Monday, October 3, 2011

sakit itu nikmat :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,


    Dapat tengok tak perubahan dekat blog ni?? :)
    Alhamdulillah,,ni semua berkat saya sakit
saya kalau sakit,,,,memang tak larat,,terlantar je lah kerja nya,,tapi saya terfikir,,,berbaloi ke kalau saya asyik terlantar je,,,

Macam dah takde life,,,baik saya buat benda yang berfaedah untuk mengisi masa senggang ni,,,,

Jadi,,disebabkan saya demam,,saya ada masa untuk membuat sesuatu yang jarang saya buat semasa sihat,,,sekurang-kurangnya dapat mengasah balik apa yang kurang..

Jadi,,apa yang saya ingin berkongsi dekat sini,,,walau apa jua keadaan isi lah masa anda dengan perkara yang berfaedah,,anda tak rugi apa-apa percaya lah :)
Di sini, saya juga ingin berkongsi tentang proses lakaran yang saya dah buat,,

Saya mengaku saya tak pandai lagi dalam bidang ini,,jadi,,tunjuk ajar amat diperlukan :)


figura

,
tambah line


sekarang baru gunakan pemadam,,padam garis dalam


pekatkan line guna pen

,
sketch inking secara kasar


tambah ton warna


akhir sekali,,tambahkan contras,,siapp :)

Sakit yang menyusahkan kita,,kini telah bertukar menjadi nikmat dan anugerah,,siapa lagi yg akan mengubahnya,,kalau bukan diri kita sendiri :)

44 comments:

suha said...

kreatif.

pandai yen melukis. suha tangan memang bukan tangan seni. tak pandai lukis lahh. haha. :)

Fara E's said...

fuyooo ! gila awesome !

Panggil Aku Han said...

gilak kau still lg boleh lukis tangan aku dh keras dh nk melukis sejak keluar dri smt klang tu..

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,,,

yen tak pandai lagi laa,,but aammiin,,kata kata suha tu doa,, :)

rara pinkmafia said...

wow pandainya melukis.

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,

hahah,,,ada ada je,,

hana,,

haha,,smt klang memang nostalgia dol.. banyak inspirasi dari sana hahah

yen(toka ziizokukuto) said...

rara,,,

thankz sis,,alhamdulillah :)

anamizu said...

yen,smartnye yen lukis!
cik ana x reti :(




luv,
cik ana :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ana,,

thankzz sis,,,alah tapiii banyak benda lain yg sis reti kan :)

izzahdegreat said...

terer nye lukis...hohoo sis tangan kayu x reti pon...haha...
get well soon yen ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

alhammdulillah,,thankzz,,amiinn :)

budakijaupendek said...

hey dulu saya cuba la nak melukis mcm ni.
tak jadi langsung!
hahahahha
kreatif dik!
keep it up (:

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,

heheh,,adik pun tak pandai la,,ni cuba cuba je,, :) thankz kak ;)

sj said...

wah brseni nye tgn ...kalo sj ni ntah jd rupa ape ntah .. but grafiti ok la .. huhuhuhu

yen(toka ziizokukuto) said...

sj,,,,setiap orang ada seninya ;) thankz sebab komen :)

aimie amalina said...

haigooooooo
cepat sembuh taw!
ish2..nape cntik sgt lukisan tu
meh lukih seko utk kite meh =]

diana said...

pandai melukis rupannya..
lukis muka pompuan pandai dak??
muka pompuan2 muslimah tu..
akak suka lukisan cantik2 ..

cindhadahniea said...

wah, cantik lah! pandai adek lukis........

Muhammad Burn said...

jari kantoi sikit . heheh. pape pun, cool... :P

reenapple said...

nice... ada bakat tao... teruskan.. =)

bella luna said...

wah,cantik,.pandai yen lukis, tie boleh la kak bella mintak yen lukiskan tuk akak sekali,.

NasZ said...

dah follow awak.

wah, memang kreatif la awak. saya memang langsung tk pandai nak lukis camni. org lidi pun belum tentu cantik pun. hehe.

MOHD NASER.com

~Nana 귀여운~ said...

wah, gigih nyer die lukis walaupon dalam demam2 mcm tuh..haiyaa...len kali leh lukis gamba sis besau2 ar camnih....cannn or nott aaa ? huhuhuhu :P

EyA edamanhatiku said...

waa okey gak sketch yen tu..slalu practice msti tmbah smart p jan plak slalu skit hehe

si kiut lavender said...

kreatiflah budak nih....lengan dya berketul2...tgn yen berketul2 tak??

miratun madihah said...

pandai lu lukis,tabik!!

ieyza afieyna said...

hai yen..
demam ke ?
semoga cepat sembuh ye..
mkn ubat. hee

wah,, pndai yen sketching..
cntik ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

lily:),,,

nak jugak ke,,,??bagi gambar,,heheheh,,thankz for komen :)

diana,,

sis,,tak pandai lukis sangat,,sikit sikit boleh la,,hee,,nak ke??

yen(toka ziizokukuto) said...

dania,,

thankzz ya sis :)

burn,,

hahah,,tau takpe,,huhu belajar dari kesilapan nanti :)

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,

alhamdulillah,,,thankz for komen ya :)

bella,,,

haha,,boleh je kak,,no hal hehe ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

nasz,,

bro,,jangan ar cakap cam tu,,,setiap orang ada lebihnya kan ;)

nana,,

hahah mengisi masa lapang je ni,,pasni tak melukis dah heheh,,
sis nak ke,??betul??heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

eya,,

hehehe,,,ni pun dah lama tak melukis,,last lukis,,zaman sekolah dulu,,hahah,,,awak mesti terer jugak an,, :)

yen(toka ziizokukuto) said...

skl,,

hahah,,lengan dia grade A tu,,yen grade b je,,hahaha

yen(toka ziizokukuto) said...

mira,,

thankz yaa :)

ieyza,,

aamminn,,
thankzz tau,, :)
alhamdulillah

Saiazuan said...

menarik nak blajar ni :D

Saiazuan said...

bloglist? nanti update bloglist aku... :)

hanaahmad said...

sakit tu penghapus dosa-dosa kecil. kau berbakat besar. get well soon ya! :)

hanaahmad said...

sakit tu penghapus dosa-dosa kecil. kau berbakat besar. get well soon ya! :)

Coolman said...

perh!! berbakat besar..klau aku yg lukis nie mahu jdi orng lidi jea..haha

Gen2Merah said...

wowww... memang aktiviti yang bermanfaat.. sakit2 punboleh siapkan lakaran yang menenangkan jiwa.. kretatif ....

Salam berkunjung di sini. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

Dah follow sini yang ke- 128 ye..
Follow lah kembali kalau sudi. Hehe

Ikhlas
~Gen2Merah~

Bui Junaidi said...

wah..terbaeeekkk..jeles tengok org berbakat besar mcm ni

ctk said...

bila yen sakit, yen makin kreatif..truskan sakit...hahahaha (jaatnyer ct :P)

Akim Iqbal said...

Smart der !

Ezad Skytech said...

serius smart...tangan ko mmg berseni la bro..:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...