Wednesday, November 23, 2011

Perancangan sebelum bawa budak kecil pergi pasaraya/kedai


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Bagi yang ada anak buah,,,anak sendiri,,,anak angkat,,,mahupun anak ikan,,,
jauh sekali anak lembu,,
Korang wajib tahu risiko yang aku nak bagitahu sekarang ni,,
Yelah,,bak kata omputeh,,,"get ready your umbrella before raining",,,
ni mat salleh tak sekolah yg bgitau aku,,grammar dia memang teruk,,huh,,



"mami ,,,adik nak nenen"

"kat rumah nantilah sayang,,duduk diam diam"



Aku  buat entry ni,,sebab aku dah kena,,,hahahah puaka puaka

1) Pastikan Kesabaran Anda Tinggi,seperti Tingginya nilai duit anda yang Bakal melayang

"Abang,, adik nak biskut oreo"


"Ambil la"(sabar lagi)


"Abang,adik nak air milo boleh??"


"Ambil je"(masih bersabar)


"Abang,adik nak koko crunch!!!"


"Makan pelempang aku dulu!!

2)Cekalkan hati anda secekal tangisan budak kecik tu

"Woii diam lah,,kat sini jugak nak menangis"

"uwekk ,,uwweekkkk"

"Takpe,,nanti kat rumah abg buatkan megi bandung masak kicap ye"

3) Pasang kata-kata yang manis untuk mengumpan


"Baby,,jangan nangis lagi ye,,nanti sayang belikan lah"

"sayang janji eh,,baby nak teddy bear besar tau,,huhu"

"yeeaayyy,,,dah senyum pun bie sayang ni"

*ehh apesal len macam je dialog last ni???
*ops,, ni dialog untuk pujuk awek budak sekolah,,hahaha,,,patut mcm nak termuntah ijau,,hehe
*Abaikan dialog no 3,ambil point je

"peace no war"

28 comments:

GincoMerahJambu said...

terpelik kejap bace ayat yg last tu..hahaha..

ade ke megi bandung masak kicap?

Ungu Violet said...

yg nomo 3 tu pengalaman sendirik eh..woww...haha

yen(toka ziizokukuto) said...

ginco
tu megi special,,awak nak test tak???heheh

ungu
hahahah,,takde maknanya pengalaman,,kak,,hehe

farhana said...

Yg no.3 tu mng tak boleh blah! hahaha

Badrina Ibtisam said...

Lawak kot entry ni!! Haha

yen(toka ziizokukuto) said...

farhana
hehehe,,geli kan,,hehe

badrina
heheh,, :) :)

Lea Isnawi said...

hahaha. yang last tu la patut bg penampo

keh keh keh

Ct Mawa said...

adoi..wat lawak la yen! :p

Ezad Skytech said...

haha...ayat yang no 3 tu asal geli sangat bunyinya..haha~

yen(toka ziizokukuto) said...

lea
wah,,idea yang baik tu

ct mawa
heheh,,sekali sekala

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad
jangan lah muntah bro,,hehe

si robot comel said...

mee bandung masak kicap satu,haha.

yen(toka ziizokukuto) said...

hehehehhe
megi bandung masak kicap siap,,heheh :)

diana said...

yang last tu pengalaman sendiri la tu kan??hahahhah

yen(toka ziizokukuto) said...

diana
takde makna nya kak,,18 tahun sngle,,heheh

Cik Tetra said...

hahahaha...lawak lahh entry ni..yg no 3 tu..agk familiar sikit..hehe..woahh ni mesti pengalaman yen kan..oooo da pandai eh..hehe :D

Ujie said...

akak penah bwk anak sedara yg tgh bljr tak pakai pampers. sekali dia terkucil kat dlm Guardian tu..malu sungguh! tobat takmo bwk anak org yg kecik sgt.

yen(toka ziizokukuto) said...

waeda
heheheh,,,no 3 tu,,ntah lah,,tetiba melalut,,heheh
hey kak,,org 18 tahun solo tau,,hhahahah

ujiie
huhuh,,,pengalamann tu kak,,,kelam kabut lah semua kan,,hehe

Cik tikah said...

geram bawa budak kecik. macam2 dia nak uh!

~Nana BamBam~ said...

err cite yg last tuh macam nak mintak penampo kelas 1 ker ?

:DDD

peaCE NO Warr!

Saiazuan said...

haha ayat manis je..

ShahzCudin said...

mujur xde adik..haha

tp ade anak buah..!! mujur atok die yg rjin lyn..

yen(toka ziizokukuto) said...

cik tikah
tau takpe,,
heheh

nana
heheheh,,,kak,,nak rasa,,huhuh

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan
hahah,,basa ar tu

shah
tak lama lagi ,,ada anak pulak,,heheh

Cik Nurul said...

haha saba jek la bace kan... :P

c'axoera said...

shomey!

makdara TERdiva said...

bawak anak2 pg pasaraya memerlukan kesabaran tahap semaksima mungkin :D

Run Away said...

sib bek tak penah bawak budak tecik...;d

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...