Thursday, November 3, 2011

mak lebih tahu la!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,

Apa khabar semua??
Hari ni,,semangat sikit,,pagi-pagi dah buat entry,,,
Zaman sekarang ni,,,segala benda sudah naik ye,,
Nak tau lebih lanjut,,,
Baca ni,,

Di pasar,,


MAK      : Daun palas ni berapa harganya ya,,

TAUKE  : Tiga ringgit seikat,,seikat ada tiga batang

MAK     : Ouh takpelah,,

YEN      :Mak, kenapa tak beli????Murah lah tu,,sebatang seringgit je

MAK     :Mahal lah kat sini,,,

YEN      :Mak nak murah macam mana lagi???

MAK    :ISh,,,Mak tau la mahal,,,dulu 20 sen je sebatang,,

YEN     :
Errr,, maaf (senyum)

Note  :Jika di pasar ,,,ibu kita lebih mengetahui ya,,,,jadi jangan melawan,,,heheheh
             -Dah dekat raya haji,,,barang keperluan naik mendadak,,

32 comments:

reenapple said...

eh.. sama la kita. kita pom thought barang tue murah but mak kita cakap mahal..
orang tua lebih makan garam dari kita..=)

Ujie said...

yelah, mak dah biasa dgn harga2 ni.
tp mmg mahal la harga serai tu. paling murah 10sen, paling mahal penah beli 30sen sebatang.

rebellion said...

adei, sekarang ni memang semua mende naik harge, tak tahu samada demand terlalu tinggi atau ringgit kehilangan nilai.

suha said...

mak yang selalu ke pasar kan. suha pun ada jugak kena macam tu. bila suha kata murah mak kata mahal and boleh dapat lagi murah lagi. :)

Saiazuan said...

yeay harini wa blk kg selepas 2 bln di perantauan..

haha mak compare hrga dulu n harga skrng..

elisa amirah said...

setuju. mak lebih tahu :) hik.

Fara E's said...

jangan bangkang kata mak ;p

Cik Tetra said...

heeee..mak2 kite semua mmg lebih mengetahuinya..and mereka mmg sangat awesome dalam banyak hal! i love u mom! ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,
betul tu,, :) jgn melawan,,

kak ujie,,,

yang ni daun palas lah kak,,

yen(toka ziizokukuto) said...

rebellion,,

semua tu betul,,,,lebih lebih lagi nak raya ni kan,,

Suha,,

betul tu suha,,,
ni pon last last mak dapat dgn harga 50 sen je

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,

hahah,,enjoy bro :)
tapi benda tu memang boleh dapat murah

elisa,,

terima kasih

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,

dah semestinya,,

kak tetra

huhuhuh ;) :) betul tu kak,,i love my mom too

cik ika said...

jgn lawan ckp mak !!!

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh,,
thankz kak,,,

sue perbs.. said...

betul2.. slalu mesti tanya mak klu nk beli brg kat pasar

HappyIrfa said...

hai yen..
tq sudi singgah blog akak.
pasar?akak jarang gi pasar..beli kedai dekat umah je so tak pandai nak agak mahal ke murah

Panggil Aku Han said...

klau nk compare hrga dlu dgn skrg mmg jauh beza...

slalu gak p pasar..
p pasar sini hrga lain p pasar sana harga lain..
kdg2 tu smpai over pulak hrga die..

Syamimi Ramli said...

last2..pegi pasar semua mama yg beli..kita duduk sebelah trnganga jak tgk..xtau nak beli..=="...

bobiedanbad said...

hihihi mmg harga barang semakin hr semakin naik

Wanie said...

hehehe..klu beza sikit pn mak akan cari yg yg lagi murah kan..itulah mak :)

Reen said...

mak lebih banyak pengalaman. dulu dan selamanya. nanti kita dah jadi mak bapak, mana tau anak pulak buat entry mcm ni utk kita. haha

Norlida Ramli said...

aah betul..mak lebih tau :)

Daddylicious said...

org perempun punya urusan ni...hehe

ekabukanmakcikkau. said...

cakap jelah sebatang tiga hengget. dey machaaaa

syahirooAhmad said...

aku suka la cerita2 kau nih.. sgt jujur jalan cerita nye..

ctk said...

itu zaman bila 20sen? zaman mak memang 20 sen..hihi

si robot comel said...

memang pun sekarang semua dah mahal dah.

antechno said...

salam kenal

MaYa MustWany said...

nice entry (^_^)

aimie amalina said...

hehehe
dulu amik2 cm tu je kan daun palas
skrg ni naik rege je
hehehe

nasib mak pako kan
hehehehe =]

anamizu said...

mmg MAK sgt pro kalo di pasar =)






luv,
cik ana

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...