Friday, November 18, 2011

Duit itu magnet

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Apa khabar kawan-kawan,,maaf hari ni,,aku lambat update,,,lama betul nak buat entry ni
,,tak kesah,,janji aku puas hati.





"wei yen,,apa kau ngarut ni???"

"aku nak berfalsafah jap,kau sabar lah"


Ya,,duit memang ada daya graviti..
bahasa mudah faham nya ialah daya "penarik"
jika difikirkan balik,,,duit bukan segalanya,,
tetapi  segalanya pelukan duit,,heheheh
pusing sikit otak 360 dajah untuk faham

 Duit sangat menakutkan???








kenyataan di atas ni sangat betul,,,,,aku taknak huraikan lebih-lebih,,
nanti dikatakan isu politik pulak,,,

mungkin ini juga,,,makna untuk "duit"



Tapi,,,walau apa pun yang berlaku,,,,
korang jangan lah berkira bila berbelanja untuk orang yang tersayang,,
Duit boleh cari,,,
tapi,,,kalau orang tersayang????
ibu ayah/adik beradik/keluarga sendiri/kekasih hati

jadi,,sama sama kita beringat
Money isn't  everything,,but everything needs money!!!!



19 comments:

aimie amalina said...

heeee
duet 50sen pon org berebut nak amik kan
ish2..hehehe
duet tu penting tapi duet bukn segalanya =]

Saiazuan said...

agree.. even 5 sen mampu menarik pengemis bergadai nyawa mendapatknnya :)

Cik Nurul said...

bestnya kalaw banyak duit! huhu

Ungu Violet said...

zaman sekarang segala2nya duit...takder duit kasih sayang pun melayang...

Cik tikah said...

baru habis rm84 untuk beli perfume mama cik tikah semalam. sekali sekala beli something utk mak tersayang x pe. biar duit habis asalkan syg utk emak x habis. kan yen? :)

si robot comel said...

duit duit dimanakah kau duit,hehe.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

segala2nye perlukan duit.. ;)

Ujie said...

belanja utk family..dpt pahala!

*ni mesti lukisan yen kan?? mmg berbakat!

Ct Mawa said...

huhu..btol3

ShahzCudin said...

psl duit kawan boleh jd lwn, family pecah belah, cerai berai..bahaya org yg kuat berpaksikan duit ni..

syahirooAhmad said...

haha.. betul jgn berkira.. tapi time tengah bulan ni terpakse berkira.. wallet pun dah kering... seminggu lagi gaji. hOReyyy!!

tiefazatie said...

nice la kartun itu..hihi

meisnani said...

yes! bermakne sy akan dapat sugar glider dari yen! yeayyyy!! =)

Run Away said...

sume owg suka duit....hekhek...;d

Syahirah Suhaili said...

btol2..sangat stuju..duit boleh tarik orang..poket tebal,byk yang nak kwn..tp fikir2 balik..ikhlas ke mcm tu? hehe..

~Nana BamBam~ said...

nama pon duit..wlau 20 cen sekali pon tetap bernilai kan..hargai lah duit skg..huhu

Cik Nurul said...

duit sangat penting, tp kene bijak menggunakannya. ^^

~duit bukan segalanya..

suha said...

duit bukan segala galanya tapi duit memang diperlukan.

tapi perlu perlunya duit pun jangan sampai abaikan tanggungjawab dan insan tersayang. suha setujulah dengan yen :]

ctk said...

yeahhh...everything needs mOney...
wlaupon benci mcm mne kita pada duit tp duit jugk lah yg kita perlu...


*yg pinjm tu pandai2 lah byr..haha..tetibe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...