Saturday, November 19, 2011

koleksi Arca/tugu yang unik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

malam ni aku nak kongsi kan beberapa gambar tugu atau arca yang telah diukir dari pelbagai negara

Negara Malaysia pun ada tugu yang amat kita banggakan ,,,sudah semestinya tugu negara,,,lambang perjuangan wira-wira negara kita untuk mempertahankan negara,,

Tapi,,untuk entry ni,, aku nak kongsikan tugu atau arca yang terdapat di negara lain,,
semuanya unik unik

1)middle finger



2)hanging statue



3)de vaatkapoen


4)vigelandsparken



semoga bertambah ilmu,,
peaaccceee no war

26 comments:

Panggil Aku Han said...

yang no empat tu...erkkk....

Reen said...

the third one tu style. hehe paling menarik kott :P

aiEz said...

Yang tergantung tu smart...usaha kot buat jadi macam tu,heh...

Run Away said...

memang gigih diaowg wat kan...;d

cik ika said...

gemapq woo~~

Saiazuan said...

yg patung nk trjatuh tu trbaik!!! :D

Syahirah Suhaili said...

adiela paling suka dgn hanging statue tu..hehe..tp agak2 klau terpatah,bleh jatuh atas orang yang lalu lalang tak? hehe..

hanaahmad said...

yang no.2 tu kalau orang luar tak tahu itu apa confirm terkejut beruk. hehe

syahirooAhmad said...

yes.. saya ngan adiela mmg sejiwa.. saya pun suke yang nga hanging tu. HAhahah.. siyes style lo.. kalau kat kl ade sure masyarakat kl kejakonan..:)

yang last tuu... erkk. aku lak yang malu...

ShahzCudin said...

semua xleh blah..

yg last tu detail giler..

Cik Nurul said...

err... memang unik... -.-

Ct Mawa said...

errrrrr

Ezad Skytech said...

haha...semua tak boleh blah la...no 4 tu ekstrem sangat la pulak...haha...tapi yang patung nak terjatuh tu smart...! (^^,)

~Nana BamBam~ said...

tugu last skali..pergh osemm..haha

Ungu Violet said...

suh dia tutup aurat ar yg nomo 4 tuh...huhu

meisnani said...

yg tgntung =)

nini said...

erk....cam pelik je..hahahah

Ku Azhar said...

style seh main pegang2 kaki pn ade! :)

ieyza afieyna said...

tugu yg xmelambg kn ape2 kebaikan.. adoi..

Panggil Aku Han said...

ieyza: tu seni nama nya...^_^

Cik tikah said...

suka gambar yg no 2 tuh. cantik! :)

محمد رازيق said...

haha.. pic tak boleh bla ber.. nice2.. haha

aimie amalina said...

hohohohho
ape ke pelik beno nyeeee

Norlida Ramli said...

yg last tu erk..hahahaha

yg hanging statue plg smart.hehe

ctk said...

fuhyoooo..kreatip2..bende2 cmni lah org trtarik nk pergi tgk sndri :)

ctk said...

fuhyoooo..kreatip2..bende2 cmni lah org trtarik nk pergi tgk sndri :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...