Thursday, October 6, 2011

apa yang lelaki patut tahu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,,,,

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------  1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nota pengarang:kerjasama anda amat dihargai,ilmu-ilmu yang anda beri, untuk perkongsian bersama juga :).Anda tidak rugi apa-apa .Malah mendatanngkan manfaat apabila apa yang anda tulis dibaca oleh semua :)

26 comments:

Fara E's said...

setuju sgt weyhhh !

diana said...

ada orang bila putus cinta dia tak mau lagi berhubungan dengan bekas kekasih..
akak pun macam tu .
dah putus sudah la..
tak de lagi istilah kita masih kawan..
jangan nak tegur2 bila dah putus..
takut kena sumpah seranah je nanti..
hehheheh

~Nana 귀여운~ said...

#9 dan #10

saya mcm 2 la.huhuhu

bobiedanbad said...

Yang pasti wanita tak suka di tipu hehehe

budakijaupendek said...

like this entry.
but dik, sila la buat entry ttg lelaki pula nak ?
sy ni perempuan.
haha
sy berminat nk bca ttg lelaki.
boleh ?

ieyza afieyna said...

betul tu..
itu la wanita.. ;)

meisnani said...

yen, copy paste kan? sis ade note ney...=)
thanks doakan sis...
da lame sis ta blogwalking blog yen
sorry yen... i'm not okay...

yen(toka ziizokukuto) said...

sis,,sebenarnya ada lagi,,yg lain,,tapi yen taip panjg sgt,,so yen edit balik,,,yen tinggalkan yg copy je,,,3 pengkomen pertama di atas,,tau la :)

ika said...

yen..boleh ta sis share entry ni kt blog sis?? sis suke sgt la..kena btol yg sis nk crik selama ni..

si kiut lavender said...

so,kesimpulannya..hargailah dorunkk...ahaks..:)

Saiazuan said...

love her and she's love u back ;)

p.s mana kontest jam tu? hehe

miratun madihah said...

nombor 9 macam betul ,adeh terkene pulak.

Ujie said...

yen..mcm mahir je..hehe..

Reen said...

tq yen for sharing this :) ye memang betul itulah perempuan. macam belimbing besi dan pucuk paku. nama n luaran macam kuat tp hakikatnya sgt lembut di dalam and sgt setia when it comes to love . tq again yen

Fatin Farhana Binti Ramli said...

yes .. setuju sangat sangat ..

♥ norlida ramli ♥ said...

nice sharing..keep it up :)

cindhadahniea said...

betul bwtul betul! huhu kalaw dah break off xmungkin dapat kekal sebagai kawan. better jangan contact. hmmm itu lebey baek, bukan?

~nice sharing adek! =)

♥Putri ilyanie♥ said...

betul tu.. urm...

Panggil Aku Han said...

betul tu..:)
xnk la komen lbh2 sbb yg lain dh komen ape yg aq nk komen..huhu

Ezad Skytech said...

da boleh jadi dr love da ko ni..heee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nice sharinf dik.. ^_^

♥Putri ilyanie♥ said...

sbb pe urm.. entah.. mungkin dh byk kali kecewa kot.. lelaki tu xtau dan sngje wat xtau...

Ujie said...

kura2 dlm perahu la yen ni..
takpe dah mahir lps ni mudah le ya. ehe..

Fatin Mraz said...

bagus..bagus.. usaha yang bagus..keep it up! ;)

aimie amalina said...

hargailah wanita anda
kekekeke =]

ctk said...

setuju2...lelaki memang patot tahu ..lelaki kan ada 9 akal..dorg sepatutnya dapat pikir kan :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...