Saturday, October 29, 2011

Kau ingat cool ke???

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,

rambut idaman,,dah buat dah,,tapi mak tak berkenan,,,kena potong balik,,hua hua



Apa khabar kawan-kawan semua???
Tension jugak kan,,bila hujung hujung bulan ni,,,heee
Hari ni saya takde cerita best pun,,
Tapi tetap nak bercerita,,
Anda semua mesti biasa pergi ke warung-warung ke kan?
Saya kalau makan memang kat warung je,,
Tak larat la kalau hari-hari nak makan dekat restoran mewah,,,
Tapi kalau ada insan istimewa,,,
Tak kesahlah,,,candle light dinner dekat klcc pun sanggup beb,,
hahaha,,,sempat lagi melalut,,,
Back to topic,,,
Bagi yang biasa makan kat warung,,,
mesti dah biasa mengalami situasi seperti ni,,

Di warung makan,,

MAT  :Din,,,cepat lah order din,,,jangan risau aku belanja,

DIN   :okeh,,,pffffttt,,ppfffttt (buat muncung pastu keluar bunyi tikus)

MAT  :
Kau kenapa ni din,,,panggil lah elok-elok sikit,,

DIN   :Apa lah kau ni,,,makan dekat warung je pun,,kolot la kau!!

huh,,seriously,,saya memang tak berkenan dengar bunyi macam ni,,
Dari pemerhatian saya,,,selalunya mereka yang datang berkumpulan,
yang selalu buat macam ni,,
Mungkin nak tunjuk "cool" kot,,
Tapi kesian kat brother or akak tuh,,
Apa pendapat kawan-kawan???
mungkin ada sebab tersendiri???

37 comments:

aimie amalina said...

weeeee
byk gak tgk
member2 sendiri pon ade buat jugak
hehehe

ayooo
ada byk lagi cara lain kan utk panggil owg =]

yen(toka ziizokukuto) said...

ramai yang buat,,huhuhuh,,
macam pelik je,,haha

Cik Tetra said...

eleh dorg igt cool ke buat camtu..hampeh adela..kite kene menghormati semua org betul tak? happy sunday yen.. :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ye,,,terima kasih sebab komen ye kak :),,,huhuhuhuh,,,happ saturday,,hehe

Shuhaida Subri said...

sllnya lelaki je yg buat camtu kan?
kalau ppuan xyah.
duduk je tempat tu on the spot pelayan akan datang.. hehehe

NasZ said...

isk2. tak baik buat camtu.

farhana said...

2 words untk group yg suka buat bunyi mcm tu: NO MANNER!

yen(toka ziizokukuto) said...

shuhaida,,
betul jugak tu kak,,
terpikir plak,,hehe

nasz,,

betu tu,,

yen(toka ziizokukuto) said...

farhana,,

sangat betul :)

Ungu Violet said...

erkkk...nih mesti time cikgu ajor sivik dia tido kt sekolah nih...huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

kakak,,,,sentap ar,,heheh,,sentap gila,,

faizal mohd said...

haah. panggil la abg ke, kakak ke, adik ke? Eh. da macam cikgu syuhadah pulak dalam syurga cinta. hehe :)

EyA edamanhatiku said...

mang xsopan tao..ysembur smua air liur nnti

izzahdegreat said...

ntah...mcm burung pulak nak swit2...ini org laa...pggl elok2 x boleh ke

AININ SURAYA said...

baru tahu bunyik tu rupanya bunyik tikus . hahai

makan dekat warung pun tetap makan jugak kan . buat macam tu tak cool langsung . rasa macam nak lastik je!!

suha said...

entahlah, mungkin dah malas sangat nak menyebut panggilan akak or abang kot.

tapi lebih sedap dengar kalau panggil pangkat dari bunyi yang entah apa apa kan.

:)

sue perbs.. said...

hehe.. sy tk buat mcm tu.. tk reti.. pnggil gelaran kakak or abang kan senang

Nizam Ijam said...

itu nak kene pelempang namanya..hu2

ShahzCudin said...

tak leh pggil elok2 agaknye..agkat tgn je..nt die dtg la..

yen(toka ziizokukuto) said...

faizal,,

hahahah,,,heliza tuuu,,

eya,,

huhuh tau tape :)

yen(toka ziizokukuto) said...

kak izzah,,

marah btul akak yer :)

ainin,,

jom lastik sesama,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,,

betul tu,,,apa salahnya panggil pangkat

Sue,,

bagus bagus

yen(toka ziizokukuto) said...

nizam,,

sabar bro sabar,,hehe

shah,,,
hahah,,betul gak tu

reenapple said...

buat bunyi cam tue senang dapat perhatian kot..=)

yen(toka ziizokukuto) said...

betul jugak tu kan :),,terima kasih,, :)

diana said...

mujur suami akak bukan jenis gitu..kalau makan kat warung2 restoran tepi jalan ni ,dia nak bayar dia pe terus kat kaunter tu..

Ct Mawa said...

ahaha..myb dye hilang kata2..dats y pgl org cenggitu

ctk said...

pggil je la akk ke, abg ke..pggil gitu plak..ingat kamu tu orang kaya sangat...hOhOhO

syahirooAhmad said...

agak kurang sopan dgn cara swiit swiit tu... ingat kucing pe...

Ujie said...

yelah..mmg ada org buat gitu.
takde adab..

bobiedanbad said...

sangat tak sopan, klu kucing ada nama kita pun panggil nama kucing tu.. klu tak kenal nama panggil abg or kakak or adik

Ezad Skytech said...

serius...aq memang pantang bila dengar kalau kat kedai makan orang panggil style macam tu...panggil elok2 tak boleh ke...huhu~

khairul@kechik said...

kasi penampar jepun je.. kurang di ajar punya org..huhu..

~Nana BamBam~ said...

klu kene kat akk...akk cakap..eh, tikus mn yang tersesat nih? haha

Cik tikah said...

betul, x suka orang guna bahasa kurang sopan nie. rasa macam nak jeling tajam2 jer. hahaha... macam lah tak boleh panggil elok elok kan. berani sebab berkumpulan tuh. kalau sorang sorang, kompem sopan je dia panggil..

Syakirah said...

rasanya lagi sopan kalau panggil adik ke kakak ke ataupun abang.. ini, panggil camtu, macam tak sopan jer..

Run Away said...

wat tak reti jew kat owg mcm ni....baru cool kan...;d

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...