Thursday, October 27, 2011

Bahana Gangguan Seksual

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,, :)

Dah lama tak update entry,,,,,,
Ada masalah dengan connection,,
hujung hujung bulan ni,,,redha je la

Kembali kepada tajuk entry,,,
"Bahana gangguan seksual"
terdapat pelbagai jenis gangguan seksual,,
untuk hari ni,,saya hendak cerita tentang gangguan seksual melalui percakapan,,,
selalunya,,,ini melibatkan kenalan rapat ataupun teman istimewa kita,,
Ramai yang tidak sedar tentang hal ini,,
walaupun dianggap ringan,,
tetapi,,ini boleh mendekatkan kita kepada zina,,,
jadi,,harus berhati-hati,,


"Gangguan seksual melalui percakapan"

Girl    : You,,kita nak buat apa lepas ni??

Boy   :kita bagi "burung i makan" nak tak??

Girl   :Ish apa you cakap ni!!!

Boy  :Eleh you ni,,i bukan orang lain,,,bakal laki you jugak kan,,

Girl   :erm,,

Boy  :eleh,,kata sayang i,,,"kalau melawan 9 bulan tau"

Girl   :ermmm,,you nak apa ni???

Boy  :camtulah sayangg,,,"atas boleh bawah boleh" ,,

Bewareeee!!!!!


Benda ni selalu terjadi pada couple-couple bawah umur,,,
saya bukan suka-suka terbitkan entry lucah macam ni,,
ini memang kenyataan sekarang,,,
yelah bawah umur kan,,,
peringkat umur yang ingin mencuba semua benda,,,
mungkin boleh menahan nafsu,,
tapi kebanyakan nya kalah dengan pujuk rayu,,,
konon,,orang tu segalanya,,,
bila dah bergaduh,,
wall di fb jadi mangsa,,,,!!
sampai dah block orang pun nak bagitau,,
then,,
Dua tiga hari lepas tu,,
Tukar relationship baru,,
Macam tukar baju!!!

*wah emo gila,, :)

Apa pendapat rakan-rakan semua????
-para blogger ibu/ayah.....ada nasihat???

50 comments:

Ujie said...

ibubapa kena rapat dgn anak2..solat & makan bersama. selalu bagi nasihat & kenali kawan2 anak.

jadi anak pun tak berani nak buat tak elok.

yen(toka ziizokukuto) said...

terima kkasih kak,,,,
betul tu,,,
yang penting,,kena kenal kawan kawan dia :)

meisnani said...

ahahaha asal emo sgt ney yen??
yen penah terkena ke???
habak mai kt ceq, sapa wat kt hang lgu tu?? brani dye nak maenkan adik ceq yg hensem lg superstar ney...

Fara E's said...

aku bace pun geli , haha

si robot comel said...

sekarang dah jadi macam-macam,buang anak lah,kadang-kadang takut dengan generasi sekarang ni,yelah bakal memimpin negara bukan?

yang penting ibu bapa sendiri kena kawal pergerakan dengan anak-anak.amik tau perkembangan mereka,spent time dengan dorang.tu yang saya rasa lah.

p/s:akak dah bertukar ke blog baru tau,blog lama dah tiada

Faaein Talip Roy said...

hurmm... bebudak zaman skang.. mudah sangat ikut apa yang couple dia cakap.. sekali terkena.. selamanya merana..

yen(toka ziizokukuto) said...

kak nani,,

mana ada terkena,,heheh
cuma rimas bila wall fb bersepah dgn caci maki,,hehehhe

wah,,,akak lagi la,,super model tuu,,heehhehe

Fara,,

hahaha,,tau takpe,,,,

Saiazuan said...

ckp mcm ada pengalaman je..hehe

tp tu la bnya wei, kurang didikn agama, mak bapak trlalu lpaskn anak2, n pengaruh sekitar.. adoi akhir zaman

yen(toka ziizokukuto) said...

kak madi,,

betul tu kak,,,,
tapi tak semua ibu bapa yang boleh spent time with anak anak an,,
lagipun anak-anak zaman skrang ni,,tahan ke duk umah je,,
bukan macam zaman2 kita dulu an,,,bukan tak dapat kluar,,tapi ketat peraturan,,hehe

kak aein,,

betul tu kak,,,bila dah buat sekali,,,terus suka pulak tu,,huh

yen(toka ziizokukuto) said...

zuan,,

tu lah,,tapi dak zaman sekarang,,mana leyh dok umah memanjang,,heheh,,dalam sebulan,,,2 3 kali mesti nak kluar,

Cik tikah said...

terima kasih bagi peringatan yen :)

yen(toka ziizokukuto) said...

sama sama kak :) untuk semua :)

Ungu Violet said...

sekarang nih mmg byk sangat pengaruh luaran...

nak x nak ibu bapa kene amik peranan..

kalau anak tuh dh meningkat remaja...ibu bapa kene jadikn mcm kawan...brulah dorang nih...rasa seronok berada di rumah & x cari jln lain tuk selesaikn masalah.

yen(toka ziizokukuto) said...

terima kasih kak,,,
pandangan yang bernas,,

kak,,nak tanya ni,,,,
sepanjang pengalaman akak sebagai seorang guru,,
ada tak nampak,,budak2 kecik ni couple2 ke??
tanya sebab nak tau,,dak sek ren pun dah pandai ke benda ni??

Ungu Violet said...

biasa la yen..budak lelaki nih mmg pantang kalau tngok dak perempuan yg cun2 mesti nk dingoratnye...huhu

sekali tuh ada sorang budak tuh kat kelas corot siap buat karangan lg masa peksa penggal taw...

dia siap tulis...nanti suatu hari saya nak belikan baju untuk awak...lepas tu boleh la awak terima saya jadi boipren awak...

byk lagi dia tulis..semua pasal budak nk dingorat tuh..padahal tajuk karangan dia aktiviti ketika cuti sekoalah....
mmg gelak gila taim baca tu...adehhh...silap xhambek gambar je...kalu x leh masuk blog...haha

Cik Tetra said...

bahaya la budak zaman sekarang..takut jugak bile bace ni..mak bpk dorg kena main peranan..jgn kasi anak dorg keluar sesuka hati, ambil berat la skit..kalau tak amik berat camtu la jadinya..kena pantau ape yg anak dorg buat..lagi satu didikan agama sgt penting.. insyaallah kalau ade didkan agama..xdenye jd mcmtu.. wallahualam.. :)

rutikeben said...

power2,1st time dengar ayat2 tu hehe

Norlida Ramli said...

benda ni tak leh salahkan ayah/ibu semata-mata..

yg penting remaja tu perlula kawal diri tu,,jgn sebab sayang sggup bagi semuanya.haih.ape nk jd dgn budak sekarang ni

yen(toka ziizokukuto) said...

kak ungu,,

dah agak dah,,mesti akak ada pengalaman,,,tak rugi tanya,,hehehe

siap buat karangan lagi erk,,hahahha,,,ntah apa lah yang dia paham tuh kan,,heheheh

kak tetra,,

terima kasih kerana memberi pendapat,,,,,,betul tu kak,,,,terima kasih sangat :)

NasZ said...

masalah ni dah lama. sebab sifat ingin tahu yang melampau tu buat budak2 ni terjebak ke kancah penzinaan.

yen(toka ziizokukuto) said...

ruti kebenn,,

heheh,,,jgn try dahla,,hehe

kak lida,,

yang penting jgn kalah dengan pujuk rayu,, :) kan kak,,

yen(toka ziizokukuto) said...

abg nasz,,

betul tu,,kadang kadang pelik jugak,,,senang senang je diorang buat,,tak rasa apa apa ke??muda pulak tu,,

bebyhani said...

sokong..mintak djauhkan dri bnda yg mcmtuuu..amin :)

yen(toka ziizokukuto) said...

mariana,,

aammiin :)

syahidahfouat said...

dah semestinya ibu bapa yang kena main peranan sebelum semuanya terlewat.

yen(toka ziizokukuto) said...

itu betul,,tapi ada jugak jenis yg susah dgr cakap,,tapi lau pandai jaga diri takpelah,,thankz for komen

Ezad Skytech said...

huuhh..tu la..budak2 zaman sekarang ni suka fikir seronok je..tak fikir langsung tentang soal halal haram tu...semua la nak try kan...aduhhh...masalah3..

Nurul ain said...

budak sekarang... primary school pun ada yg dah buat perangai...

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad,,

tu la,,bila ditegur,,mulalah,,cerita soal sayang,,huh,,

nurul,,,

betul tu,,sangat sokong :)

diana said...

bukan yang bawah2 umur je..yang dah berkarat pun suka betul bercakap kotor gini...tak tau malu..

aimie amalina said...

hohohohoho
isu ni sgt hangat dan perlu sgt2 diberi perhatian

kekadang ibu bapa adik beradik perlu beri perhatian kpd mereke yg baru berjinak2 dlm hidup ni kan
aihh

bahaya betoi

yen(toka ziizokukuto) said...

kak diana,,

huhuh,,,kalau yg berkarat tu,,,cakap direct je kak,,tgh tgh org ramai ni,,hahah,,penah dengar,,

mimi,,,

huhuh betul tu,,,
:)
terima kasih sebab kome tau :)

faizal mohd said...

cinta remaja sekarang. walaupon tak semua tapi kebanyakannya camni la. harap dijauhkan dari benda-benda camni.

bobiedanbad said...

ibu bapa perlu mengetahui pergerakan anak2 dan paling penting bekalkan ilmu agama yg secukupnya.

EmpayarUtama said...

Amboih!

k e y r i said...

setuju dgn entry ni!
walawe tak sangke blogger pemes ni member lama aku rupanya!
ingat aku lagi tak mok? :p

CintaKhadijah said...

cinta nafsu. -___-"

izzahdegreat said...

budak2 skarang advanced sgt, ish2 mcm sesuke hati je ckp bnde2 lucah cmtu, kdg akak yg tua ni pon xtau bnde2 cmtu, innocent gitu hehe...btw, dorg hanye fikir keseronokkan smentare...hati2 lah

tiefazatie said...

ken amik berat ttg anak2..sape kwn2 dorg..solat 5 waktu..yg penting mak ayah kena rapat ngn anak2 la..

BlueiceButterfly said...

~banyak yang ikut sangat sebab sayang..takut bf tinggal padahal tak tentu bf tue akan jadi suami nanti..

meisnani said...

hahaha yen jgn nk super model sgt laa... tggi lmpai je lebeyh....

btw, besnye tgk komen dye beriban... ahahhaaha sdap je tgk=)

syafiqakarim said...

tu diaaa.bila poen da gatai dok denyut.peliq da gigil mintaq di urut,
lagu tu lah.pfffttt. -.-

eh,lupa.aku bwh umo lg :p

aiEz said...

didikan agama kena ada,ibu bapa kena pantau benda mcm ni..alert dgn perubahan anak2...larang jika bergaul bukan sesama jantina,jangan semua dibiarkan..cegah sebelum terlewat..;)

sue perbs.. said...

jauhi perkara yg mengjerumus kepada zina.. zaman remaja ni la cabaran nya sebab remaja mempunyai sikap ingin tahu yg tinggi

reenapple said...

ermmm.. no komen la.. tak pernah alami.. heheh

ctk said...

betul tu yen....ct sOkOng seratus peratus! sesetengah budk zaman sekarang...haishhhh..sangat2 sedih lau tiba kes buang bayi nie..nasib baek ct xlaku...bg ct ibu bapa wajib pantau ank2 mereka tuh...ermmmm

LiLy @ MumMyQiStInA said...

peranan ibubapa amat penting..
Bahaya dah skrg ni..byk jer perkara2 yang diluar pemikiran kita boleh berlaku..hmmm...minta2 perkara2 sebegini dijauhkan dari keluarga & anak2..

Tukang Karut said...

nasihat? tak payah la... buang masa nahihat... nanti dikatakannua kita ni kolot...

cik ika said...

bila hati dah sayang cmtulah..bg je pe yg laki uh nak..last2 da bunting kena tinggal..tyme wat syok tak ingt~~

anamizu said...

mmg zmn skg ni bab2 lucah2 ni dah xde pape dah..ape de hal takat comolot tu smue..bdk2 kt felda cik ana ni pun kemain gedik lagi..yg pmpuan kalo bab menggedik,bg kat deme..tegur kang mule lah tayar moto la dipncitnye..cisskek btol! =P




luv,
cik ana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...