Thursday, November 24, 2011

Lukisan 3D atas jalan raya


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Hari ini aku nak kongsikan satu karya seni dunia yang amat menakjubkan,,
Wah,,,aku pulak yang bangga,,
Yelah,,aku apa ada,,,setakat lukis orang lidi memang professional lah,,
Siapa nak lawan lukis orang lidi????heheheh

Tujuan aku tulis entry ni,,
supaya,,,kita tahu lah yang seni tidak terbatas,,
manalah tau korang dapat inspirasi ke???
heheh

Ramai sebenarnya yang ceburi bidang ni,,
tapi aku nak kenalkan tiga nama besar je,,,
iaitu "Edger mueller" ,"Kurt wenner" dan "Manfred Stader"


Karya Edger mueller







*ctrl + click image untuk besarkan gambar

Karya Kurt wenner




*ctrl + click image untuk besarkan gambar

Karya Manfred Starder






*ctrl + click image untuk besarkan gambar

Sudah tengok??
Apa pendapat anda??
hebat kan,,,,,
kalau korang tengok,,,,
setiap karya diaorang mempunyai konsep yang berbeza

Semoga korang terinspirasi yer
Peace no war

32 comments:

Ku Azhar said...

memang terbaekk la diorg T_T

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh
final shot pun hebat per,, :)

Ezad Skytech said...

karya Edger Mueller tu mmg agak menyeramkan..nampak hidup kot...serius mmg cuak..lagi2 gambar yang 1st...macam betul2 je...

yen(toka ziizokukuto) said...

tu lah,,,mueller memang suka buat pasal pesekitaran,,,aku suka manfred starde punya karya,,,yang cawan tu,,memang nampak timbul

Rashid said...

uiss giler punya kreatif dorang ni ..

fiQ'Ra said...

mcm mana diorg buat cengitu eh? gila kreatifff

yen(toka ziizokukuto) said...

rashid
memang kreatif,,tak dinafikan lagi

fiqra
minat,usaha,terus usaha dan tingkatkan usaha :)

athirahzaki said...

perghh
cantik gile
nampak real je jalan tu pecah

Ujie said...

cantiknya..hampir mcm real!!

yen, bljr la buat mcm gitu..awak kan ada bakat. nanti tunjuk kat blog ya!

cik ika said...

giler semart la dowg..

Saiazuan said...

3D ni dah jadi fenomena dunia skrng ni :)

Cik Tetra said...

gile awesome!

Syahirah Suhaili said...

smart la lukisan diorang..nampak real..haha..kalau adiela la,sure xbrani lalu kat situ..lebeh2 lagi yang mcm bleh terjatuh..cuak..haha

jannah latif said...

terbaek! sy pn ske tgk lukisan 3D nie..tp xde bakat pn. lukis org lidi cm tuan belog je la.. :)

Cik Nurul said...

superb gile ah gamba2 ni... !!

c'axoera said...

ni pon 3D effect > http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/www-10-waaa-with-wallspidy.html

aiEz said...

smart...

cik Kartun said...

kretif nyew..:)

ShahzCudin said...

org seni mmg hebat n kretif

diana said...

hebatnya diaorang..:)

PopkoRn said...

beb..
mmg terbaek lah...
tambah2 pict2 yg bhgn ats 2...
sbb haku blum pernah tgk lagik..
yg bwh2 2 da besa tgk da...
ape2 pun mmg kreatip ar dorg kan..

Ct Mawa said...

kalu mawa lukis org lidi pon fail

yen(toka ziizokukuto) said...

athirah
memang superb kan :)

ujie
cantik kan kak
hehehe,,,yen punya bakat,,belum ke tahap tu lagi kak,,hehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ika
smart kan :)

zuan
betul tu bro

yen(toka ziizokukuto) said...

waeda
sangat owhsemm

adila,,
takpe,,kita jalan sama sama keyh,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

jannah
heeee,,jom lukis sama sama :)

nuul
owhsemm kan :)

yen(toka ziizokukuto) said...

caxoera
woah,,spiderman ni 3d???tpi,,,mana hilangnya tangan tu??

aie
yup :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ck
sangat kreatif

shah,,
owhsemm kan,,

yen(toka ziizokukuto) said...

diana
betul tu kak

popkorn
huhuhu,,,bila nak rty ni bro..heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

mawa
meh yen ajar,,heheh

Run Away said...

memang sangat menarik lah....

meisnani said...

<<<ta suke melukis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...