Tuesday, November 15, 2011

Wei,tak payah nak bajet sangat lah kan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

apa khabar kawan-kawan??dah dua aku hari tak update ni,,,biasalah sibuk sikit,,nak bgi anak makan lagi,,,
kesian anak aku tak makan,,,hahahah,,,anak ikan yee :) lol,,owhsemm

wah,tajuk entry ni agak "poyo" hahahaha,,,"Wei,tak payah nak bajet sangat lah kan" owhsemmm,,



wooo....gambar ni takde kena mengena dengan entry ye,,saje je letak,,sebab aku suka lagu ni hahahahhah,,,
bajet tak,bajet tak????hahahahhahahah

okeh,,berbalik pada tajuk asal,,,,,

korang boleh sebut "Wei,tak payah nak bajet sangat lah kan!!" bila,,,

Korang tengah hang out,, time nak gi makan je,,,mulalah sume sebok nak makan tempat klas-klas gitu,owhsemmmmm,,,mcd,pizza,subway,kenny rogers,nando's,,,,,dessert nak big apple,tutti futti,baskin robin,,,kalau ajak pi warung biasa or mamak,,sume pandang slack je,,,,tapi bila time makan,,,ada yg oder french fries,,yg lain bedal member punya je,,,hahahahha,,,,pastu bila time bayar,,masing-masing pandang,,pastu kat situ jugak,,kluar sorang 5 ringgit,,,hahahahah,,,,

"wei asal aku kena bayar lebih,,aku makan sikit je,,"

"dah kau ajak makan piza,,,,bayar je lah sama rata"

lelaki selalu macam ni,,,,perempuan ada macam ni tak???jgn tipu ,,same je kan,,,takde duit,,tapi gaya je macam ada,,hahahah



32 comments:

.: iEyLa :. said...

ingat entry pasal xsuke lagu tu td..
baru nak marah..hihkik...
suke gile lagu tu.. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ila
tapi pelik jugak,,kenapa ramai yg benci lagu ni???hehe

suha said...

bagi suha lah kan, kalau ada duit lebih baru pergi. agak agak kering tu, makan yang simple simple je. janji perut kenyang hati pun senang kan tak payah susah nak fikir. suha suka jugak lagu alif tu. sangat cool hee :)

Ujie said...

akak dolu bila outing dgn kwn2 sekolah..mkn kat kedai mkn biasa je. byr masing2 la. kalau ada yg tgh kaya, dia belanja mkn kfc.

kira semua sekepala..sng.

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,
heheh,,,betul tu,,,tapi selalunya kalau ramai ramai,,,diorg tanak nya makan kat mamak,,heheh
yup lagu aliff best

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie
senang lah camtu kak,,,
tapi dulu mang tak kesah kot,,
sekarang ni,,,nak kena jaga standad sangat hahaha,,tapi duiit takde

Cik Tetra said...

suke lagu aliff tu jugak!! awesome!!hehehe..kalau perempuan kan..jrg kot jadi cmtu..sb nak jage hati la katekan..kalau dlm geng tu akan ade satu org yg mengalah byr lebih sikit..cmtula..x de mslh la..sb sebelum g makan or ape mesti bincang dulu :)

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,lagu tu memang best :) :)
best lah kalau macam tu kak,,heheh,,,ada jugak yg belanja bagai nak rak,,,bila tgh bulan ,,pinjam duit membe,,heheh

Reena Kamarudin said...

alif satar seksi kan. hahahah. ye, tak payah nak bajet sangat la kan :-)

yen(toka ziizokukuto) said...

reena
salam kenal ye,,
aliff satar seksii??no komen,,hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..biar papa..asal bergaya.. :D

si robot comel said...

hahaha,kitaorang bila time 'kaya' baru pi makan kat sana,tapi kalau duk kat kampus,confirm akan teringin nak makan kenny rogers,mcd,kfc etc, tapi kalau kat rumah tak pulok nak ngidamnya,haha

Cik Nurul said...

hihihi bile ada duit baru makan meriah2.. kalaw x, masak jek la jawab nye... wuwwuu

Saiazuan said...

hehe relax, tu cara diorng nak membesar.. in next 2-3 years, dah xde dah cm tu.. time muda la nak rasa poyo.. huhuhu

Ct Mawa said...

taw xpe..kalu girl pulak..kalu kwn da ajk,,w'pon xde duet..mmg nk join jugak..haha

Fara E's said...

ada gax kdg2 , haha

aimie amalina said...

hahahahaha
ingat pasal ape tadi
kekeke
bab2 mkn pompuan xberkire sgt kot
kot la
hehehehe

Eena Arrina said...

folow ena.ada hadiah utk new folower :P

diana said...

akak dari dulu lagi hidup bersederhana je..
maklum la asal keluarga susah jadi nak belagak makan sedap2 ni time betul2 ada duit la..tak de duit masak je la..lagipun kalau makan tempat mahal2 ada class ni mesti teringat lkat mak di kampung...
siyes!!tu masa bujang dulu la..
dah kawen ni terserah suami je nak makan kat mana ikut saja la..:P

tibe2 buat citer sedih..
huhu,..

cik ika said...

bak kate pepatah itu..biar papa asal bergaya..hahahha

ShahzCudin said...

xpadan dgn duit dlm poket tp nak mkn tmpt2 yg klas-klas..kena bajet kdg2 tkot nt malu..

meisnani said...

damn... cntiknye blog...=)


next sem, akak pow yen je bile tade dwet... hahahah

ieyza afieyna said...

haha.. apsal jadi mcm tu kat yen ke ? huhu


ieyza sllu dgn kwn2 decide nk mkn ape then share byar same rate ;)

tiefazatie said...

ahhaa..jrg kot mcm nie..kalu ada duit lebih..baru la..mkn tmpt mhl2 sikit..kalu xde..diam2 je la..

kalu patak2 nie ngn kwn2 baik je la..mmg bayar sama rata..hee..tp xsllu la..selalu kalu mkn pizzahut je la..haha

syahirooAhmad said...

sekali sekala boleh la payung memayung.. tapi kalau dah berkala kala... tak dapat jack!!

tapi betul gak.. selalu nye paham2 udah la.. yang makan banyak tu, kuarkan la duit lebih skit.. jgn la samarata lak.. kawan mmg dok senyap, tapi hati mereka siapa yang tahu..

cokelat lady said...

ala yen, stakat lepak starbak mnum air jek. x heran owh! haha. warung lagi best ah.

~Nana BamBam~ said...

makan ikut kemampuan la...kalau x mampu masak sendiri....kalau xde ape kat umah sewa tuh.....makan angin je..haha :P

Cik tikah said...

x de pun macam ni. hahaha.. :P

Ezad Skytech said...

makan kat rumah lagi jimat...kalau tiap2 hari mengidam nak makan macam tu...bankrap wooo...hahaa~

sue perbs.. said...

sy sume bedal je.. klu tk de duit pndg je la restoran pizza tu.. mkn kat warung lgi sedap.. murah pon murah

nini said...

oke....sangat jarang hang out dengan kengkawan...hehe....=P biasanya kuar ngan adik2 je....tapon kazen2 -P

ctk said...

xthu la npe yg benci lgu ni, ct sukaa..hahaha

*berbalik pd tjuk..prnh gak jadi cmni...cm xadil je...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...