Wednesday, November 16, 2011

Petua seimbangkan berat badan dengan air

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Rabu datang lagi,,,,mesti banyak entry wordless wednesday hari ini,,Kadang-kadang seronok jugak layan gambar ni..

Okey,macam yang korang tengok dekat tajuk entry tu "Petua seimbangkan berat badan dengan air" ..
Dah hujung-hujung tahun ni kan,,,pasti ramai yang nak berdiet,,barulah kelihatan ohsemm,,,
jadi aku nak kongsi tips bediet dengan menggunakan air.



Memang ramai yang mengamalkan diet untuk kelihatan lansing,,,ada juga yang dah berjaya,,tapi "apa yang berlaku"????
Badan jadi tak seimbang,,,,ada yg terlampau kurus,,yang paling tak best,,kalau dah berhenti diet,,,berat badan naik balik...

Jadi untuk seimbangkan berat badan korang,,,dan sekaligus dapat bentuk badan yang ideal,, korang memelukan air yang cukup,,,air boleh meningkatkan metabolisme dlm badan,,seterusnya membantu dalam proses pembakaran kalori...sebabtu boleh kuus

formulanya:

1)Jumlah air kosong yang perlu diminum dalam sehari = (40 X berat badan anda)+ 500ml

Contoh:

Berat badan abu,,,80
(40 X 80) + 500 =3700ml
bemakna Abu pelu minum 3.7 liter air kosong dalam sehari

2)minum air kosong sekali ganda dengan air manis yang diminum

Contoh:

Kalau korang minum teh tarik segelas,,,jadi,korang kena tambah segelas lagi air kosong untuk seimbang kan berat badan,,kiranya natural kan balik

Jika anda amalkan

1) Kurang rasa lapar,,yang paling penting,,selera makan pun berkurang,,walaupun ayam golek depan mata

2)Buah pinggang dapat air yang cukup untuk proses pembakaran gumpalan lemak (penting nii!!)

3)Berat badan jadi seimbang,,tidak terlalu kurus,,tidak telalu gemuk

Selamat mencuba ye,,,kawan kawan ;)

**Updated

blogger senyum senyum



30 comments:

si robot comel said...

oh macam tu, thx for sharing :)

yen(toka ziizokukuto) said...

yup,,,sume boleh cuba,,tak kesah lah walau dah kurus :)

Cik Tetra said...

wahhh..nice..thanks 4 sharing..boleh cube lepas ni..da gemok ni! tgh cuti sem la ktekan..heee :D

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,gud luck kak :),,,dah kurus nanti,,belanje tau,,hehe

ShahzCudin said...

boleh try, boleh try..

yen(toka ziizokukuto) said...

try jgn tak try

khairul@kechik said...

nak naik senang, nak turunkan balik berat badan memang seksa..huhu.

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuhuh,,tu la pasal,,,tapi petua air ni,,dia seimbangkan berat badan,,so,,dah susah nak naik dah

ctk said...

wahhhhhhh...ct nak amalllll! thank yennn ..hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ct,,
amalkan lah,,, :) :)

meisnani said...

akak bnyk minum air...pastu toliet paggil akak... suh derma sket... huhu... akak un derme jela.. ahahha


akak bnyk mnum air tp bdn cekeding je.. ahahha

fathiahRAIHANA said...

ohh camtu ye ? nice info , hihihi
pas neh leh la try ~

aimie amalina said...

weeee
cm bagus sgt utk den yg nak kurus ni=]
maceh yen!

ekabukanmakcikkau. said...

eh mana kau tahu ni ? ohsemmnya awww. aku nak cuba ni kalau tak cemerlang gemiilang terbilang siap kau hahhaha

diana said...

tahun 2001 akak pernah cuba turunkan berat badan dengan cara minum air secukup nya..memag berkesan..makan je apa saja tapi air kena cukup..
berbaloi...

Ujie said...

cabarannya..asik nak jumpa dr. tan je lah. lagi2 skrg musim hujan.

yen(toka ziizokukuto) said...

nani
hahahha,,,bilik memang sgt familiar owh,,hehe

fathiiah
cuba jgn tak cuba

yen(toka ziizokukuto) said...

aimie,,
dah kurus pon boleh je
benda ni seimbangkan berat badan ,,,

eka
kalau cemerlang,,aku tonjol kau hehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie
takpe janji berbaloi

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie
takpe janji berbaloi

Saiazuan said...

nk lg best, minum air kosong je.. huhu

Ct Mawa said...

terbaek..kne try ni

yen(toka ziizokukuto) said...

ct
mesti cuba,,heheh :)

zahidah seran said...

akak kurus..huhu..
tapi nak cubala...

minum air byk=buang air byk..heheh.

kot2 byk toksin kot badan ni so takdpt serap zat dgn sempurna agaknya...

YNA said...

rasanya perut nie dah buncit ngn air tp gemok gak

cis! mmg dasar pompuan gemok, ahahaha

Cik tikah said...

baru tahu tips ni yen. tq. suka tips no 1 tuh ;)

Ezad Skytech said...

hee..aq memang selalu kalau minum air manis..aq akan minum air kosong..hee~

tiefazatie said...

wah..ye ke..hehe..baru tau..leh test nt..hihi

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

tq untuk info..

: Review dan Movie Mistakes: MISTERI JALAN LAMA

Khairul Bakhtiar said...

patutla saya susah nak turun berat badan...

http://www.ilost20kg.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...