salam Aidiladha :)

Ini Kisah Tia said...

teruskan berblog :)

DzuLagiL said...

selamat berblogging!

anamizu said...

kepp on blogging yen! ;)








luv,
cik ana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...