Thursday, October 13, 2011

pabila barang elektronik dan barang keperluan bersuara - kami juga mahu memberontak ??


Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,

Untuk hari ni,,,saya taknak la,,buat entry yang berat topiknya seperti selalu,,,,
nanti yang baca sume stress je,,hahah
oke,,,habis mukadimah
Straight to the point ^_^
Layan lah nukilan mengarut saya ni,,heee

Pabila barang elektronik dan barang keperluan bersuara,,,,



      Alkisah,,, di sebuah rumah pnjawat awam ,terjadi satu tunjuk prasaan khas yang hanya melibatkan barang barang elektronik.Mereka bersepakat untuk berkumpul dan menunjuk perasaan masing-masing.Perhimpunan ini digelar"perhimpunan berkilat 2.1" dengan warna tema hijau.
Mari kita dengar luahan hati mereka.

laptop aser  :   noikiah xmusic,,,aku nak tanya ni ,,apa kau dah buat dekat tuan kita tu sebagai tanda tunjuk    perasaan kita ni.

Noikiah xmusic
:  Jangan risau,,semalam aku dah terjun dalam mesin basuh,,,,buat acara puak lentang

Laptop aser :  Bagus-bagus,,,kau pulak air cond???

Air cond  :  Macam biasalah,,,aku dah tanak keluar kan udara sejuk lagii,,sampai lah tuan kita service.

Tiba-tiba,,perbualan mereka diganggu oleh incik avanzas.

incik avanza :  boleh aku tau,,,apa dah jadi dekat korang semua ni,,aku kan duduk luar,,mana tau cerita dalam rumah ni??knapa korang memberontak??

laptop aser : hehe,,yela,,,hujung tahun ni kan,,gaji tuan kita dah naik,,,ni lah masanya kita pulak nak pencen,,dah penat berkhidmat.

Incik avanza : Eh betul jugak kata kau,,, aku pun dah penat ni,,,apa salah nya,,,dapat pganti yang baru..

Keesokan harinya,,

suami : ayang!!! tolong call teksi,,,time orang nak cepat ni la,,,,avanza ni buat hal,,,tiba-tiba je tak boleh start!!!!

kuang kuang kuang...hahahah

Nota pengarang:henpon ayah saya dah rosak,air cond pulak dah tak sejuk,tau tau je dorang ni gaji nak naik,,,,

44 comments:

Ezad Skytech said...

haha...dan2 je semua taknak function..macam tahu2 je gaji nak naik ni...kah3~

yen(toka ziizokukuto) said...

hahaha,,tau takpee,,aku pun pelik,,hahah

cik ika said...

amboi..pndai tol dowg mberontak ye..

yen(toka ziizokukuto) said...

hahahah,,,siap brenang lagi tu kak,,hehehe hbatt

Ezad Skytech said...

semua minta tukar baru tu agaknya...da penat berkhidmat kan...hahah~

yen(toka ziizokukuto) said...

hahahah,,,,kesian bapak aku wweiii,,,bru nak mrasa kenaikan gaji,,hahah

miratun madihah said...

Hahaha,time tulah baru nak rosak kan,haha.

yang macam kita ni,time tade duit hp baru nak rosak,time ada duit taknak pulak dia rosak,haha

yen(toka ziizokukuto) said...

hahahah,,,jangan ckap macam tu kak,,,nanti dia buat hal nanti,,jgn ditego,,heheh

budakijaupendek said...

hehek!
dulu baca cerita sekolah,
barang2 ni tak mahu diganti la.
macam kasut lama, ade je sketsa yg mngatakan kasut tu tak mahu digantikan.
skg dh lain ^^

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,,,skrang da lain kak,,,semua dah pandai merajuk,,hahaha

bobiedanbad said...

hahahaha, lawak klu semua barang-barang mogok ramai, mmg payah hidup kite :)

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,tu la pasall,,masalahnya benda ni memag jadi,,

Saiazuan said...

lol

yen(toka ziizokukuto) said...

haha,,asal bro....

Cik Tetra said...

HAHAHAHA..lawak boleh... :D

yen(toka ziizokukuto) said...

hahaha,,ye la kak :)

Fara Atika said...

alat2 nie semua ade mulut untuk berkate2 ker???
ahehe XD

yen(toka ziizokukuto) said...

sebab tu lah,,tajuk ntry ada perkataan "pabila" huhuh

ieyza afieyna said...

haha.. mcm tau2 je pulak..

nak suh beli baru la tu..
dah penat berkhidmat.. hekhek

yen(toka ziizokukuto) said...

haha,,
tu la pasal
pokai

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam

wah2...sedap benor citer nie..

klu budak2 sek rendah bacer...

mst diorg x baca g dah komik2 nie..

moral of da story...selagi boleyh guna kita gna...

bila dah xleyh guna.... beli laen deh...hihi

yen(toka ziizokukuto) said...

wasalam,

salam knal ye

uwh,kesian budak tu,,hahah

part bel lain yang buat bajet burst tuh,,heheh

syafiqakarim said...

haha tiba2 aku seram lak kalau semua gadget aku bangun dan bersuara :p

yen(toka ziizokukuto) said...

haha,,,saje je,,,nak biar otak aku ni berimaginasi hehehe

syafiqakarim said...

haha jangan nak imaginasi sgt lah kannn..realiti doh realiti.hahaha

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,realiti jugak,,,sejak gaji naik,,ada je benda yang rosak,,sakit hati tau dak,,,nak pakai duit je,,

khaifaiz said...

pandai juga mereka ni berdemo-demo ni kan... musykil

yen(toka ziizokukuto) said...

hahah,,,bukan setakat berdemo,,,berpuak lentang pon pandai,,

diana said...

hujung tahun memang perkakas2 rumah semua mogok...
hehhehe

~Nana 귀여운~ said...

haih....tau ar skg dah canggih manggih, semua mogok nak tukar baru....

Cik Rose Cute said...

hahaha....semua buat sabotaj....tak berfungsi....walaupun gaji naik...barang pun naik harga....huhuhu

anamizu said...

dorang tau..
cume xleh CAKAP je..hehe
mcm cite animation PIXAR plak :P



*cik ana dah add fb yen :P




luv,
cik ana

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe...suh beli baru gamaknye

NasZ said...

pandai dorang protes ek? hehe.

MOHD NASER.com

Cik tikah said...

comel je la dialog ini. haha..

yen(toka ziizokukuto) said...

diana,,

akak,,,mesti banyak pengalaman kan,,haha

nana,,

betul tu kak,,xpress music nak kena tukar experia,,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

cik rose,,

betul tuk kak,,,,harga cili naik gila gila uwh,,heheh

ana,,

huhuh,,,dah makin parah dah ni kak,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

niena,,,

hahah,,pokai pokai,,,

nasz,,,

heheh,,biasa ar tu bro,,dunia dah maju,,heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

cik tikah,,,

uwh,,bagaimana acuan,,begitulah kuihnya,,hahah poyo :)

Ini Kisah Tia said...

hahaa . kisah betul rupanya .. pening , peningggg ..

yen(toka ziizokukuto) said...

tia,,

nape pening lak???musykil mushykil

si kiut lavender said...

pndy ja dorunk nak memberontak ya...
kang beli bru majuk lak...:)

Reen said...

owh. nasib baik rekaan semata2. kalau la btul benda alah tu sumer ade otak and bole communicate, habisla kitaaaaa. haha

ctk said...

hehe...dorg ley cakap ke..bru thu..nk bercakap ngan dorg lah nti...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...