Wednesday, October 5, 2011

kesimpulan menolak cintanya dengan baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,



    Semalam saya ada membuat satu entry mengenai "tolong kerana sahabat,bukan kerana cinta??" klik untuk ke entry tersebut.

    Isu nya ialah : "Kita membantu seseorang atas dasar sahabat,tetapi beliau memendam perasaan pula pada kita,,kerana kita sering membantu beliau,,,bagaimana hendak tangani??"

     Setelah berbincang sesama rakan blogger yang lain,apa yang saya dapat simpulkan adalah seperti berikut

           Kita kena pandai menjaga kata-kata kita,kerana perkataan boleh merosakkan hati seterusnya menimbulkan masaalah.kredit untuk...............


Berikut adalah rakan-rakan bloggers yang pernah mengalami situasi ini,,mari kita belajar dari pengalaman mereka ...Kredit untuk


                   Kita semua sedia maklum bahawa mereka yang terkilan kerana kita menolak cinta mereka akan cuba menjauhkan diri dari kita,,,Persoalannya..."Mengapa mereka menjauhkan diri dari kita??tak bolehkah jika terus bersahabat???"...kredit untuk...




        Tapi bagaimana pula jika mereka masih lagi terkilan dengan keputusan kita???apa nak buat??"Berikan masa padanya untuk mencari ketenangan"kredit untuk,,




  Apa yang penting untuk kita menolak cinta seeorang ialah,,,

"Berlaku jujur pada diri sendiri"kredit untuk,,,



"Berterus terang supaya si dia tidak mengharap"kredit untuk..

" Jangan cuba untuk memberi harapan"kredit untuk..
Jadi,,apa inisiatif lain yang boleh kita buat?????Kredit untuk,,

Nota pengarang:  Berkongsi lah ilmu,,kerana perkongsian ilmu seperti ini,,sangat bermanfaat untuk orang     lain,,,,selain itu,kita akann dapat pelbagai ilmu daripada proses perbincangan,,berbanding kita memikirkanya sendiri,,

          Di sini saya senaraikan nama-nama bloggers yang suka berkongsi ilmu untuk orang lain..
Follow lah mereka,,anda takkan rasa menyesal kerana ruangan komen anda aKan sentiasa diisi,,mereka pengkomen tegar.


35 comments:

Ujie said...

wah..pandai yen susun/buat rumusan guna komen2 yg ada. bkn kerja mudah.

yen(toka ziizokukuto) said...

tak pe lah,,orang dah komen panjang-panjang,,biarlah kita kongsi bersama :)

suha said...

congratss yen.

apa yang yen berjaya buat ni bukan sesuatu yang mudah tapi yen dah pun buat.

suha suka and keep it up, okay? :)

yen(toka ziizokukuto) said...

thankz suha,,,takpe,,kalau yen biar je dkt ruangan komen,,sape nak bce,,so yen keluarkan,,semua baca ;)

aimie amalina said...

waaaa
nama ku dseru disini =]
macehh!
bijak la wat keputusan =]

diana said...

yen memang pandai buat topik2 jiwang gini...
ekekkeke...

yen(toka ziizokukuto) said...

aimi,,,hahah,,tu hadiah sebab bagi komen bernas semalam,,

diana,,

eleh,,cakap orang,,hahah,,kak,,maisara kiut ar,,dia tenung tenung plak,,hehe

Saiazuan said...

bnyk feedback

Fatin Farhana Binti Ramli said...

renung renungkan dan selamat beramal ..

Ezad Skytech said...

hee..ada jugak nama aq kat situ..:D

banyak yang keluarkan pendapat2 bernas kan...aq tak pernah rasa sebab tu aq tak tahu perasaan yang pernah rasa macam tu...bagus la ada blogger yg membantu macam ni..:)

cara ko ulas pon mmg brilliant la bro..keep it up..(^^,)

rara pinkmafia said...

wahhhh rajinnya print screen.heheeh gud2.

ieyza afieyna said...

betul2 tu... sharing is caring ;)

bobiedanbad said...

perkongsian bersama bertukar-bertukar fikiran dengan Yen

si kiut lavender said...

wah...nama kita tersenarai gaklah..:P
byk feedback yg kamu dpat,dan ulasan yg dibuat menarik bila disatukan..:)

ekabukanmakcikkau. said...

yeahhhhh im death . huarghahahhahahahaa

miratun madihah said...

bak kata orang sharing is caring bukan :)

budakijaupendek said...

hehe.
paling tidak pendapat yg diberi tidak disiakan.
ye dik ?

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,

banyakk jugak la :)

fatin,,

thankz :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad,,

of coz la,,,kau pu ada bagi pandangan jugak,,thankz bro,,,benda camni takleh wat slalu,,,hehehe

rara,,

terima kasih

yen(toka ziizokukuto) said...

ieyza,,

tu lah niat di hati,,hehe

bobie,,,hahahah semestinya

yen(toka ziizokukuto) said...

skl,,

thankz sebab komen yer skl :),,huhu

eka,,,,

yearggghhhh im know that ;)

syahirooAhmad said...

lu kreatif la bro.. salute!

yen(toka ziizokukuto) said...

mira,,

betul tu betul,,sokong :)

yen(toka ziizokukuto) said...

fara,,

betul tu kak,,tu lah niat asal :)

ahmad,,
thankzz bro :)

♥ norlida ramli ♥ said...

rajin ye awak wat summary balik setiap komen tu..

actually susah jugak kalau melibat cinta sbb ni berkaitan 2 hati.susah nk puasakn hati dua2 pihak..

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,, ye la,,org dah balas panjang panjanng,,takkan nak biar je,,

huhuh ni masalah sahabat,,huhu thankz :)

syahidahfouat said...

aawwwhh saya nampak nama saya :) thank you

yen(toka ziizokukuto) said...

syahidah,,

most welcome :)

Reen said...

TQ yen! great job berkongsi ilmu dan pngalaman mcm ni :0 keep it up :)

yen(toka ziizokukuto) said...

reen,,

thankz reen bab support,,takleyh wat selalu nni,heheheh,,nanti malas org nak baca,, :)

ika said...

rajinnye adik print screen uh sume..:)

p/s : sis ta pnh ce nye alami uh but owg len ingt sis ade hati kat kwn baik sis sndiri n ta pasal2 now gaduhh suda..errm~~

anamizu said...

yen rajin!! :)
wahhh diary kecil cik ana adela..heh
terime kaseh yen!
ni cyg yen lebeyh nih..hehe




luv,
cik ana :)

yen(toka ziizokukuto) said...

ika,,

heheh thankz,,

tu lah skrang kan,,macam2 boleh jadi,,dugaan tu,,selesaikan elok2 yer kak,,

ana,,

of course lah ada kak,,akak the first screenshot lak,,heheh thankz kak :)

hanaahmad said...

nice entry. :)

ctk said...

hehe..thank bebeh..bangga pulak rse...apepon..igt pesan itu sume kawan2...mereka2 sume org2 yang berpengalaman :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...