Wednesday, October 12, 2011

lelaki perlukan masa untuk berfikir,,tidak seperti perempuan ,,,

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,

jom straight to the point,,takde mukadimah :)

Girl : awak, awak sayang saya?
Boy : ye, sayang..
Girl : habis tu siapa saya dalam hidup awak,dalam hati awak ?
Boy : ermm..yang tu susah saya nak jawab..

Lalu si girl pun terfikir,,,
apa yang patut saya lakukan?? perlukah mengharap lagi pada boy itu ??


hey kemonlah,,,jgn cepat sgt fikir bukan2,,,meh dgr jawapan dari dr bangkit,,heheheh

Dr.Bangkit

    lelaki ini tidak seperti perempuan,,yang mempunyai kelebihan  menjawab soalan on the spot tiap masa,,,sebaliknya,,,lelaki akan mengambil masa untuk berfikir dahulu sebelum menjawab,,,sebab itu soalan berkaitan hati dan perasaan ini sukar untuk dijawab,,kerana ia agak rumit,,,beri masa kepada lelaki utuk berfikir,,,mereka bukan tak boleh jawab,,cuma takut jawapannya tak seperti yang anda harapkan.

   pendapat dr bangkit pula,,apa yang penting di sini ialah,,hati masing-masing dan bukannya hanya kata-kata dari mulut sahaja.kata-kata tidak terlalu memainkan peranan malah boleh menyakit kan hati jika salah perkataannya,,,,

   Jika dinilai dari sudut logik pula,,,jika lelaki itu menjawab,,,
    "awaklah kekasih hati saya"
  anda mungkin akan gembira,,tapi,,,
  jika hanya kekasih hati,,,ia tetap boleh berakhir dengan kecurangan,,,

Jika lelaki itu menjawab,,
"bakal isteri"
ia tetap boleh berakhir dengan pencarian,,,masih ada pengakhrannya

jika lelaki itu menjawab,,
"teman hidup"
masih juga boleh berakhir dengan kematian :)

jadi apa yang penting di sini ialah hati,,,,
bukannya dinilai dari segi tingkah laku dan percakapan,,
kerana manusia biasa tidak sempurna :)

nota pengarang;apa kata rakan-rakan dr bangkit???prof prof sekalian??

41 comments:

Fara E's said...

wow , really ?

yen(toka ziizokukuto) said...

apa yang betulnya??ehh btul la,,,err
pning

hanaahmad said...

relaks sudah. zaman sekarang ni bercinta bagai nak rak pun last2 kawen dengan orang lain jugak. jadi, berdoa je ditemukan dengan jodoh yang baik. tak semestinya kita bercinta dengan bf kte skrgni kita berkwen dgn die...jodoh tu Allah dah tetapkan.

cik ika said...

wah..macam pernah dgr je kata2 ni..terbaik lah adik!!!
kata2 adik ni bagi semangat kat sis taw!!!
thnx a lot..


p/s: malu sudah...

yen(toka ziizokukuto) said...

hana,,,huhu,,
betul tuh kak,,trima kaih,,harap orang yang ada masalah macam ni,,baca,,dan dapat manfaatnya :)

ika,,

hey,,,ni takde kat tmpat lain tau,,original ni,,huhuhu ,,,ok sis :)

bobiedanbad said...

teman di dunia hingga ke syurga :)

yen(toka ziizokukuto) said...

bobieee,,,

terbaikkkk :)

Ini Kisah Tia said...

nyentapsss .. huhuu

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuu,,,
sabar sabar huhuh,,
mesti banyak pngalaman ni huhuh

~Nana 귀여운~ said...

bersama tidak bererti memiliki... zaman skg susah nak diramal jodohnya.

yen(toka ziizokukuto) said...

kak nana,,
wah ayat,,,macam nga sdih je,,huhu
:),,nanti adik bagitau dr,bangkit hehehe

Fatin Farhana Binti Ramli said...

boleh jadi doktor cinta ni .. HUHU

Cik Tetra said...

terbaik lahh adik ni..dah boleh jd doktor cinta..hmm bagi akak..cinta ni rumit..susah nk faham..

siap dr bangkit ni?? awesome lah dia ni..HAHAHA :)

yen(toka ziizokukuto) said...

fatin,,

best jugak,,jadi doktor cinta yang tak prnah bercinta,,huhuh :)

kak tetra,,
huhuh,,akak,,lau cinta tak rumit,,semua lelaki kawin 4 kak,,,mau kah???
huhuh

ohsemm kan dr bangkit,,idntiti nya terpaksa dirahsiaan huhuh

Edy Fee said...

bukan senang nak buat pilihan...sokong

Ujie said...

betul..lelaki selalu lambat bg jwpn. akak cpt je kalau menjawab. itulah beza antara lelaki & prmpuan.

suha said...

perempuan paling memerlukan kepastian.

lelaki mungkin tak selalu boleh bagi kepastian itu sepanjang masa. sebab perempuan selalu bermain dengan perasaan lebih mendalam berbanding lelaki yang lebih memikir bagi menetapkan pendiriannya. :)

Saiazuan said...

mskdunya xde prsefahaman la tu.. huhu

aleen aiden said...

soalan saya 1 je.knape dr tu namenye dr bangkit?keh3

budakijaupendek said...

kuih bangkit ke ?
haha
yg menentukan Allah s.w.t.
kita takan boleh melawan.

ABU said...

ada betulnya..

meisnani said...

pencarian o penceraian???

err okay2 mcm betul la entry ney..

syahirooAhmad said...

Kau yang karang ke semua nih? OHHHh... ohsem.. :D

anamizu said...

smuanye SAD ending je ni :(



luv,
cik ana

Cik Nurul said...

adehhh susah sikit bab soal aty prasaan ni.. depens individu n pasangan itu...

Fara Atika said...

yeah! saye agak setuju.. tapi~~ tak semua lelaki macm tu kan?..
nape asyik entry yg seriuos jer?
type la entry2 yg happy2 sikit..

ieyza afieyna said...

xpun ! xbtul2.. !
ade org tu ckp je tnpe berfikir. + menipu.. herm.. >.<

yen(toka ziizokukuto) said...

eddy,,

yeah,,ada org sokong,,heheh

ujie,,

tu la antara yg saya cuba sampaikan kak :)

yen(toka ziizokukuto) said...

suha,,

wah,,menarik kenyataan suha tuh,,terima kasih,,,kerana memberi pandangan yg baik :)

zuan,,,

hahah senang je kesimpulannya,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

aleen,,

heheh,,,lebih baik dari dr.samprit kan,,, :) ,,,

kak fara,,

huhuh,,betul betul,,,,huhu,,

Reen said...

susah nak menilai. bila lelaki berkata2 mungkin kata kata dia tu tipu jerrr. tapi bila dia tak jawab pulak, macam dia tak bersungguh2. hmm semoga Allah temukan kita dgn yang terbaik :)

yen(toka ziizokukuto) said...

abu,,

hahah,,kalau takde,,aku tak publish bro heheh

nani,,

huhuh,,,typing error tu kak,,terima kasih ye kak,,,,tak sabar tunggu bulan 12 hhehehe

yen(toka ziizokukuto) said...

syiroo...

tak habis habis dengan ohsem kau kan,,hahaha,,,owsom,,,

ana,,

huhuh,,soryy kak,,hehehe :) sad sad sad,,hahahahahah

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,

heheh sory,,ntahla,,,ni sum dr bangkit puna pasal,,marah dia hehehe,,,pasti saya buat yg happy2 :)

ieza,,

aduhh,,nape sedih sedih ni??

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,,

huhuh,,sungguh pdas kenyataan tuh,,heheh :) sentap nii,,hehe

ctk said...

tp pkwe ct yg jawab on the spot..ct yg tergagap2..hahaha


p/s : skrg byk dpt ilmu sal lelaki.. trime kaseh..update lg ye...siyes nk thu lg :D

Niena Pengembara Ilahi said...

kekadang pmpuan pn camtu :D

yen(toka ziizokukuto) said...

ctk,,,,,

hehehe,,,,,untungla ada bf,,heheh
ok,,nanti yn update,,tpi pasni,,nak wat entry yang ringan2 dulu

niena,,

biasalah,,,,manusia an :)

miratun madihah said...

Tapi lelaki kebanyakan yang kita pernah kenal semuanya jawab on the spot,ngehngeh.*teringat pakwe dulu tapi sekarang adanya robert tu,hahaha

Pure Mahabbah Fillah said...

huhuhu owh laki perlukn masa yer...

kitaowg gurl lg perlukn msa taw..

perlukan msa tuk bersbr gn karenah laki nie..huhu...

erm~ senang citer..give n take la kn...tolarate each other,,,bwu harmony hiduop...huhu

si kiut lavender said...

pemikiran lelaki bgitu ya..:)

hmm..xpa2 akan cuba utk memahaminya

apapun tiap perhbungan perlu diiringi dgn doa..moga dpat hrungi sgla dugaan yg mendtang dlm perhbungan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...