Thursday, November 17, 2011

keluasan benua antartika menakjubkan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

hari ini lambat sikit update,,maaf,,
aku pun tak tau kenapa aku lambat update,,lantakla
heheh

hari ini pun,,takde apa sangat yang aku nak kongsikan,,,
jadi,,daripada dbiar entry aku ni kosong,,,aku nak bekongsi satu ilmu dengan korang :)
kalau aku dah ada idea nanti,,,aku update yang lain

okey,,berbalik pada topik "keluasan benua antartika menakjubkan"



Untuk pengetahuan semua,,,Benua Antartika berkeluasan "14 juta kilometer persegi"

tak terperanjat pun kan,,,ye lah,,,aku cuma sebut angka,,,,,
gambaranya,,,,,,"Jika negara India dan China dicantumkan sekalipun,,masih tak dapat nak lawan keluasan benua tu,,,,"

Subhanallah,,

Aku tertarik dengan fakta ni,,,jadi aku kongsikan untuk semua,,,

indahnya ciptaannya :)



22 comments:

khairul@kechik said...

boleh buka bisnes cendol kat sini nti.. beratur penguin dtg beli..hehe.

fathiahRAIHANA said...

uih ramainya penguinn

yen(toka ziizokukuto) said...

khairul
hahah,,idea yang bagus

fathiah
jom meniaga cendol

diana said...

putih je semua...
lawa..:)

yen(toka ziizokukuto) said...

diana
:)

Ct Mawa said...

nice nice..tQ share

Ujie said...

tak tau pun seluas tu..maha suci allah.

teringin nak jejak kaki kat sana! tapi hampir mustahil..

Ezad Skytech said...

cantik je pemandangan kat sana...putih suci je...penguin pun banyak...haha...

#entah berapa negara la yang dicantumkan bersamaan dengan keluasan Antartika ni...

yen(toka ziizokukuto) said...

ct mawa
welcome

ujie
saya teringin jugak kak,,hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

ezad,,
tu lah ,,putih je,,
bila nak gerak ni,,jom,,hehe

Cik Nurul said...

teringin nak pegang mereka real2.. -.-

hanaahmad said...

subhanallah. teringin nak pergi.

cik ika said...

comelnye penguin!!

Saiazuan said...

ble nak bwk aku g sana? hehe

aimie amalina said...

subhanallah
hanya mampu menatap dri sini
ayoooo
ntah bile nak pi kan =]

~Nana BamBam~ said...

mmg luas kat sana.....kuasa tuhan.... kalau ada di beri peluang, da lama pergi dah..tengok penguin2 yg comel..huhu

syahirooAhmad said...

betul la. org teringin sgt nak kesana... time nafas sure berasap. :)

izzahdegreat said...

ahaaa teringat kat pingu...heheh
comel ;))

meisnani said...

suka pingu...! comel.. nak bela tp nanti dye mati... heee =(

ctk said...

hehehe..mesti sejuuuukk..terpikat ngan cter happy feet, boley rse idop kt cne :D

ShahzCudin said...

tp dah diancam kecairan salji akibat suhu yg panas global..mana la peguin2 ni nak duk nt..

♥Putri ilyanie♥ said...

comei tgk haiwan2 tu.. heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...