Monday, November 7, 2011

kenali Aku anak ajaib!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,

Kepada rakan-rakan yang masih menyambut hari raya.Selamat beraya saya ucapkan.Semoga ceria-ceria selalu.Kini saya dapat kembali aktif didalam dunia blog ni.Semangat tu tak hilang.ye lah,,baru dua bulan berblog ni.

Hari ini saya ingin berkongsi cerita mengena"budak ajaib".Apa tu??.Kalau nak tahu.bacalah cerita di bawah ini.

Suatu hari Abu sedang bermain bersama rakan-rakannya.Sedang asyik bermain ,rakan-rakan Abu bercerita kisah mereka.

Ari   :
Ayahku selalu cakap aku anak paling istimewa kerana aku dilahirkan
         pada 02-02-2000,dua tahun selepas orang tuaku bernikah.

Ali   :Aku juga.Aku disebut anak bertuah kerana dilahirkan 01-01-2001
         ,satu tahun selepas pernikahan orang tuaaku

Abu :(Tidak mahu kalah).Ayahku cakap aku "anak ajaib".Bayangkan,
          aku lahir pada 07-07-2001!!

Ali   :Apa yang ajaibnya?kan angkanya tak sama lansung?

Abu :Memang tak sama,tapi mak ayah aku menikah pada tahun 2002!ajaiblah tu?

Mereka semua merupakan anak millenium kerana lahir di alaf baru.Alaf baru yang sangat mencabar kerana segala persekitaran mereka pun sudah baru.kesian pada Abu,kerana tidak mahu kalah,segala rahsia didedahkannya.heheheh.Harap benda ini dijauhkan,,,amiinnn

29 comments:

~Nana BamBam~ said...

Abu tuh anak luar nikah kot....hahaha..sian die..

Saiazuan said...

risau aku! tkt trjadi pada adik2 atau saudara2 aku sendiri prkara mcm ni

yen(toka ziizokukuto) said...

nana,,,
tu laa,,,huhu

Zuan,,

minta dijauhkan,,aammiinn

Ct Mawa said...

haha..siot jew..kesian dye..innocent gila..pape pon,,x nk la jd cm2..hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ct mawa,,
sekadar bercerita,,,minta dijauhkan juga :)

ctk said...

hahahaha...adOi..malunyerr..


*budk dlm gambar tu da besar da kn..diaa xhisap rokok da...hihihi..amek kt ne gmbO tu?

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

ctk,,

heheheh
tu budak negara jiran,,kalau tak silap ;),,,

pak joe,,

terima kasih,,insyallah saya singgah :)

Ini Kisah Tia said...

kesian pulak dekat si Abu ..

yen(toka ziizokukuto) said...

tu lah kan,,,,salahkan mak aah dia :)

si robot comel said...

kesian pada abu,dia tak tau apa-apa bukan?hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuhu,,betul tu kak madi ;)

Panggil Aku Han said...

lurus gila abu tu..kesian..

bobiedanbad said...

Kesiannya dia. :(

syafiqakarim said...

kahkahkah.
dia budak ajaib tu

Asy Faro said...

blogwalking ke sini dan membaca latest entry.

senang2 nanti usha la blog saya.
be my follower is an extra bonus for me(if and only if u find my blog interesting) =D

salam kenal. -Asy Faro.

Sam Banjamin said...

mujur abu tu hidup kan... sesetengah tu, dah duk dalam tong sampah dah... tak sempat nak kenal perkataan 'ajaib' pun...

Fara E's said...

sian abu , ish ish

Ujie said...

bayi ajaib..
kesian bayi2 ni yg jadi mangsa!

Wanie said...

kantoilah abu..anak ajaib..huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

hana,,

yup

bobie
nak wat camne

yen(toka ziizokukuto) said...

syafiqa
suka lak kau yer

asy fao
terima kasih :)

yen(toka ziizokukuto) said...

sam
sedih ar kalau nak cerita tentang tu

fara
ish ish

yen(toka ziizokukuto) said...

ujie
betul tu kak

wanie
kesian dia kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul2 anak ajaib.. :)

Cik tikah said...

moga dijauhkan. aminn..

yen(toka ziizokukuto) said...

lily
ye kak,,thankz fo komen

cik tikah,,
ammiinn

EmpayarUtama said...

Ajaib tullah budak tu

aimie amalina said...

hohohooh
ni mang ajaib gile la ni

hayooo
semoga keaiban diri dpt ditutupi semolek2nye kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...