Tuesday, November 22, 2011

Duit memang ada sumpahan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Errr,,setelah dua bulan setengah berblogging,baru aku faham,nak tulis entry bukannya mudah,,,
Idea memang banyak kat kepala,,,tapi bila nak tulis???? ada je masaalah,,mak panggil,,ayah panggil,,buat itu ,buat ini,, *oke mengeluh,,,anak yang baik,,heheh

bila dah ready balik,,owhsemm,,arnab aku belum mandi,,lepastu kena gigit,,sebab aku ganas sangat,,pergi simbah dia laju laju sape suruh,,,jari pulak dah sakit,nak sekeh kepala tak sampai hati,,,dah gigit pandai pulak buat muka kesian,,hampeh,memang terbaik,,hahahaha adakah aku terkena sumpahan??? hahah

Pasal sumpahan kat diri aku,tu aku tak pasti lah,heheh,,tapi sekarang aku nak cerita pasal duit,,,
Duit ni lagi best,,,datang dan pergi gitu,,hahahha,,,,
serius,,duit ni memang ada sumpahan,,,aku tahu bukan aku je yang alami,,,
jangan nak tipu,,,



cuba korang bayangkan,,

 situasi 1

sebelum gaji,,

"bulan ni aku nak simpan duit lah,,taknak boros sangat macam bulan lepas"

dah dapat gaji,,
handphone dan spec mata,,,boleh lak depa berpakat nak masuk sukan sea,,acara terjun dalam lobang jamban berduet,,owhsemmm

burn lagi duit gaji bulan tu hahahah,,puaka,puaka,,
ada je benda yang nak menguji kesabaran aku,,yang sememangnya penyabar ni,,hahah

situasi 2

sebelum gaji

"mungkin bulan ni aku aku boleh saving lagi"

dah dapat gaji

mata      : sedap betul pizza yang ada 7 jenis cheese tu,,hari hari keluar kat iklan


telinga   : haritu si din ada makan chicken mcduluxe classic,,dia kata sedap owh,,rugi tak cuba


hidung   : dah lama aku tak bau ayam goreng kfc


tangan   :alangkah indah nya kalau dapat menikmati kelembutan donut big apple


kaki      :dah lama betul tak melangkah dalam kenny rogers,,,miss u lah


perut    : apa ni,,,hari hari makan nasi,,,nak merasa makanan omputeh jugak!!

nafsu    : hahaha,,,apa ada hal,,gaji baru masuk,,,sebelum kau kempunan,,baik kau beli je,,berbaloi!!

Bank    :mari cucuk,,,come to papa


kesimpulannya : memang puaka!!!! hahahaha

38 comments:

Ungu Violet said...

memang owsemmm...macam ni leh la banje kenny rogers...hahaha..:P

yen(toka ziizokukuto) said...

ungu
akak bab bab ni cepat ye,,,first komen tu,,hehehe

Cik Tetra said...

hahahaha..duit sebelum ade dlm tgn..mcm2 da rancang..nak saving la..tp bile da ade dlm lupe sume tu..muahaha..

# yen meh belanja akak kenny rogers :P

Run Away said...

memang pun...dah abis duit..bawu tak mengindam nak mum yg best2...;d

PopkoRn said...

haha..
tak ley bla btul situasi kaw...
terbaek....

GincoMerahJambu said...

tengah banyak duet..yang mahal2 sume nampak sedap..hahaha

yen(toka ziizokukuto) said...

run away
heheh
tau takpe

popkorn
suka kau yer,,,hehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ginco
huhuhu,,,masalahnya memang sedap lah,,heheheh :) jom saya belanja *gentle je ngorat

GincoMerahJambu said...

kalau awak nk blnje kene makanan yang sedap2 je taw..sebab saya suka makan

yen(toka ziizokukuto) said...

ginco merah
hahah,,sape lah yang tak suka makan,,,hehehehe :) :)

SpeakerSekolah said...

Cucuk la sampai lebam..mmg berpuaka duit ni..kalo nk dpikirkan kertas je pun..wahaha

~Nana BamBam~ said...

memang puaka!

suka buat orang bahagia, ketawa, jatuh cinta


tapi dah 'pergi', suka buat orang kecewa, menangis, berduka...haha!


p/s : banje mam kenny rogers bleh? gaji masok an an annnnn?

izzahdegreat said...

duit mmg xpernah cukup bile nafsu dtg menggode hehe :)

si robot comel said...

perghh,duit dimana kau sih?haha.

c'axoera said...

menulis boleh memberi kepuasan jika dilakukan dengan baik....malahan boleh memberi peluang untuk menambahkan duit yang tak pernah cukup HANYA dengan penghasilan penulisan yang berkualiti..:)

Saiazuan said...

huhu kawal nafsu tu

Ct Mawa said...

terbaek..btol2 fakta ni

reenapple said...

memang puaka.. bila fikir pasal duit ni memang serabut tahap gaban la.. hehe. =)

Cik tikah said...

seriusly memang puaka!!! duit depan mata jgn harap x guna. mesti guna!! come to mummy :P

ShahzCudin said...

adoi la duit..da nk kering ni..

yen(toka ziizokukuto) said...

kak waeda

huhuhuh,,,,nak keny rogers erk??jom jom,,hehehe,,kaki dah sembuh an,,hhehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

speaker
hahaha,,,,,kertas pun,,kalau kau nak koyak yg 50 tu,,,baik bagi aku,,heheh

nana
huhuh,,akak dah bermadah huhuh
feeling betul kan sal duit ni,,ehehhehe,,,kenny rogers???bwk dslr sekali tau hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

izzah
huhuh,,betul tu kak :)

kak madi,,
wah siap seru tuh,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

c'axoera
thankz for you komen,,huhuhu,,skrang dut berblog ciput je,,heheh

zuan
hahah,,,semestinya

yen(toka ziizokukuto) said...

ct mawa
tulus ikhlas ni,,heheh

reen
puaka puaka,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

tikah
tu dah semestinya,,kalau tak guna,,ada je benda jadi,,hehe

shah
huhuhuh,,tunggu bulan depan lah,,hehe

meisnani said...

hahhahaha siot je... puaka..



<<err ape aku wat kt sini? aku ptotnye study... err no!!!

yen(toka ziizokukuto) said...

err rindu lettew,,hahahah
;)

Ujie said...

kesian duit..dia hanyalah kepingan kertas yg tak mengerti apa2. ^__^

*kalau akak pulak..idea ada, tapi tandus cara nak olah bg menarik & mudah faham.

acheeqa farhana said...

sgt setuju..

sy pon cmni..

tem blm dpt gaji, beriye nk simpan..last2?hampeh..haha

Ecah Ecot said...

mak aih selera...abis sume fastfood nk bantai...haha

fairy.,. fairy said...

boleh berdarah idung tgk picture food you tu.. hehehe

meisnani said...

uiyooo u2 tuh... ahahhaa

makdara TERdiva said...

dan begitulah kitaran yg akan berlaku setiap awal-akhir bulan...omaigod..omaigod

bella luna said...

nasib baik akak memang pokai dari kecik lagi,so even ada duit skrg pun, nafsu nak berbelanja tak de sangat, tapi even nafsu berbelanja tak de, lau check account, asyik kosong je, mana pergi ye?ermm;)

ctk said...

ok fine!belikan ct kfc! kata nk blnjaaaa kannnn????

Ezad Skytech said...

haha...kena sorok duit2 ko tu...kalau tak semua nak digunanya...haha~

ieyza afieyna said...

tau xpe.. betul la tu.. bila niat nak simpan tu, tapi ade je bnde2 yg menyebabkan duit kite guna jugak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...