Sunday, November 13, 2011

perempuan memang sangat teliti kalah lelaki

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

yeahhhh,,,berukband aku dah pulih dari kecederaan,,,,senang sikit aku nak bw,,heheh,up balik la follower aku pas ni,heheheh,,poyo,org lain dah ribu riban,,steady je.(saje je,nak suruh korang follow,,hahahah)

cuba korang tengok tajuk tu "perempuan memang sangat teliti,kalah lelaki"...
kalau perempuan yang baca,,mesti kembang je kan,,hahahahah
jangan risau,,,,,aku memang nak puji korang,,,dan yang paling penting,,entry ni untuk semua oke!!!

"wei yen,kau tu kan lelaki,tak malu ke puji perempuan ni lebih teliti dari kita,,jatuh saham lelaki"

"hahah,,apa salah puji perempuan,,mak kau pun perempuan jugak an?,,
      uwh mat, mak kau lelaki la ye mat????"



haaaa,,,berbalik kepada tajuk ,,,
kenapa aku berani cakap perempuan tu lebih teliti????

lelaki shopping

lelaki kalau shopping,,,dia dah set dah nak beli apa,,,,kalau dah tau kedai mana nak pergi,,dia terus ke kedai tu,,,takde melencong punya,,,sampai kedai tu,,bila dah pegang barang tu,,belek sikit sikit,,terus gi kuanter untuk bayar,,kemudian barulah melencong kemana mana,,,

perempuan shopping

yang ni lain sikit,,,dah set jugak nak beli apa,,tapi bila dah sampai kedai tu,,mula lah,,,benda depan mata pon,,dia belek belek dekat setengah jam,,,kalau benda tu boleh cuba,,,memang dua tiga kali lah dia cuba,,heheheh,,lepas tu check purse,,takut nak beli benda lain nanti,,duit tak cukup pulak,,,dah habis belek,,,nampak pulak benda lain,,,"owhsemmm,,lagi cantik la",,,belek lagi setengah jam,,,lepastu baru tanya harga,,"alamak bajet lari ni" fikir pulak lagi,,nak ikat perut atau,,nak beli yang murah sikit,,bila dah dapat pilih,,nak pegi bayar..."ehh,kat sana tu lagi cantik la!!! usha kejap",,belek lagi,,,hahaha,,malas dah aku nak sambung,,korang fikir lah sendiri,,,hahahahah

last last


hambeekkkk kauu,,,kelaass kau maria

nanti dulu,,tak habis lagi ni,ada lagi yang aku nak cerita,,,
ni pulak,kalau beli makanan tengahari,,heheh
perempuan sangat teliti owh,,

lelaki beli makanan

"makcik,bagi saya nasi putih,letak ayam goreng dengan sayur ya,,,lepas tu,letak kuah kari sikit,,,bungkus yee makcik"

perempuan beli makanan


"Makcik,saya nak lauk ikan terubuk bakar.Bagi bahagian ekor ye?tak nak yang besar,bagi yang 'sedang-sedang' je.Saya tak boleh makan bahagian kepala,geli!!lepastu bungkus lauk sayur pucuk manis masak lemak.Kuah asing ye?nanti kejap!kuah lemak pucuk manis ni pakai santan kan?taknak lah makcik.saya tengah dietlah,tak boleh makan lemak-lemak.Kalau macam tu,makcik bungkus saya sambal paru jelah,jangan letak banyak sangat minyak.Sayur pulak,makcik bungkus saya,ulam ulam je lah"
hahahahah,,,lepastu sebelum bayar,,sempat lagi toleh belakang,,tengok berapa amai yang beratur,,heheheheh
Tengok tu kawan-kawan!!!!teliti kan kaum wanita ni,,,,,hehehehehe,,Jangan marah,,peaceee no war ^_^

47 comments:

diana said...

bab shopping rasanya lelaki tak macam tu la..
rata2 nya ramai lelaki yang bila nak beli apa2 barang,dia belek sampai jahitan dalam baju/seluar tu pun dia belek..punye la lama walau belek sehelai seluar je..letih woo nak tunggu..
tak caya cer tanya isteri2 atau awek2 yang biasa ikut pakwe/suami depa shopping..hehehehh

Ahmad Syarif said...

Sangatlah truely!!
:)

DIana:
lelaki kalau bab seluar , gadget and kereta/motor mmg lama sket..

Panggil Aku Han said...

aku tak suka shopping...rimas..^____^

yen(toka ziizokukuto) said...

diana,,
kak,,brother syariff,,dah tolong jawab dah,,peaceee no wa,,hehehehhe :))

syariff,,
thankzz bro,,tolong jawab,,,hehehheh :)

yen(toka ziizokukuto) said...

han
heheh,,bagus bagus :)

Cik Tetra said...

hahaha,,ni puji ke perli yen..tp mmg betul pon! bab makan n shopping mmg la cmtu..tp xde la cerewet sgt camtu dik oiii!! hahaha..btw nice entry lahhh.. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

a'ah ea kak,,,baru perasan,,ni puji ke peli erk??heheheheheheh :)
peace no war :)

Ct Mawa said...

haha..puji ke ap ni?? :p

tp,,2 la hakikat nye

yen(toka ziizokukuto) said...

mawa,,
hey,,ni puji la ^_^

ShahzCudin said...

pujian yg melambung2..bgos yen..keh3x..

yen(toka ziizokukuto) said...

hehehhe
best gak lau sekali sekala memuji ni,,heheh :)

ROJAK said...

semestinya pompuan lebih teliti. benda simple boleh setel 10 minit pun dorang nak jadikan compilcated biar 10 jam setel baru puas hati. sebab tu lelaki lebih baik jadi pemimpin, ini lumrah yang Allah tetapkan ok so jangan berdebat pasal ni.

yen(toka ziizokukuto) said...

betul tu bang,,teima kasih ye atas nasihat tu,,

sue perbs.. said...

wahaha.. klu bab beli brg tu memg tk dinafikan... plan nk beli benda lain last-last benda lain yg dibeli..

NasZ said...

biasalah tu. lelaki dan perempuan kan saling melengkapi. hehe.

bobiedanbad said...

suami akak plak bab, shopping mmg teliti :)

nienie_noenoe.blogspot.com said...

Arhh padat nya perli..terasa jugak nihh hihi:)) :Peace yo

tiefazatie said...

haha..mmg pun..lalalla

syahidahfouat said...

teliti sebab nak kan yang terbaik :)

Badrina Ibtisam said...

Prempuan teliti sebab tknak mnyesal lak! n_________nv

yen(toka ziizokukuto) said...

sue
basalah tu an

nasz
betul tu abg nasz ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

bobie
bguz lah camtu kak,,

ninie
padat kan???heheeheh ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

iefa
huhuh,,dah ada yg mengaku ni,,,hehe,,

syahidah
betul tu,,, :)

yen(toka ziizokukuto) said...

badrina
ada betulnya jugak
thankz bab komen,,salam kenal :)

nini said...

depends atas org kot...sebab saya tak teliti sgt ekceli..men sebat aje..-p

yen(toka ziizokukuto) said...

nini
heheheh
lain org lain ragam an :)

cokelat lady said...

tang makanan tu sokong ah yen!hehe. klau shopping tuh tgk tyme ah, time poket kencang mmg 1 mall tawaf!! =p

yen(toka ziizokukuto) said...

cokelat
huhuhu,,,lau tawaf mall tu,,boyd=fie yg jenuh nak angkat barang an,,heheh

tiefazatie said...

haha..ifa mmg teliti ok..hahaha..

si robot comel said...

halamak, betullah,hehe

Ini Kisah Tia said...

kahkahkahhh! tunang dia pun bereja, jugak tau nak membeli barang .. grr ~

Si Rabun said...

perempuan memang teliti

Ujie said...

pd penelitian akak, ada sesetengah perkara perempuan lebih teliti.
dan ada sesetengah perkara lain lelaki lebih teliti.

teliti kan akak meneliti lelaki & prmpuan! ^__^

meisnani said...

hahahaha lawak giler... bab beli lauk tuh yg ta tahan tuh... ahahahha...

Ungu Violet said...

yup...bab shopping nih pompuan mmg teliti sket...dia usha byk kedai dulu...dah puashati baru beli..

akak kalau sopping...suka sowang2..x suka org lain ikut..hatta kawan pompuan sekali pun...jenuh nk menunggu kang...

biar lambat asal puas hati...hikhik


dan memang diakui lelaki kalau nampak barang yg dia suka..dia akan beli terus...xder nak tawaf satu sopping mall..huhu

aimie amalina said...

hahahahaha
nak puji ke ape ni yen
kekeke
tapi tulah perempuan kan =]
ai likeeee
sebab mereka lbih nak kesempurnaan dimata deme =]

kalo lelaki buat cincai2, pompuan yg tolong setel bagi lawo kan?
kikikiki

Cik tikah said...

normallah tuh yen. kalau x teliti & x cerewat, bukan perempuan namanya. hehe..

Saiazuan said...

yeah agree with this, klu aku teman gf shoping, msti lama.. tp as a men, jgn la merungut kan.. layankn je :)

cik ika said...

amboi2 adik ni...pndai ngate kami ye..

Fara E's said...

jgn wsau aku tak ske shopping , haha

Cik Nurul said...

ahahahahaa mule2, akak nak kembang dulu... :P


~well agak betul tu.. lalalalaa ^^

ekabukanmakcikkau. said...

lahabau mu aku ingat betul betul kau nak puji tadi . hahaa

Nizam Ijam said...

cian gler..haha

syahirooAhmad said...

walaupun aku elalki.. tapi perangai aku cam perempuan beb.. aku kalau beli barang mesti nak yang terbaik.. pastu kalau nampak yang laggi oke... sure nyesal... hahah

ieyza afieyna said...

hehe.. bese la perempuan.. rmbg mata tau tyme shopping tu.. hee

era kecik said...

hehehe, betul tu..

perempuan ni cerewet sikit..

#eh, era pompuan gak. adakah era jugak cerewet?

ctk said...

hehehe...setujuuuu..pompuan cerewet...nk murah tp kualiti baik punye....haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...