Monday, November 21, 2011

budak sekolah sekarang dah advance


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

apa khabar semua,,,
Apa yang aku tulis petang ni,,,bukan bertujuan nak kondem sesiapa ye,,,,
aku sengaja nak berkongsi dengan korang,,

maaf,aku tak boleh nak letak gambar budak sekolah lak,,,
bila aku search kat google tadi,,,gambar lain pulak yang keluar,,
terbantut aku nak letak gambar,,heheheh

"yen,apa kau nak cerita ni"

okeh,berbalik pada tajuk !!!
"budak sekolah sekarang dah advance"

hehehe,,bukannya apa..
kan baru baru ni,,adik-adik kita yang darjah 6 tu,,,
dah dapat keputusan upsr,,
ramai yang cemerlang tu,,,,*aku pulak yang bangga,,,hahaha

so,sudah semestinya ramai adik adik kita ni yang update entry diorang,,,,
seronok aku baca bila dorang ni berjaya,,,

apa yang menarik perhatian aku!!
|

*ayat yang digunakan ,,,aku reka sendiri,,tapi maksud dan tujuannya sama

Situasi 1

alhamdulillah,,,akhirnya saya dah dapat 5a dalam upsr,,,saya tak sangka pun,,,,sedih pulak bila tengok mak nangis tadi,,,ayah tak tahu lagi ni,,,sebab dia kerja,,,tak sabar nak bagi tahu kat ayah,,,huhuh,,,dulu ayah dah janji nak belikan hadiah,,,sekarang saya tengah pening kepala sama ada nak mintak "piano" atau "canon dslr" ..tak sabar nya




*pergghhh,,siap pening kepala ,,hahaha



Situasi 2


yyyeeeaaayyy,,,saya berjaya dapat 5a dalam upsr ni,,,beestnya rasa ,,apa yang saya usaha selama ni berbaloi,,,alhamdulillah,,terima kasih mak,,terima kasih ayah,,,,aritu mak ada janji nak bagi" laptop vaio",,,ayah pulak nak belikan "i phone",,,tapi saya rasa saya nak "sony experia" lah,,,apa pendapat korang,,love u all



dan



atau



*siap boleh pilih-pilih lagi


hahahah,,,,tengok tu,,,advance gila kan,,,,
yelah,,tak boleh nak salahkan diorang,,,dunia kan dah semakin kedepan
teknologi pun dah berkembang,,,

tapi bagi aku,,,ketara sangat kot apa yang diorang mintak,,,
serius jeles,,hahaha,,,aku dulu pun,,,,dapat hadiah percutian with family je,,
*mak aku cakap,,kalau dah berjaya,,,celebrate sama sama,,,,,kalau dia beli hadiah,,,maksudnya untuk aku je lah,,heheh,family nak happy-happy jugak,,bila fikir fikir balik,,,betul jugak tu,,

37 comments:

c'axoera said...

kita ikut kemampuan diri lah kan...itu sebaiknyaaaaa

yen(toka ziizokukuto) said...

kalau budak sekolah,,ikut mak ayah lah,,,,heheheh

Ujie said...

mmg jealous kan..akak dulu tak dpt apa pun.

tapi rasanya jgn la bg hadiah yg melampau mahal. ajar hidup sederhana, walau mampu..sbb masih bdk lagi.

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie
maunya tak jeles hehehe

betul jugak tu kak,,,,tapi kalau macam piano tu boleh lah kot,,kalau mampu,,mana tau memang ada bakat,,boleh berkembang,,,tapi,,mcm phone n kamera tuh,,nak yg mahal aje,,hehehe

SpeakerSekolah said...

Bdak2 skang memang buat aq jeles r..bankrap aku rasa mak bapak die..huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

speaker
hahah,,gla tak jeles,,heheh
bankrup tu for sure,,heheheh

PaK PiS said...

anak org kaya kot mcm ni..
saya dlu upsr wat doa selamat jek...
nk mintak lebih mmg dlm mimpi la.. ^_^

yen(toka ziizokukuto) said...

pak pis
lagi bgus camtu,,,
wat doa selamat :)
ni bukan pasal kaya ke apa,,,
ni pasal brg keperluan yg tak perlu pun,,heheheh

husnazahidi said...

aiyoyo..UPSR dh mcm nie..agak2nya klau dh performe utk PMR/SPM rmah sbjik kowt..haha..

yen(toka ziizokukuto) said...

husna
perghhh,,betul gak tu,,tak mustahil,,hehehe,,masak lah mak bapak nya,,hehehe

cik ika said...

ammboi demand btol mnta cm uh..akk dpt pelajar cemerlang pown ta mnta papepon..huhu..
jeles sungguh rasa..

Ungu Violet said...

haderhh...piano tewww....mintak sebijik boleh?...haha

yen belanja mekdi....hakhak...:P

yen(toka ziizokukuto) said...

ika
huhuhuh
takyah ar jeles,,,yen pun jeles,,hehehe

ungu
tuh lah kak,,,,hebak tak hebak ar,,
*akak tulis apa tu??tak clear lah,,heheheh

izzahdegreat said...

hah mmg advance...mak ayah skarang mmg kene sediakan hadiah memahal kot utk rasuah anak2 blaja...hahaa bankrupt cmtu 0_0

Cik Nurul said...

kan kan kan... zaman sekarang budak2 senang2 jek... kalau ibu bapa yang berkemampuan tu xpe lah, kalaw yg kureng tu? huhu


~sungguh celik IT.. -.-

Cik tikah said...

yen ambik dri sumber mane ni? hihi.. ke reka sndiri :p

Saddila said...

sangat sangat sangat nak semua benda kat ats tu .
kecik2 tak dapat , dah besar lagi lah pulak . langsung tak dpt -___-

Saiazuan said...

aku dari dlu x brani mintak pape, sbb aku tau famili aku bkn famili dari keluarga yg senang.. :)

ShahzCudin said...

mewah tul bdk2 sekarang..
dulu dpt stret A dpt rm30 ringgit je..tu da kire mewah da tu..xde plak rasa nak mintak PS ke ape ke..

Norlida Ramli said...

haha..jelesnya..tapi xpela sbb dorang berkemampuan kn..hehe

Ct Mawa said...

esok2 anak2 yen pulak mnx mcm2 :p

Lea Isnawi said...

xdpt hadiah apa2 pun dulu.

tp xpe, sy nak berjaya bukan nak menda tu semua pun

:)

Wanie said...

tak payah nak jeles sgt la kan..nanti zaman anak2 kite lagi la advanced..huhu

Ezad Skytech said...

biasa la tu..budak2 sekarang ni da advance...aq dulu pun dapat merasa pakai fon masa form 4...tu pun fon biasa2 je..heee~

yen(toka ziizokukuto) said...

izzah
huhuh teknoklogi makin berkembang

nurul
betul tu kak,,sangat setuju

yen(toka ziizokukuto) said...

cik tikah,,

ni daripada blog adik adik kita,,,tapi yen potong potong ayatnya,,hehehe

saddila,,
dah besar memang lah tak dapat,,kena bli sendiri,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan
tapi tetap berjaya kan,,:)

shah
huhuh,,,skrang dah advance,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

norlida
kalau berkemampuan tu takpelah kot,,,tapi kalau,,,,hehehe

ct mawa
wahh jauh dah tu,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

lea
bgus tu,,,,:) :) niat murni

wanie
huhuhu,,macam dah rasa je,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad
huhuhu,,sabar je lah,,aku yg jeles ngan diorang,,heheh

meisnani said...

hahaha hadiah UPSR akak dulu enset nokia 2100 ta salahnye... heh ade lg ke siri tu skang??? budak nak enset bnyk kaler je skang... ahahaha

yen(toka ziizokukuto) said...

nani
wah dapat enset tuh,,
adik masa skolah rendah,,nak type mesej pun tak tau,,heheh

futbol said...

baru std 6...upsr...still a long way to go...tapi ikut ibu bapa jugalah...kalau nak bagi kemewahan kan anak2 pun biarlah berpada..ingatan untuk diriku jua...

~Nana BamBam~ said...

mmg la advance sebab mak bapak dorang kaya...hahaha...abis leh jatuh bankrap dah parent dorang

Run Away said...

budak sekolah rendah skrg dah ada laptop sendiri...canggih lagi...sy dulu nak guna hp pun telefon itam putih..;f

atiqsalleh said...

itu upsr ok lagi.. ini baru periksa akhir tahun darjah 2.. dah mintak psp

ctk said...

huhuhu...jeles tul..ct nk dpt nset pon bukan maen payah..ceh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...