Saturday, November 12, 2011

salah ke kami ni babi

assalamaualaikum dan selamat sejahtera

wooohhhh,,tajuk kat atas,,,macam kasaq bunyinya kan,,,untuk entry aku kali ni,,berlabel pg 13ehh,,,,bukan umum,,,hahahah

"bang umur saya 2 tahun,,,boleh ke kalau nak baca???"

"err,kau dah boleh membaca ke dik???hebat kau"

berbalik pada tajuk "salah ke kau babi?????" ,,,
wei babi!!! jangan risau ,kau  tak salah,,cuma kami memang suka guna nama kau tu,,,,
aku tak termasuk tau,,,aku sayang kau babi,,hahahah,,tak salah aku nak sayang kau kan,,,haaa babi



"wei babi,,apa maksud kau ni?"

"maksud aku,,,kenapa manusia suka sangat guna nama aku,,,teruk sangat ke aku??"

haaaa,,cuba korang tengok?????,,korang ingat babi suka ke nama dia diperkotak katik kan,,hahahah
maksud aku,,

"wei, babi lah kau ni"
"babi betul mamat ni"
"blah lah kau babi"
"kecik kecik tanak join babi,,dah besar menyusahkan orang,,"
"lembab ar kau,,,babi pun lagi laju"

"dasar anak babi!!!"

*untuk adik adik sekalian,,,pekataan ni tak bagus yee,,,babi pun tak suka tau korang guna nama dia,,,
ni asal marah,,korang gunakan nama si "babi" ni,,,jangan ikut tau

yang dah berusia tu,,,masing masing boleh fikir sendiri lah :)

oke babi,,masalah pertama dah settle,,,,,kau jgn risau keyh,,,pasni sume orang sayang kau,,hahah

"bang,,sabar dulu,,ada lagi,,masalah kami ni"

"oke babi,,,kau cerita lah"



"weyh babi,,ni susah sikit lah aku nak tolong,,sebab kau ni haram"

"aku tahu aku ni haram,,tapi kalau pegang masih boleh di sertu"

"betul jugak cakap kau ye babi,kalau manusia belai kau.masih boleh disertu,tapi  kalau,,"


"kau paham pun,,manusia boleh dibelai,,kami pun nak gak??"

so!!! jangan salah kan babi ye,,kawan kawan,,,huhuhu
peaceee no war,,,


40 comments:

Cik Nurul said...

kalaw manusia mana bole disertu... -.-

yen(toka ziizokukuto) said...

heee,,betul tu kak,,

Nizam Ijam said...

cian babi tu..hu2

mikeyvio said...

hm.. btul. pling xska org m'carut cmtu.

meisnani said...

yen bwu pas cakap ngan babi ke?




daripada,
akak runsing selangor


p/s : mcm tulis surat ta??haha

ShahzCudin said...

pegang babi tak dosa besar...tapi berpelukan lelaki dan perempuan yg tiada ikatan sah tu lbih teruk dari pegang babi..

Ct Mawa said...

haha..terbaek la

yen(toka ziizokukuto) said...

nizam
huhu,tu lah pasal

mike,,
betul tu betul

yen(toka ziizokukuto) said...

shah
betul tu
:)

ct mawa
terima kasih,,

yen(toka ziizokukuto) said...

nani
biasalah kak,,serba boleh,,heheheh

cokelat lady said...

a ah kn yen. skit2 bab*. ==" sebut ah kucin ke rebit ke. kn3x?

yen(toka ziizokukuto) said...

cokelat,,
sebut la cokelat ke an,,sweet sket bunyi nya:)

Mizfantagiro said...

sbb bab* tu benda haram n jijik..sbb tu org suke mmbandingkan apa2 yg dorang tak suke dgn sebut bab*..huhuhu

yen(toka ziizokukuto) said...

huuhuh,,,
kesian babi tu,,
merajuk lah dia pasni
babi comel owh,,heheh

aimie amalina said...

pergh
sape yg pegang babi tu
hayooo
beraniinyeee
huuhuuhu..

Saiazuan said...

siapalah orng prtama yg sebut babi tu kan.. punca btl

yen(toka ziizokukuto) said...

tu pelajar veterinar lah mimi,,takpelah,,lepastu diorang setu balik :)

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan
cuba lah kau researcch,,huhuhu :)

nienie_noenoe.blogspot.com said...

sempoi2x p/s yang terselit sindir n kebenaran hihi :)

anamizu said...

"masih boleh disertu" tu ape eh yen?? typo ke atau mmg ade ayat mcm gitu?? hehe...aah la nape tah skit2 BABI..BABI..BABI =P




luv,
cik ana

Panggil Aku Han said...

kesian babi kan..
bila kes org pegang babi belai2 suka diperbesar-besarkan bila kes perempuan llki pegang2 belai2 semua tutup mata...aiyoo..

NasZ said...

babi tak bleh sentuh tapi bukan muhrim bleh sentuh. hehehe.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

salahkan manusia yang bersalah, jangan salahkan binatang! kasihan, asal jahat sikit babi, asal buruk sikit babi biarpun dasar diri itu yang salah:(

menjawab soalan: blog blom ok. tapi ms raya haji hritu i ada post, kuar tau di dashboard terus, but now, post lg dh tak kuar. kalau kuar pun takleh tekan direct link entry tersebut and lambat berapa hari baru kuar:( dh lama dh problem ni. fifi biarkan je. lama2 ok lah tu kot. awk pun kena mcmtu jgk ke?

Amir Baker said...

X salah kan pegang babi. Hina sngt ke babi tu? takkan. kalu pegang babi tu nanti samak je la. Nice entry!

Cik Tetra said...

betul la yen..ramai kot yg sebut babi ni..asl nak marah je..ayat babi kuar..ape benda ntah..kurang sopan..bagus entry ni heeeee.. :)

EmpayarUtama said...

Alamak, alamak berat entri nih :)

Cik tikah said...

babi oh babi..

Cik Gee said...

BUKAN SALAH BABI
---> cam dah boleh buat tajuk filem je..... ehehe.. <3

bobiedanbad said...

Yen! entry terbaik dan membuka mata :)

si robot comel said...

ni entry best wo,ada makna tersirat ni,hehe

Ezad Skytech said...

salah sendiri..nak kaitkan nama tu...haha~

era kecik said...

kebanyakkan orang time marah, selalunya keluar perkataan 'babi'.. hurm~ sian kat babi tu, dia tak de wat apa2 salah pon..

# kalo boleh, jangan ajar mulut cakap camtu ye! nanti ia akan jadik tabiat lak kat korang.. ^^

Ini Kisah Tia said...

wow! terbaik lah entri niiii .. suka :)

yen(toka ziizokukuto) said...

nini,,
salam kenal,,btw,,thankz

ana,,
sertu tu pekataan sebenar,,selalu org pakai samak,,tapi samak makna dia lain,,kalau nak menyucikan najis,sertu bukan samak ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

han
tau tak pe,,heheh
thankz komen

nasz
hahahahah

yen(toka ziizokukuto) said...

fifi

huhuh,,betul tu :)
saya peah kena jugak macamni,,tapi saya dah elok kan balik,,,tapi saya dah lupa macam mana saya buat,,kalau fifi nak tau jugak,,,nanti saya ingatkan balik,,hehehe

amer
betul tu,,,,kesian pelajar pelajar veterina,,disalah anggap

yen(toka ziizokukuto) said...

waeda
huhuh,,tau takpe,,apa yg sedap nya tah,,hehehhe

empayar,,
hahah,,ringan ringan kan :)

cik tika,,
ye,,nak cakap apa apa kat babi ke??biar yen sampaikan

yen(toka ziizokukuto) said...

cik gee
boleh buat tajuk berita tu,,,front page,,hehehhe

bobie
terima kasih kak

madi
huhuh,,robot comel pun perasan jugak :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad
hahah,,tau takpe

era,
hehehe,,betul tu,,babi tak besalah,,heheh

tia
teima kasih tia

ctk said...

ct lau sebut perkataan tu, confem kena tampaq ngan ayh..huhu

mmg rmai yg suka sut ba** neh...lau nk mrh je sebut ba**...ba** pnh bunuh org ke...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...